Dodaj do ulubionych

Upadłość w PL i UE

IP: 194.181.120.* 15.09.15, 09:17
ciekawi mnie jedna sprawka... czy jeśli złożę wniosek o ogłoszenie upadłości w PL i wniosek taki zostanie odrzucony to czy 10 lat w czasie których nie mogę ponownie starać się o upadłość działa również poza granicami PL? Na terenie Unii? Czy mogę wtedy spróbować w innym kraju?

Obserwuj wątek
    • mrziggy Re: Upadłość w PL i UE 15.09.15, 13:43
      Prawo w poszczególnych krajach jest różne. Teoretyczne odrzucenie wniosku w Polsce nie skutkuje tymi 10 latami np. w UK, bo tam obowiązują inne przepisy odnośnie upadłości. Jak przeniesie Pan/Pani się na stałe do innego kraju to nic nie zatrzymuje przed kolejną próbą.
      • Gość: jak Re: Upadłość w PL i UE IP: 194.181.120.* 15.09.15, 16:09
        o:) i właśnie na taką odpowiedź czekałam... inaczej zastanawiałabym się czy od razu nie próbować w UK mimo ze bardzo chciałam tego uniknąć.
    • Gość: robert Re: Upadłość w PL i UE IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.15, 21:46
      Upadłość? Co też Pani strzeliło do głowy?
      jeśli chce Pani przenieść się do innego kraju to przecież nie ma szansy na to zeby stracić cokolwiek ponad to co i tak straci Pani przez postępowanie upadłościowe.
      Upadłość konsumencka to reakcja obronna Państwa przed znikającymi z systemu fiskalnego, bankowego i składkowego osobami.
      Pokazano ją jako pewien walor i niektórym wydaje się że jest to antidotum na problemy finansowe.
      Wg mnie taniej i pewniej jest zniknąć.
      Na poczcie adnotacja - wyprowadził się
      za 10 lat można spróbować wrócić - jest to opłacalne przy dużych, różnorodnych długach powyżej 1000000
    • marcotto Re: Upadłość w PL i UE 03.10.15, 15:37
      Upadłość konsumencka w Anglii z długimi z kraju trzeciego świata? (Polski). PO CO? Zacznij normalnie żyć w UK, płać podatki a polskie długi wrócą do Ciebie w postaci ugody wykupu za 5% wartości. Banki i wierzyciele już sporo wiedzą o tym, że w UK państwo chroni obywatela a nie banki. Kup sobie parasolkę i wyluzuj przed wyjazdem do UK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka