Gość: grego IP: 199.67.203.* 13.09.06, 15:50 Czy firmy windykacyjne typu kruk moga wpisac dłuznikow do BIK? Czy bede miał problemy z kredytem Dodam ze nie sa to długi bankowe Ale jakies mandaty czy tego typu rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majkel01 Re: Kruk a bik 13.09.06, 17:29 Zapewne chodzi ci o KRD ? Wedlug mojej wiedzy w BIK nie moze bowiem BIK dotyczy czegos innego i jest zwiazane z bankami Zajrzyj tutaj: www.bik.pl Co do KRD to zeby tam umieszczac dane nalezy miec umowe z tymze podmiotem. Trudno powiedziec czy owa firma windykacyjna wykupila abonament w KRD czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
elwirra28 Re: Kruk a bik 14.09.06, 21:59 Do BIKu wpisuje cie bank u którego wisiałeś z kasą. To jest rejestr z którego korzystają wyłącznie banki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zip Re: Kruk a bik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 23:15 BIK to Biuro Informacji Kredytowej. Wpisuje Ciebie tam instytucja finansowa, która udziela Ci kredytu (Bank, SKOK). Tam znajduje się Twoja historia kredytowa, od momentu zaciągnięcia kredytu (zakupy na raty, karty kredytowe również). Tam jest cała historia spłat Twoich kredytów. Czy spłacasz raty w terminie. Nawet jak się spóźnisz z zapłatą raty choćby o 3 dni, to tam też to widnieje. Możesz sam sprawdzić jaką masz historię w BIK. Wystarczy wysłać listem poleconym do BIK prośbę o taką informację. Jeżeli nie brałeś jeszcze z kredytów i nie masz swojej historii w BIK to możesz nie wszędzie otrzymać kredyt, a napewno poczekasz dłużej na odpowiedź niż jest to w reklamach. Bo jeśli masz już swoją historię w BIK i jest dobra, to prawie wszędzie dostaniesz kredyt w kilka minut. Myślę, że w miarę sensownie wyjaśniłem Ci czym jest BIK. Odpowiedz Link Zgłoś