Dodaj do ulubionych

Pomocy !!!

IP: *.lukman.pl 10.11.13, 20:34
Pilnie poszukuję kogoś kto byłby w stanie mi pomóc
Zdaję sobie sprawę że graniczy to z cudem,ale próbować muszę
Potrzebuję kwoty 60 tyś do spłaty zadłuzenia
Komornik zablokował mi już konto na które wpływa mi wypłata,po wypłacie środków wolnych nastąpi całkowite zablokowanie konta i zostaję bez środków do życia
Zarabiam 1300 zł z czego 800 idzie na zapłatę za mieszkanie,które wynajmuję wraz z 16-letnim synem dotego dochodzą opłaty za swiatło,wodę czyli i tak niewiele mamy na przeżycie
Jeśli nie stanie się cud to nie będę miała na chleb ani na wynajęcie czyli wyląduję z synem na ulicy
Proszę osoby uczciwe no i co tu dużo mówić zamożne,mające możliwość udzielić wsparcia o pomoc
Będę dozgonnie wdzięczna
Obserwuj wątek
    • Gość: Marian Paździoch Re: Pomocy !!! IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 11.11.13, 00:56
      zmień konto zawczasu
      • Gość: atyde Re: Pomocy !!! IP: *.lukman.pl 11.11.13, 15:30
        co da zmiana konta,komornik podobno wysyła zapytanie do wszystkich banków z zapytaniem czy dany dłużnik jest ich klientem,więc wcześniej czy później znowu mnie namierzy
        zastanawiam się wizyta u komornika ma jakiś sens,rozmowa z nim,poinformowanie go,że to moje jedyne źródło utrzymania czy lepiej nie odzywać się tym bardziej,że nie zna mojego adresu bo wynajmuję mieszkanie i nie jestem nigdzie zameldowana
        głowa mi pęka od myślenia o tym wszystkim,o mojej głupocie,wstyd mi,że dopuściłam do takiej sytuacji
        • Gość: michał Re: Pomocy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.13, 16:17
          Nie namierzy jeżeli otworzysz sobie konto pre-paid z kartą , poczytaj trochę o tym
          • Gość: atyde Re: Pomocy !!! IP: *.lukman.pl 11.11.13, 16:51
            czytałam o tej karcie Michał i pewnie ją kupię bo nie będzie innego wyjścia,ale dług będzie nadal i będzie ciągle rósł
            nie chcę takiego życia w ciągłym stresie i strachu
            • Gość: Michał Re: Pomocy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.13, 21:11
              Przelicz sobie ile jest samych odsetek miesięcznie i ile jesteś w stanie spłacać z kapitału . Możliwe , że pokryje same odsetki a dług zostanie - jeśli tak - to nie ma sensu , jeżeli jesteś w stanie to spłacić w max 3 lata / 2000zł-mc to sporo / to spłać
              • Gość: atyde Re: Pomocy !!! IP: *.lukman.pl 11.11.13, 21:37
                A niby skąd miałabym wziąć te 2000 tyś skoro zarabiam 1300,jedyne co mi przychodzi do głowy to spłacanie po 300 zł z alimentów na syna,ale nie wiem czy komornik na to przystanie i czy w ogóle pokazywać mu się na oczy
                • w-domu Re: Pomocy !!! 11.11.13, 23:56
                  Przy twoich dochodach pożyczka nie ma sensu, realnie nie stać cię nawet na spłatę odsetek, o kapitale nie wspomnę. Osoby które będą ci chciały udzielić takowej to na 100% naciągacze, chcący zgarnąć zaliczkę (prowizje) i zniknąć, załatw sobie umowę na najniższą krajową, konto prepaid, co wartościowsze przedmioty w domu powinny być własnością osób 3, zrelaksuj się i żyj spokojnie, posiadać długi to nie koniec świata.
                  • Gość: atyde Re: Pomocy !!! IP: *.lukman.pl 12.11.13, 00:35
                    poczułam odrobinę ciepła,dziękuję
                    • Gość: xxxx Re: Pomocy !!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.11.13, 08:53
                      przy 500 zł na 2 osoby, ciężko mówić o możliwości spłaty nawet 1 zł, to poniżej normy przeżyciowej. Komornik zapewne zajmie ci twoją pensje u pracodawcy, z tym niewiele można zrobić, oprócz jak pisała osoba wyżej, przejścia na najniższą krajową + reszta w kopercie pod stołem, w normalnych warunkach za 120zł nie ma co się na wysilać, ale w twoim wypadku to być albo nie. Przy takich zarobkach/koszty daleko nie zajedziesz, musisz albo znaleźć lepiej płatna pracę, może dodatkową, może syn coś zacznie dorabiać (np. roznoszenie ulotek). Jak limit zacznie się kończyć, poszukaj banku, który nie jest w systemie ognivo, najlepiej małego spółdzielczego, abo przejdź na karty prepaid (choć maja sporo wad)
    • Gość: aqq Re: Pomocy !!! IP: *.coopervision.eu.com 11.11.13, 06:35
      Liczysz na darowizne 60 tys. zl? ;) Bo jesli to pozyczka to przeciez bez szans na spate.
      Be urazy ale w Twojej sytuacji olewasz zadluzenie. Komornik w zasadzie nic Ci nie zrobi. No pewnie zabierze jakies grosze. Nic wiecej nei zrobisz.
      Na wszelki wypadek kup parte prepaid (BZWBK) i na jej konto przelewaj wyplate. Przynajmniej z tym nei bedziesz miala z komornikiem problemu.
      A po pomoc to chyba raczej do opieki spolecznej.
      I najwazniejsze nic juz nie pozyczac a przede wszystkim nie na splate zadluzenia bo wpadniesz w jeszcze gorsza petle.
      • Gość: walczącaz Re: Pomocy !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.11.13, 17:02
        >>>>...ale dług będzie nadal i będzie ciągle rósł,nie chcę takiego życia w ciągłym stresie i strachu .....

sorrry ale bredzisz jak potłuczona. Zamiast czekać na cud, weź się do roboty - 1300zł - to trzeba ruszyć głową i realnie znaleźć sposób na to, aby dorobić drugie tyle, lub więcej. Nie szukaj pożyczki - bo nie jesteś w stanie jej spłacać. W Twoim wypadku to tylko zwiększenie dochodu - dziecko ma 16lat, tak? to może trzeba przemysleć opcję zmiany miejsca zamieszkania " za chlebem"? Nikt za Ciebie problemu nie rozwiąże - musisz sama, my jedynie możemy podpowiedzieć to i owo i ew dać kopa na pozytywny rozpęd :)
        • Gość: Michał Re: Pomocy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.13, 21:15
          Sugerujesz jest spłate mimo że dochód jej ledwo daje przeżyć , niezłe rady , lepiej tyrać do końca życia i wszystko oddawać co się zarobi jak mieć co do garnka włożyć , na jej miejscu to dał bym sobie spokój , trochę podzwonią , listy wyślą i przestaną , są lepsi dłużnicy do ściągania
          • Gość: dłużniknamaxa Re: Pomocy !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.13, 05:59
            ...Sugerujesz jest spłate mimo że dochód jej ledwo daje przeżyć , niezłe rady .

Michał :) przeczytaj raz jeszcze, a najlepiej dwa ze zrozumieniem to, co walcząca napisała oraz pierwszy post założycielki wątku, bo chyba nie czaisz - skoro ja zrozumiałem, to Ty tez powinienes bez problemu.

Autorko wątku! - NIE pozyczaj ! bo nie masz możliwosci spłaty, a ci co mówią inaczej, to złodzieje i naciągacze- z tego zyją; masz dwa wyjscia- albo sie pogodzic z sytuacją i żyć z długiem (osobiscie nie polecam) albo to co napisała walcząca - zwiększyć dochód- i wcale nie musi to oznaczac tyrania do konca zycia :) Ja zarabiałem "grosze" w stosunku do długów. Moja odzina to 2+2. Byłem w takiej sytuacji jak ty. Piszę byłem, w obecnie całą rodziną mieszkamy na zachodzie europy, ja i żona pracujemy jako zwykli pracownicy, żadna kadra wyższego szczebla. dzieci (16lat i 9l) chodzą tu do szkoły. Żyjemy spokojnie, bez ekstrawagancji, odkładamy co miesiąc konkretną kwotę. Spłaciłem już 1/3 z moich długów - a jestesmy tu od marca 2012r. Pomału spłacimy wszystko nie obniżając standardu życia. Nikt nam nie załatwił tutaj pracy, wszystko sami. Da się. Jeśli chcesz do końca życia mieć dług, na dźwięk dzwonka u drzwi "zaliczać" zawał - twoja sprawa - ja nie chciałem. Ale trzeba chcieć i działac a nie oczekiwac cudu.
            I jeszcze jedno - do naszej kochanej Polski wrócimy - ale na emeryturze.

• follow_white_rabbit Re: Pomocy !!! 12.11.13, 11:21
              żeby nie dostać zawału na dźwięk dzwonka wystarczy ten dzwonek wymontować po prostu :)
              a drzwi wyłożyć dźwiękoszczelną wykładziną...
              jest bardzo dużo sposobów na nauczenie bydła windykacyjnego prostej prawdy życiowej:
              że ważniejsze są podstawowe potrzeby życiowe dłużnika niż wygórowane targety jakiegoś
              szmaciarza skamlającego o dług,dług poczeka :))
              • Gość: walczącaz Re: Pomocy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.13, 11:39
                >>>>>żeby nie dostać zawału na dźwięk dzwonka wystarczy ten dzwonek wymontować po prostu :)
                a drzwi wyłożyć dźwiękoszczelną wykładziną...

tak, też tak robiłam, na FW działało, na Pana Komornika już nie :P
                • Gość: Marian Paździoch Re: Pomocy !!! IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 12.11.13, 17:13
                  komornik nie wypisuje co chwile, nie wydzwania i nie nachodzi co rusz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka