Gość: julka IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.13, 19:16 Witam. Mam problem gdyż mój narzeczony nie zapłacil za trzy miesiace alimentów swojej byłej żonie. Co gorsze poszła z tym do komornika. Moje pytanie brzmi czy on może nam teraz cos zrobić? zabrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
harczyn Re: komornik-alimenty 07.05.13, 11:06 nie, po prostu mąż musi spłacic dług zaległy i płacic w terminie bo inaczej wejdzie na pensje Odpowiedz Link Zgłoś
mordimer.madderdin Re: komornik-alimenty 07.05.13, 11:23 harczyn napisał(a): > nie, po prostu mąż musi spłacic dług zaległy i płacic w terminie bo inaczej wej > dzie na pensje Nie masz racji. W przypadku egzekucji alimentów, ściąga się zaległość + 12 kolejnych należności. Tak więc samo spłacenie długu nic nie daje, jeśli została już wszczęta egzekucja. Odpowiedz Link Zgłoś
mordimer.madderdin Re: komornik-alimenty 07.05.13, 11:21 Normalnie - będzie prowadził egzekucję. Czyli będzie mógł "zabrać", ale tylko rzeczy należące do twojego męża. Zwykle tego nie robią, zadowalają się np. zajęciem wynagrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś