Dodaj do ulubionych

Pomóżcie!

28.08.06, 17:50
Witam! Ma następujący problemn do rozwiązania - liczę na pomoc. Jestem jak moj
nick wskazuje budowlancem, zajmuje sie rowniez remontami, prowadze firme.
Jakis czas temu dostalem zlecenie na pomalowanie domu i pomieszczen w srodku
od faceta, ktory zajmuj sie sprowadzaniem uzywanych aut zza granicy.
Umowilismy sie, ze za cala robote (plus jakies tam wykonczenia) wezme 20 tys
zł, ale w tej kwocie musialem rowniez zakupic materiały potrzebne do
wykonania mojej pracy, totez wzialem 8 tys zaliczki od tego "byznesmena". Juz
mialem sie brac za kupno tych materialow, ale wtedy dostalem propozycje
jeszcze jednej roboty, ktora duzo bardziej mi sie oplacala. przyjalem zlecenie
rowniez na ta 2 robote, ale moglem zrobic tylko jedna wiec wybralem ta
korzystniejsza, do ktorej potrzebowalem jednak pare narzedzi...no i te
narzedzia kupilem za zaliczke od tego owego "byznesmena". i tu sie zaczely
schody...bo wlasnie ten gosciu przyjechal do mnie po odbior tej
zaliczki...oczywiscie go pogonilem, ale teraz boje sie, nie windykatorow czy
innych pseudo mafiozow, ale komornika ktory moze mi siasc na konto, albo
zlicytowac moje audi... kasy nie chce oddac bo ten byznesmen ma jej wbrot
(kupil se np 2 letniego paska z niemiec niedawno). dodam ze mam rowniez
intercyze z zona wiec jej to chyba komornik moze skocz... hehe. Wiec chodzi o
mnie jest jakas mozliwosc zeby komornika przetrzymac 3 lata??? bo potem co
czytalem tutaj na forum to jest przeterminowanie i komornik oraz ten
"byznesmen" moze mi sko.. hehe. Prosze o rade!
Obserwuj wątek
    • majkel01 Re: Pomóżcie! 28.08.06, 18:37
      sorry ale to nie jest forum z poradami typu jak kogos oszukac i sie z tego
      wykrecic.
      • Gość: Anioł Stróż Re: Pomóżcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 22:16
        Ja mam osobiście nadzieję, że komornik zabierze Tobie wszystko co jest
        wartościowe i na czym Tobie najbardziej zależy, łącznie z kontem firmowym. I
        mam nadzieję również, że ten biznesmen wynajmie kogoś z basebolami i Ci
        nastukają ile wlezie.
        Grasz jawnie w ch.. i szukasz pomocy? Człowieku zejdź mi z oczu z takimi
        wpisami.
        Życzę Tobie szybkiej plajty !!!!!!!!!!!!!!!!!

POzdrawiam
      • budowlaniec3 Re: Pomóżcie! 29.08.06, 15:54
        majkel01 napisał:

> sorry ale to nie jest forum z poradami typu jak kogos oszukac i sie z tego
        > wykrecic.
        >
        Majkel, nie rozumiem dlaczego się tak bulwersujesz??? Przeciez w wielu watkach
        na tym forum udzielano porad jak unikac oddania pieniedzy...zawsze mase
        uzytecznych rzeczy pisal Aniol i wielu innych specjalistow - dzieki temu wiem
        np. ze nie musze sie bac windykatorow co napisalem w poprzednim poscie. Nazywasz
        mnie oszustem??? Czym ja sie roznie od osoby, ktora jest dluznikiem za kredyt,
        telefon itp.? Dlaczego im pomagacie jak unikac splaty, a mi nie chcecie? moze
        chodzi o wierzyciela? moralne jest zeby nie splacac bankom, telefonia komorkowym
        i innym firma, a nie dopuszczalne jest nie splacac zwyklej osobie? rozumiem, ze
        poprostu latwiej wam sie wczuc w sytuacje osby fizycznej i dlatego odrazu
        nazywacie to oszustwem..

P.S. do Nika - dziecko nie żyj w świecie fantazji, bo jak się ockniesz to
        przezyjesz wielki szok...

Pzdr.
        • majkel01 Re: Pomóżcie! 29.08.06, 16:53
          a czy widziales zebym ja komus radzil jak sie wykrecic od splaty zobowiazania ?

Pozatym chyba trudno nie uzyc slowa "oszust" w stosunku do kogos kto wzial
          pieniadze i z premedytacja szuka mozliwosci unikniecia splaty.
          A scigac cie beda nie 3 a 10 lat to wez sobie uswiadom :) Nie zapominaj tez o
          odpowiedzialnosci karnej bo to tez ci grozi.
        • Gość: Anioł Stróż Re: Pomóżcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 00:30
          Budowlaniec, tylko że Ty jesteś perfidnym oszustem i dlatego Twoja sprawa różni
          się od większości innych. Pomogam z czystym sumieniem ludziom, którzy znaleźli
          się w sytuacji bez wyjścia, lub z powodu niefortunnych zdarzeń życiowych, a to
          jest różnica i to WIELKA. Więc zrób mały zjazd do boxu z tego forum.

Pozdrawiam
          • Gość: Anioł Stróż Re: Pomóżcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 00:33
            Acha, nie wiem czy czytałeś poniżej moją parodię Twojej sprawy, ona właśnie tak
            wygląda dla ludzi którzy przeczytali Twój wątek :))).

Pozdrawiam
    • nika-86 Re: Pomóżcie! 28.08.06, 23:36
      To ja przyjdę dziś do Ciebie i wezmę sobie twoje kluczyki do auta,bo chcę
      pojeździć Twoim Audi. I nie oddam Ci go,bo przecież masz kasy jak lodu (skoro
      jesteś budowlańcem i masz takią dochodową taktykę). A komornika nawet nie mam co
      przetrzymywać, bo to mój kumpel z bramy obok. A gliniarzami z dochodzeniówki to
      się wódkę pije. Także możesz mi sko... hehehehehe....
      • Gość: Anioł Stróż Ludzie Pomóżcie Mi!!! Błagam Was o Pomoc!!! :))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 12:41
        Mam zaciągnięte kilka kredytów w różnych bankach na łączna kwotę około 2 mln
        złotych ;))). Celowo się zadłużyłem, bo doszedłem do wniosku, że banki to
        bardzo bogate instytucje, pracownicy jeżdżą jakimiś wypasionymi furami, więc
        dobrze zarabiają ;))). Nie mam zamiaru im oddawać kasy, bo jak wspomiałem są to
        bogate instytucje i napewno nie zubożeją ;)))). Jestem po prostu Robin Hoodem,
        bogatym zabieram, a biednym oddaje, tym biednym to własnie ja jestem
        oczywiście ;))). Nie obawiam się jakiś mięśniaków bez szyji, czy podobnych
        mafiozów, ale komornika, który może mi wejść na konto firmowe i zabrać majątek.
        Jak ja biedny żuczek, mogę tego chama zatrzymać, czy są sposoby na to? ;)))).
        POMÓZCIE MI BO NIE MOGĘ SPAĆ PO NOCACH NA MYŚL O KOMORNIKU !!!! ;))))
        Jeżeli ktoś mi pomoże, to w promocji podżyruję tej osobie jakiś wypasiony
        kredyt, którego nie będzie musiała spłacać, bo wszystkie zobowiązania przejdą
        na mnie na żyranta ;))).
        POMÓŻCIE !!!

Pzdarwiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka