Dodaj do ulubionych

sms z KRD? czy naciągacze

28.04.14, 13:24
Dziś otrzymałam sms a pod tytułem REJESTR. treść: Zostałeś zweryfikowany przez Krajowy Rejestr Długów BIG. S.A? (Znak zapytania) oddzwoń na nr 717745754 . Oczywiście nie oddzwoniłam ale może ktoś z was miał takie smsy. Można to olać?
Obserwuj wątek
    • Gość: marian paździoch Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 28.04.14, 14:15
      zwykła akcja reklamowa żeby klilentów na abonament pozyskać
      • Gość: lk Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.14, 16:25
        tez dostalem o SMS o tej samej tresci i tez dzisiaj, wyglada to na oszystro, trzeba bedzie to zgłosic
    • Gość: robo Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.multi-telekom.pl 29.04.14, 09:35
      Dostałem identyczny sms. Tylko że w moim przypadku jest to dziwny zbieg okoliczności bo wczoraj miałem nie miły telefon z firmy MultiNet informujący mnie o nie zapłaconej fakturze z lutego za reklamę mojej firmy w internecie, oczywiście żadnej reklamy nie zamawiałem ale dzwoniąca Pani twierdziła że mają nagranie rozmowy telefonicznej z moją osobą w której taką że reklamę zamówiłem. Po stanowczym sprzeciwie zostałem poinformowany że lepiej będzie dla mnie żebym zapłacił tą fakturę bo jak nie to sprawa zostanie skierowana do firmy windykacyjnej i za wszystkie dodatkowe koszty i tak ja zapłacę. Teraz nie wiem czy ten sms to reklama i tylko zbieg okoliczności czy działanie firmy MultiNet. Czekam na dalszy rozwój sytuacji, gdyby się coś działo dalej nie zapomnę się podzielić informacjami. Pozdrawiam
      • Gość: qlosla Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.wincor-nixdorf.com 29.04.14, 10:08
        no wlasnie u mnie tez jest mozliwosc niewielka ze mnie wpisali w rejestr dluznikow. z powodu jakiejs niedoplaty z kredytu ratalnego z ktorego zrezygnowalem.
      • Gość: Olo Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.14, 10:11
        Też dostałem przed chwilą takiego smsa, możesz być spokojny, to zbieg okoliczności.
        • Gość: pracodawca Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.14, 10:16
          sciema, naciąganie ludzi - niestety raczej nic im nie zrobisz.
          • Gość: gość Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.tarman.pl 29.04.14, 13:47
            Nikomu nic nie jestem dłużna a też dostałam takiego sms-a. Dobrze że piszecie o takich sprawach :-) dziękuję.
            • Gość: galla Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.14, 08:37
              ja tez dostalam taka wiadomosc , z tym ze im odpisalam ze sa naciagaczami
              • Gość: aleksandra Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.14, 08:51
                ja dostalam tez taka wiadomosc na e- maila, a mialo to zwiazek z tym ze zarejestrowalam sie wczesniej na e-prawnik gdyz byla reklama o pracy jaka mozna podjac - wiec po tym zawiadomieniu z KRD ,odpisalam e-prawnikowi ze maja w szeregach oszusta - i e-prawnik przestal mi przesylac na moja poczte rozne takie informacje prawnicze, ktore sklanialyby mnie do zapoznawania sie z rozwiazaniami prawnymi- i wchodzeniem na ich strone- kazdy orze jak moze ,nawet e-prawnik
    • Gość: Dominik Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.14, 10:45
      Ja oddzwoniłem i poprosiłem faceta o usunięcie mojego numeru z subskrybcji telefonicznej, gość się zapytał czy prowadzę działalność gospodarczą, skłamałem że nie :) i powiedział że załatwione.
      • Gość: wieczorynka Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.zory.vectranet.pl 29.04.14, 12:01
        Coś jest na rzeczy z tą działalnością gospodarczą. Ja kiedyś też prowadziłam ale nigdy nie zalegałam z opłatami. Domyślam się, że chodzi o przechwycenie naszych danych osobowych i stąd się te sms y biorą. To jest ściema, ja już się uspokoiłam.
        Swojego czasu też weszłam na plikostradę i pobrałam za darmo jakiś plik. Potem na pocztę przychodziły mi powiadomienia że mam zapłacić bo sprawa trafi do sądu. Dużo czytałam na ten temat i postanowiłam nie bogacić oszustów i cwaniaków. Powiadomienia już mi nie przychodzą. Ale domyślałam się że ten sms to może jakieś działania plikostrady.
    • Gość: jarema 14 Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.centertel.pl 29.04.14, 17:10
      Otrzymałem, identyczny, idę jutro na Policję.
      • Gość: marian paździoch Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 30.04.14, 03:39
        a po ch...j na policję? chyba tylko po to, by tonfą (i słusznie, za zawracanie dupy) zarobić :)
    • Gość: boję się Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.14, 16:29
      Coraz więcej ludzi straszą i naciągają oszuści. Dostałem smsa i e-mail. Jutro napiszę do Prokuratury.
      • Gość: rudaa24 Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.15, 00:26
        Hehe i to jest właśnie poziom dzisiejszych przedsiębiorców..napisali to idę na policję,prokuraturę itp itd.Ludzie to reklama albo alert systemu nie chcesz nie odpowiadaj ale tak się dzisiaj pozyskuje klientów.Ja wiem dla większości z was to fantazja bo macie tylko jednego który pewnie wasze faktury olewa ale ok.Jeśli chcesz istnieć musisz mieć klientów.I albo nadajesz się do dżungli która nazywa się,,własna firma"albo złap za miotłę i zatrudnij się w najbliższej firmie:))))
    • Gość: gość Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.tktelekom.pl 23.10.14, 19:57
      Dzięki za sensowne wypowiedzi. Pozdrawiam
      • wiskowski Re: sms z KRD? czy naciągacze 28.10.14, 09:52
        ja nie odpowiadam na żadne tego typu esemesy - jeśli im zależy - zadzwonią
        • Gość: Ehhhh Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.play-internet.pl 29.03.15, 22:16
          A może najpierw warto przeczytać SMS ze zrozumieniem? Poziom przedsiębiorców... Ehhhh
    • Gość: Pracownik Infolini Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.multi-net.eu 25.09.17, 11:40
      Ludzie sprawdzajcie numery z jakich do WAS przychodzą SMSy i telefony. W Internecie numery naciągaczy są oznaczone. MultiNet nie ma nic z tym wspólnego podszywają się pod ich markę w całej Polsce zwykli naciągacze. Jak sobie do nich zadzwonicie to Wam powiedzą, że macie to zgłosić na policję bo jest już sprawa w tym temacie prowadzona. Broń Boże nie płacić tych wezwań.
      • Gość: ... Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: 31.0.39.* 27.09.17, 20:32
        Dostałem dzisiaj telefon od 572 204 843. Straszą mnie komornikiem i twierdzą iż mam do zapłaty 4200 zł + koszty sądowe.
        • Gość: szpak Re: sms z KRD? czy naciągacze IP: *.centertel.pl 28.09.17, 02:33
          Poproś o podanie wszystkich danych tej sprawy. Jeśli to KRD, a nie jacyś telefoniczni naciągacze.

• psihotel.jgora.pl Re: sms z KRD? czy naciągacze 04.03.25, 06:10
      Uwazajcie na KDR bo to oszusci i naciagacze, sporo osob padlo ich ofiarą: pokrzywdzeni-krd.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka