lobbat 21.11.06, 20:55 Czy wie ktoś może czy jeżeli wystąpiłbym z pismem do sieci Orange o odstąpienie postępowania windykacyjnego przez firmę windykacyjną uzyskał bym zgodę? Wolałbym płacić bezpośrednio sieci Orange. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majkel01 Re: windykacja Orange 21.11.06, 22:13 a co to za roznica ? Dlug ten sam i jego wysokosc jest ta sama. Jesli faktycznie chcesz splacac nie powinno ci to przeszkadzac komu placisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobbat Re: windykacja Orange IP: *.chello.pl 21.11.06, 22:27 roznica jest taka ze firma windykacyjna doliczyla sobie ponad 1000 PLN jakichs swoich kosztow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anioł Stróż Re: windykacja Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:32 To olej firmę windykacyjną i wpłacaj bezpośrednio Orange. Tylko zachowuj wszystkie dowody wpłat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majkel01 Re: windykacja Orange 22.11.06, 17:03 ale jesli firma windykacyjna kupila dlug od Orange to teraz oni sa nowym wierzycielem. Jesli dluznik o tym wie to spelnienie wierzytelnosci poprzez wplate na rzecz Orange mozna uznac za nieskuteczne. To tak na marginesie. Jesli chodzi natomiast o naliczanie dodatkowych kosztow. Jesli sa to odsetki to firma moze je naliczac. Niestety ale prawo nie przewiduje dowolnosci co do splaty wierzytelnosci. Jesli wierzycielem jest obecnie firma windykacyjna to powinno sie zaplacic wlasnie tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobbit Re: windykacja Orange IP: *.chello.pl 22.11.06, 19:40 Ostatnie pismo z nakazem zaplaty otrzymalem od firmy orange. Dostalem telefon z domu rodzinnego w ktorym jestem zameldowany ze byl czlowiek z firmy windykacyjnej w tej sprawie. Pisma zadnego nie zostawil wiec ja wcale nie musze wiedziec ze oni przejeli dlug. Ojciec zapisal tylko kwote zadluzenia ktora byla wyzsza od prawdziwych naleznosci o ponad tysiac zlotych i to sporo ponadtysiac. Aha i podal jeszcze numer konta na ktory mam wplacic pieniadze. Jest to ten sam numer konta ktory dostalem od Orange. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel01 Re: windykacja Orange 22.11.06, 20:04 > Ostatnie pismo z nakazem zaplaty otrzymalem od firmy orange. nakaz zaplaty od firmy ? cos pokreciles bo nakazy zaplaty to wystawia firma ale o nazwie Sad Rejonowy albo Sad Okregowy ;)) Jesli zatem znasz konto na ktore masz wplacac dlug to co ciebie zatrzymuje ? Tym bardziej ze piszesz ze to jest to samo konto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdkf Re: windykacja Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:26 A może dodatkowe koszty o ktorych mowisz to kara za zerwanie umowy z orange, a nie koszty firmy windukacyjnej?Rachunki + kara. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: windykacja Orange 02.12.06, 17:49 Raczej nie, bo "kara" w Orange to 750 pln a nie 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: windykacja Orange IP: *.icpnet.pl 07.04.13, 11:04 Mnie Orange okradł! W miesiacu czerwcu 2010 r zakładałem działalność gosp. i zmienił mi sie okres rozliczeniowy i Pani w salonie powiedziała że przysle nowa fakture i przysłała za czerwiec, która zapłaciłem. Faktura za czerwiec 2010 rok. Po 2 latach wysokich rachunków złożyłem rezygnacje z ich usług tzn. nie podpisywałem dalej umowy, bomiałem zbyt wysokie rachunki i ogólnie uznałem że obsługa jest niemiła!!! Po rezygnacji dzwoniła jakas baba z orange ze ma dla mnie super oferte. Była poprostu nieuprzejma i bezczeln przez telefon. Podziękowałem grzecznie że nie jestem juz zainteresowany dalszą umową z ta firmą. No i dali mnie do firmy windykacyjnej JJustitia, która mi wmawia że nie zapłaciłem rachunku w Orange za 04.06.2010 d0 09.07.2010 r. - Pani w salonie przysłała mi rachunek za 06.06.2010 do 31.06.2010 rok który zapłaciłem. Ktos przeoczył ze zmienił mi sie okres rozliczeniowy i teraz próbuja wyłudzic ode mnie złodzieje pieniadze! Po 2 latach - wyobrazcie sobie to!!! Mam fakture za ten czerwiec ale oni podaja inne dni że jest niezapłacone!!! Czujecie to? Złozyłem reklamacje i wciagu 24h konsultant miał na @ wysłać mi potwierdzenie że to pomyłka z ta windykacja, bo wg Orange mam wszystko uregulowane!!!! I cisza!!! Bede musiał iśćzapłacić ten haracz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
orangeekspert1 Re: windykacja Orange 15.04.13, 19:01 Witam, mam na imię Mateusz i jestem ekspertem Orange. Przepraszam, jeżeli sytuacja ta wpłynęła na Twoje niezadowolenie. W przypadku zgłoszenia reklamacji po 24 godzinach wysyłane jest potwierdzenie jej przyjęcia. Natomiast odpowiedź udzielana jest w zdecydowanej większości przypadków w terminie do 14 dni. Niemniej jednak, maksymalny czas na odpowiedź to 30 dni. Proszę w związku z powyższym o cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: windykacja Orange IP: *.play-internet.pl 15.05.13, 12:18 Mam pytanie do Mateusza,eksperta Orange.Mam zadłużenie w Orange,w tej chwili jestem już pod komornikiem,w miarę możliwości spłacałam dług po jakiejś sumie co miesiąc,próbowałam dogadać się z wierzycielem aby anulowali mi odsetki i wszelkie koszty,ale oni nawet nie odpisali na moje pisma,chciałam wpłacić całą kwotę zadłużenia,którą jestem zobowiązana Orange,ale bez tych kosztów,czy mam na to szansę? Czy firma Orange może mi tak pójść na rękę,do tej pory nie kontaktowałam się w tej sprawie z Orange. Bardzo proszę panie Mateuszu o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adsfs Re: windykacja Orange IP: *.play-internet.pl 17.07.14, 18:43 jesli juz zostalo sprzedane do firmy windykacyjnej to musisz placic do firmy windykacyjnej bo oni sa twoimi wierzycielami a te 1000 co ty mowisz kosztów to nie oni doliczaja tylko wkraczaja na droge sadowa i sa to ksozty sadowe mowa tu oczywiscie o cesji wierzytelnosci Odpowiedz Link Zgłoś
ambro113 Re: windykacja Orange 08.04.13, 10:19 kazdy by wolał trzeba było płacić jak był czas na to, teraz musisz prosic orange zgodę od odstapinnia od komornika Odpowiedz Link Zgłoś
specnaz0 Re: windykacja Orange 12.04.13, 14:17 Jeśli Orange sprzedało dług firmie windykacyjnej to teoretycznie nawet wpłata na rachunek Orange będzie automatycznie przekazana obecnemu wierzycielowi. Zmienił się nie tylko okres rozliczeniowy, ale całe konto rozliczające. Z tego co piszesz przeniosłeś numer na firmę, czyli na innego właściciela. Pewnie nie uregulowałeś ostatniego rachunku przed przeniesieniem. A reklamacje są rozpatrywane do 30 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Windy Re: windykacja Orange IP: *.logicall.cz 17.01.14, 08:33 Prawda jest taka że firma nie może naliczyć sobie żadnych kosztów jak takie coś ma miejsce to może ponieść karę, jeżeli by firma kupiła dług musisz zostać poinformowany o tym tzw cesja wierzytelności, z tego co piszesz to ten sam nr konta czyli firma działa na zlecenie, możesz zwrócić się o rozłożenie na raty do orange lub firmy a płać na te konto na które płaciłeś zawsze. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pikados Re: windykacja Orange 18.01.14, 18:48 Tam jest kiepska komunikacja miedzy windykatorem a Orange. Orange się zgadza, a windykator swoje... Odpowiedz Link Zgłoś