Dodaj do ulubionych

Reklamacja butów Nike

IP: *.era.pl 23.10.07, 10:56
W jednym ze sklepów The Athletes Foot kupilem buty Nike za 350zł po
kilku miesiąach użytkowania z podeszw butów (okolice pięty) przy
każdym kroku słychać trzeszcząco-skrzypiący odgłos. Jest to bardzo
denerwujące gdy podczas chodzenia przy każdym kroku słychać
denerwujące skrzypnięcie-rzask. Posanowiłem zareklamować buty. Sklep
przyjął buty do reklamacji, a od sprzedawcy dowiedziałem się że już
kilka osób zgłaszało się z takim samym problemem w tym modelu butów.
Po ok. 2 tyg otrzymałem odpowiedź od rzeczoznawcy, który oddalił
moją reklamację. W uzasadnieniu napisał. "Nie stwierdzono
skrzypienia i nie jest to wada wg PN, a tymbardziej że jest to
obuwie sportowe treningowe a nie typowo wyjściowe." Po przeczytaniu
tej opini ręce mi opadły. Skoro rzeczoznawca nie stwierdza
sprzypienia to na jakiej podstaawie stwierdza że nie jest to wada.
Skrzypienie butów pokazałem sprzedawcy, który przyjmował reklamację
i on nie miał wątpliwości, że buty rzeczywiście nieprzyjemnie
skrzypią. W jaki sposób mam udowodnić rzeczoznawcy że buty
rzeczywiście skrzypią? Dołaczyć do reklamowanych butów nagranie
wideo? Jak ma związek z wadą fakt iż jest to obuwie sportowe? Ani
firma Nike nie zajmuję się produkcją pantofli ani sieć sklepów The
Athletes Foot pantofli nie sprzedaje. Czy buty sportowe nie
podlegają żadnym normą, tym bardziej buty firmy Nike (o cenie 350 zł
nie wspomnę), od których można chyba trochę więcej wymagać niż do
butów kupionych na promocji w hipermarkecie. W jaki sposóm mam
dochodzić swoich racji? Proszę o pomoc i opinie.
Obserwuj wątek
    • prawnik-skp Re: Reklamacja butów Nike 24.10.07, 09:52
      Rzeczoznawcy nie trzeba niczego dowodzić, bo to nie od powinien być
      adresatem reklamacji i ta kwestia to w ogóle niewłaściwe postawie
      sprawy.
      To sprzedawca powinien być adresatem reklamacji. Więc to on powinien
      udzielić odpowiedzi na reklamację.
      Zresztą potrzeba dowodzenia twierdzeń o faktach istnieje przed
      sądem. W postępowaniu przedsądowym nie ma takiej konieczności, bo
      każdy może mieć inny ogląd sprawy, a dopiero sąd może rozstrzygnąć
      spór.

Trzeba stanąć na stanowisku, że buty są niezgodne z umową w
      rozumieniu art. 4 ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych
      warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego
      (Dz. U. Nr 141, poz. 1176). W związku z tym można żądać od
      sprzedawcy przede wszystkim bezpłatnego usunięcia niezgodności przez
      naprawę albo wymianę na buty nowe zgodne z umową.

Jeśli idzie o opinię rzeczoznawcy, to może jej zarzucić nie tylko
      to, o czym Pani pisze, lecz również brak uzasadnienia.

Opinia rzeczoznawcy nie jest wiążąca ani dla reklamującego, ani dla
      sprzedawcy. Ostatecznie to przed sądem, w sposób wiążący, można
      ustalić, czy buty są niezgodne z umową w rozumieniu przywołanej
      wcześniej ustawy.

• zaq.12wsx Re: Reklamacja butów Nike 08.03.15, 11:45
        Witam, rok temu kupiłem buty Nike Zoom Hyperfuse. Niedawno zauważylem, że siateczka w lewym bucie jest pęknieta. Czy mam jakiekolwiek szanse na otrzymanie nowej pary butów po zgloszeniu reklamacji na uszkodzenie buta ?
        • Gość: Natalia Re: Reklamacja butów Nike IP: 89.174.247.* 09.04.15, 21:29
          Miałam ten sam problem z butami Free 30 Nike dodałam je do reklamacji i niestety mi nie przyjęli
          • martusiaaa2011 Re: Reklamacja butów Nike 20.04.15, 15:10
            Natalia nie przyjęli reklamacji czy odrzucili żądanie w reklamacji bo to dwie różne sprawy? Potrzebujesz pomocy?
        • Gość: Waldi Re: Reklamacja butów Nike IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.15, 14:36
          1 % na zwycięstwo w przypadku reklamacji. Unikaj sklepu neosport.pl, tam chyba ślepiec rozpatruje reklamacje.
    • Gość: pawelm Re: Reklamacja butów Nike IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 08:44
      Mam podobny "trzeszczący" problem z butami Nike model Air Trainer Swift
      kupionymi w tej samej sieci The Athletes Foot i też za 350 zł. Pierwsza
      reklamacja odrzucona powody te same co u Ciebie. Zrobiłem dodatkową opinię u
      rzeczoznawcy podanego przez PIH za 25 zł, która stwierdza w sposób
      jednoznaczny,że obuwie jest wadliwe. Po interwencji Rzecznika Konsumentów
      przyjęli reklamację jeszcze raz i jeszcze raz odrzucili, gdyż "jest to obuwie do
      biegania a biega się się na palcach" i inne ble, ble, ble. Byłem zdecydowany na
      sąd ale wystraszyli mnie w Biurze Rzecznika Konsumentów ewentualnymi kosztami
      dodatkowej opinii rzeczoznawcy sądowego (koszty podobno kilkaset złotych).
      Jeszcze się zastanawiam co zrobić. A jak zakończyła się Twoja sprawa z butami?
      Pozdrawiam. Paweł
      • Gość: Jerr Re: Reklamacja butów Nike IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.07, 19:41
        Witam,
        Jak moi poprzednicy również mam identyczny problem z butami firmy Nike z tym, że
        moje (Shox Bounce) skrzypią w okolicy palców a ponadto sprzedawca (sprzedaż na
        odległość)wykluczył z objęcia gwarancją taką wadę. Moje pytanie czy mógł tego
        dokonać zgodnie z prawem oraz jak w takiej sytuacji dochodzić swoich praw ?
        • Gość: ZicO Re: Reklamacja butów Nike IP: *.chello.pl 29.01.08, 12:32
          Skąd ja to znam przerabiałem już to z 3 parami butów-Nike And1 tylko raz udało
          mi się wygrać z pomocą rzecznika praw konsumenta, mianowicie dostałem nowe inne
          buty i też sie rozwaliły:-D. Wszyscy moi znajomi którzy kupowali buty w tym
          sklepie mają dokładnie ten sam problem, taka jest polityka tej firmy zawsze
          odpisują buty eksploatowane niezgodnie z przeznaczeniem. Dla porównania w raz
          oddawałem 2 pary jedną własnie do Athlessa i drugą do Intersportu. Z Intersportu
          zadzwonili na drugi dzien ze mam zwrot pieniędzy z Athlessa ze zle używałem
          buty:-D. Najlepsza rada omijać ten sklep z daleka, ps jak powiedziałem
          rzecznikowi gdzie kupiłem buty odrazu złapała się za głowę:-D peace
          • Gość: dorcia Re: Reklamacja butów Nike IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 19:18
            Mam podobny problem z butami Nike zakupionymi w sklepie Intersport w Bydgoszczy.
            Po dwóch miesiącach użytkowania przetarły się na pięcie. Po założeniu reklamacji
            i 10 dniach oczekiwania decyzja pana rzecznika inż. E.Wejna - uszkodzenia
            mechaniczne. Reklamacja oddalona.
            Jutro wybieram się do Sądu Konsumenckiego zobaczymy co wskóram !!!!
    • Gość: Marc trzeszczenie - Nike model Air Trainer Swift IP: *.chello.pl 28.02.08, 10:41
      Witam,

Również jestem ofiarą sytuacji opisywanej w powyższym wątku. Mój przypadek
      wygląda następująco: buty Nike model Air Trainer Swift (350zł). Po pewnym czasie
      pojawiło się trzeszczenie w okolicach pięt. Zgłosiłem reklamację, sprzedawca
      przyjął. Zasugerowano mi żeby wpisać w wniosku iż buty trzeszczą od zakupu. Moja
      reklamacja została rozpatrzona negatywnie z uwagi na to iż na podstawie art.
      takiego i takiego... usterki należy zgłaszać do 2 miesięcy od ich znalezienia.
      No i tu mnie złapali;) Najbardziej denerwująca jest postawa sprzedawcy, który
      przecież wiedział ( nie wieże że nie ) o okresie w jakim trzeba zgłosić usterkę.
      No ale co zrobić - nieznajomość prawa szkodzi ;)
      • Gość: Łuki Re: trzeszczenie - Nike model Air Trainer Swift IP: *.radom.vectranet.pl 16.01.11, 21:46
        dolewać wody do nich.wtedy nie trzeszczą;)
    • fleshless prosimy nie prowadzić 28.02.08, 20:11
      na tym forum kampanii marketingowej

a prywatnie radzimy nie przejmować się tak bardzo tym, co marketingowcy firmy Nike mają do powiedzenia światu ;]
    • Gość: Toms Re: Reklamacja butów Nike IP: *.man.olsztyn.pl 11.03.08, 23:46
      Witam, ja mam podobny problem i powiem tylko tyle ze moje buty
      kosztowaly 380 zl i ja po 3 misiacach uzywania mialem to samo, a
      sklep w ktorym kupilem buty mowi mi ze mialem misiac na sprawdzenie
      systemow. buty byly uzywane bardzo malo i dopiero po tym czasie wada
      sie ujawnila. ja ide to rzecznika praw konsumenta ale niwiem czy cos
      wskuram, rozmawialem z prawnikami na ten temat. sprobuj i ty moze
      akurat sie uda.
      • Gość: g63 Re: Reklamacja butów Nike IP: 81.15.156.* 31.03.08, 11:59
        Witam!
        Mam ten sam problem z tym samym modelem co Pani w pierwszym wątku.
        Dostałem zwrot obuwia z informacją że jest to obuwie do biegania...
        Też udam się do rzeczoznawcy.
        pozdrawiam
        • Gość: Zrozpaczony Mimik Re: Reklamacja butów Nike IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 16:40
          Witam!!
          Ja też miałem podobny problem,z tym samym modelem(air trainer swift laser) skrzypienie dało sie słyszeć po około miesiącu od daty zakupu, więc zachęcony Waszymi postami postanowiłem złożyć reklamacje.Początkowo Pani w sklepie nie chiała przyjąć reklamacji- powiedziała, że musi spytać pana z hurtowni.Przy następnej wizycie w sklepie, reklamacja została uwzględniona. Po około 2 tygodniach zostałem zawadomiony, że usterka została zlikwidowana, tak wiec odebrałem obuwie i zadowolony wróciłem do domu.Tam okazało się, że skrzypiące buty dosłownie zostały naoliwione(przez panów z hurtowni).Po ogolnych oględzinach widać było ślady oleju na zewnątrz(ślady oleju na podeszwie w okolicach pięty) i wewnątrz buta(mokra wkładka). Dało sie zauważyć też małe ślady(jakby po ukłuciach igły)
          Tak więc kierując sie prostą filozofią "Gdy coś skrzypi i trzeszczy trzeba to naoliwić" panowie z hurtowni naprawili mi buty.
          Co mam z tym zrobić??
        • Gość: d_marcin Re: Reklamacja butów Nike IP: 83.168.106.* 17.06.08, 17:37
          ja mam tem problem z butami nike. po 3 miesiacach podeszwa w obydwu
          butach w tym samym miejscu zaczela sie ścierać i zrobila sie wkoncu
          dziura!Sprzedawca powiedział mi z usmiechem ze to naturalne ze
          podeszwa sie zużyła a ja mu odpowiedziałem dobrze rozumiem ze sie
          zuzywa ale chyba po po 3 miesiacach. Co ja mam se co 3 miesiadze
          kupować orginalne buty po 250zł?powiedział ze to wysle ale nie wie
          jaka bedzie odpowiedź:(
    • Gość: kamila Re: Reklamacja butów Nike IP: *.sanetja.pl 13.07.08, 08:05
      Przeszło pół roku temu kupiłam buty sportowe z nike za zl.Po paru miesiącach na
      pietach zaczely ni sie zdzierac...ale to nie wszystko poniewaz ze sa ze skory to
      poboku ta skora zaczela pekac...i sa dziury...tak jakby te nitki pekly i niewiem
      czy mi to przyjam do reklamacji...czekam na wasze opinia
    • Gość: kamila Re: Reklamacja butów Nike IP: *.sanetja.pl 13.07.08, 08:09
      Przeszło pół roku temu kupiłam buty sportowe z nike za zł.Po paru miesiącach na
      pietach zaczely ni sie zdzierac...ale to nie wszystko ponieważ ze są ze skory to
      poboku ta skora zaczela pekac...i sa dziury...tak jakby te nitki pękły i niewiem
      czy mi to przyjam do reklamacji...czekam na wasze opinia
    • Gość: Daniel Re: Reklamacja butów Nike IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.09, 20:20
      Witam !
      Mam podobny przypadek ostatnio zakupilem buty Nike Air Source o przeznaczeniu
      zimowym oraz do chodzenia po groach no i coz w tens am dzien keidy je otrzymalem
      (allegro) zaczely skrzypiec , jest dla mnie to denerwujace gdyz to juz moja 3
      para tej znanej firmy ktora niemilosiernie skrzypi ( prawy but ) . Posiadam
      rowniez Nike Shox Zar ( skrzypia w okolicy piet obydwa buty ale zdaje mi sie ze
      jest to moja wina gdyz przechodzilem troszke przez deszcz w nich oraz kilka dni
      chodzielm gdy spadl snieg ) oraz Nike Air Max 360 ( te buty jednak leza gdzies i
      sie kurza gdyz skrzypienie jest straszne w nich , skrzypia obydwa buty w
      okolicach piet i palcow przy czym stopy czuja lekkie drganie ) i wlasnie niewiem
      co proadzic na wielu forach piszą zeby wlac denaturat itp. ale obawiam sie robic
      to na butach kosztujacych przeszło 300zł . I stad moje pytanie czy probowac
      metody z wlewaniem denaturatu czy jednak zlozyc reklamacje (choc ciezko jest to
      zrobic na odległość ) Naprawde z góry dzieki za rady bo mam juz dosc i chyba
      zakończe kupno butów tej cudownej firmy .
      • gosc20050 Re: Reklamacja butów Nike 13.01.09, 07:47
        Można spróbować zareklamować obuwie, jak reklamacja zostanie
        rozpatrzona zależy od sklepu.Jeżeli sprzedawcy zależy na dobrej
        opini odda pieniądze lub zamieni na inną parę. Ale z autopsji wiem
        że raczej takie reklamacje zostają odrzucane z uwagi na fakt
        że "skrzypienie" nie uniemożliwia bowiem dalszego uzytkowania obuwia
        zgodnie z jego przeznaczeniem. Potem mżna iść do sądu i sprawą
        zajmie się biegły (koszt 300-400 zł.). Ale wiem, że opinia będzie
        podobna jak w sklepie.
        • gosc20050 Re: Reklamacja butów Nike 13.01.09, 08:38
          Generalnie "skrzypienie" obuwia nie zalicza się do wad mogło być
          spowodowane np. przemoczeniem i niewłaściwym suszeniem.
          • Gość: Kikut Re: Reklamacja butów Nike IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.09, 22:17
            Mam to samo , buty Nike Air Toukol III - prawy but na pięcie skrzypi bardzo a
            lewy na pięcie mniej...Dałem za buty 300zł..Idę jutro je reklamować , a mama ten
            plus że jeszcze lewy but na górze trochę pękł... P.S. Buty kupiłem w Atlet's
            Food a teraz sklep nazywa się Sizeer , mam nadzieję że przyjmą reklamację...
    • Gość: asmigi Re: Reklamacja butów Nike IP: *.unilever.com 24.07.09, 16:15
      sprzedaja buty za które nie chca brac odpowiedzialności – jak mi
      lekarz powiedział, ze dostalem zapalenia miesnia wlasnie przez te
      buty i chciałem je wymienic na inne, to mi powiedzieli, ze to już
      nie ich problem. Trzymajcie się z dala od tej firmy!
      • Gość: angielo@interia.pl Re: Reklamacja butów Nike IP: *.chello.pl 02.08.09, 00:31
        Miałem podobny problem z butami NIKE - firma u mnie ma numer 1 jeżeli chodzi o
        robienie z ludzi balona.
        Po miesiącu czasu but zaczął mi skrzypieć oddałem go na reklamację i oczywiście
        rzeczoznawca z Dąbrowy Górniczej Pani mgr inż....... napisała że buty ....były
        prane silnymi detergentami!!!!!!!!!! co było nie prawdą, poszedłem do sklepu i
        powiedziałem że ta durna baba się myli i niech mi to wyślą do producenta bo ja
        tego nie odbiorę !!! teraz już czekam 30 dni na opinie NIKE POLAND ale w życiu
        nie kupię nic z nike.....
        • Gość: angielo@interia.pl Re: Reklamacja butów Nike IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 15:33
          Niestety Nike Poland stwierdziło iż te buty służą do biegania i
          nawet nie powinienem w nich stać tylko ciągle biega, podważayło
          wiarygodność że buty były prane gdyż to nie prawda ale gwarancja
          została oddalona...
          Stwierdzam że Firma NikE to wielki banał i przeżuciłem się na
          Reeboka oni nie mają rzeczoznawców tylko buty są odsyłane do
          producenta obuwia...
          myślę że my wszyscy na tym forum powinniśmy zgłosić ogólny pozew
          przecisko firmie nike z art 286 par 1 (oszustwo) i domagać się
          rekompensaty...
          • Gość: kasia Re: Reklamacja butów Nike IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.09, 15:15
            Dopiero teraz dotarło do mnie że Nike to kiepska firma , bo nawet
            nie jest w stanie uwzględnić i pozytywnie rozpatrzyć oczywistych
            reklamacji klientów.Po 3 miesiącach użytkowania butów /290zł/ pękła
            podeszwa ... reklamacja oczywiscie odrzucona a odpowiedz jaką
            otzymałam zupełnie mnie oszołomiła..tzn.buty nieodpowiednio
            używane,niedpasowane...itd itp.krew mnie zalała i pomyślałam że
            chyba jednak podróba dłużej wytrzyma i cena lepsza..żegnaj Nike!!!
            • Gość: Aaaaa Nike czy importer czyli polski prywaciarz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 20:52
              Pytanie:
              czy firma NIKE w ogóle wie o tym, co sprzedawcy robią z ich marką?

Zadaje to pytanie, bo zauważam tendencję, że tzw. "renomowane" marki
              w ogóle w Polsce nie mają swoich oddziałów, a reklamacje rozpatrują
              jacyś dziwni "specjaliści ds reklamacji", a nawet nie rzeczoznawcy,
              bo nie muszą być to rzeczoznawcy, no i koło się zamyka.
              A prawdziwa firma Nike nawet nie jest pewnie świadoma co importerzy
              rozpatrujący reklamacje wyrabiają...

Mam jedynie nadzieję, że to nie jest reguła czyli tzw. polityka
              antykonsumencka - bo Polacy przestaną kupować markowe rzeczy i
              powrócą do badziewia taniego, ale jak sie zepsuje to bez żalu wywalą
              towar lub naprawia u szewca i tyle.
    • Gość: panek125 Sposób na skrzypiace, piszczące buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 13:06
      Moje Nike również skrzypiały, nie od nowości, jakieś 1-2 miesiące po zakupie powoli zaczęły, niby nic ale mnie to strasznie irytowało, szczególnie jak cicho wokół mnie, a tu za każdym krokiem słychać moje kroki. Czytałem o składanych reklamacjach, które przeważnie kończą się odrzuceniem i strata czasu więc sobie je odpuściłem i postanowiłem działać radykalnie. Delikatnie oddzieliłem wkładkę od podeszwy tak ok na pół buta (do ostatniej warstwy) aż do samej gumy i zastosowałem WD-40 (dla nie wtajemniczonych - środek typu smar w płynie o nieogranioczych zastosowaniach w domu i przy samochodzie). Po założeniu buta ogarnęła mnie radość nie do opisania, moje ulubione buty przestały wydawać z siebie denerwujący odgłos skrzypienia. Nasuwa mi się tylko jedna wątpliwość, przy znanym mi działaniu np. odrdzewiania czy penetrowania smaru, ciekawy jestem jaki będzie wpływ w/w substancji na żywotność buta. Jednak biorąc pod uwagę komfort chodzenia, jestem w stanie zaryzykować.

www.platne-ankiety.za.pl
      • Gość: wku...ony Re: Sposób na skrzypiace, piszczące buty IP: *.231.248.206.tzg.pl 05.12.14, 15:59
        dzięki bardzo za rade je też dostawałem spazmy na moje skrzypiące buty, ale zrobiłem jak napisałeś i od razu przestały skrzypieć pozdrówka dla ciebie za dobrą radę!
    • Gość: emde Re: Reklamacja butów Nike IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.10, 19:38
      W Stanach rozwalone buty kładzie się na ladzie i grzecznie oddają ci pieniążki
      jednocześnie przepraszając. Mojemu synowi właśnie rozwaliły się buty firmy
      Nike,które kosztowały bagatela 200zł,chodził w nich pół roku. Nawet nie
      zamierzam ich reklamować.. A mówiłem mu ,że to plastykowy badziew. ps. Oni tam
      w Nike myślą,że i tak się cieszyta, że macie takie kolorowe buty a wy dalej to
      kupujta i utwierdzajcie ich w przekonaniu.
    • Gość: shad Re: Reklamacja butów Nike IP: *.mtvk.pl 20.07.10, 11:21
      Mam podobny problem kupiłem bytu nike za 300 zł a teraz skrzypią:/ Już nigdy od
      nich nie kupie butów:/
      • Gość: d.p. Re: Reklamacja butów Nike IP: *.ghnet.pl 02.08.11, 21:08
        Kupiłem buty NIKE i po roku zaczeły skrzypieć jak stare drzwi od stodoły , oddałem do reklamacji i coś z nimi zrobili bo przestały , jednak moja "radość" nie trwała długo , po miesiącu to samo tyle że to już nie drzwi od stodoły a od hangaru lotniczego :) , oczywiście mam zamiar przetestować solidność sklepu i zwrócę się o wymianę lub zwrot kasy.
    • Gość: ff Re: Reklamacja butów Nike IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.13, 01:23
      Moje NIKE T77 LITE też zaczynają skrzypieć. Widzę, że to ogólny problem z butami tej firmy. Myślę, że jest pewien sposób na słabą jakość i lekceważenie reklamacji. Trzeba wykorzystać siłę internetu. Każdy, kto ma problem ze swoimi butami, opisuje to w necie gdzie się da, a wtedy fama się szybko rozniesie. Sprzedaż butów Nike spadnie, klienci przerzucą się na inne marki, zarobków dla producenta nie będzie i się wtedy decydenci z Nike obudzą.
    • Gość: Ela Re: Reklamacja butów Nike IP: *.42.6.252.alfanet24.pl 11.05.13, 00:08
      Kupiłam buty Nike po półtora roku pękła ma skóra(do butów sączyła się woda) byłam pewna, że gwarancja obejmuje okres 24 miesiecy niestety pomyliłam się... kiedy poszłam z reklamacją ekspedientka uświadomiła mnie, że okres gwarancji był 12 mieś. po mimo że producent daje 2 lata.... chciałam ponownie kupić buty Nike w tym samym sklepie jednak usłyszałam , że gwarancja jest tylko 12 mieś ... nieuprzejma ekspedientka dodała z uszczypliwym tonem cytuję "co Pani chce na chińskie buty gwarancje 2 lata" Może ktoś jest zorientowany czy Nike produkuje buty w Chinach? skoro rak to po ca mam płacić za buty po 300 zł skoro w chińskim markecie śmierdzące buty kupię za 30 pozdrawiam
      • drhasut Re: Reklamacja butów Nike 19.05.13, 17:08
        Większość rzeczy robiona (szyta) jest przez wschodnie firmy - najtaniej. Wszystkie masówki, a taką jest Nike szyje na wschodzie.

Jeśli zaś masz problemy z reklamacją zajrzyj na www.reklamacyjny.pl - tam opisz sprawę, z pewnością znajdziesz kompetentne wsparcie.
      • Gość: kacper Re: Reklamacja butów Nike IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.13, 14:41
        Ja też reklamowałem buty NAKE , ale reklamację odrzucili. Użytkowałem buty równy rok i w lewym bucie pękła skórka przy zgięciu. Odesłali mi buty z powrotem z negatywną odpowiedzią. Jeżeli mam wydawać kilkaset złotych tylko na rok, to dziękuję bardzo. To po co mówią, że jest dwa lata gwarancji. To kpiny. Trzeba się z tą firmą pożegnać.
      • Gość: niezadowolony Re: Reklamacja butów Nike IP: *.166.191.130.static.lyse.net 30.01.14, 17:55
        Witam ja kupiłem obuwie nike w lipcu 2013 roku po 4 miesięcznym użytkowaniu popękała mi skórka na czubku a za jakieś 2 tygodnie zaczeła się rozwarstwiać oddałem do reklamacji w sumie w ciągu 5 miesięcy nie uznali napisali że obuwie zle użytkowane nie polecam tej firmy 3 moja para i ta sama odp w reklamacji zmieniłem na adidas i spoko 0 problemu jak by się coś stało
      • Gość: Lawyer Re: Reklamacja butów Nike IP: *.skierniewice.vectranet.pl 23.01.15, 23:36
        UE daje gwarancje na kazdy towar sprzedawany na terytorium niezaleznie gdzie wyprodukowany i jaka ma gwarancje producent, wszystko w UE jest na 24miesiace!!!!
    • Gość: but Re: Reklamacja butów Nike IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 14:04
      Wystarczy podnieść wkładkę (u mnie była lekko przyklejona) w miejscu skrzypienia (u mnie było to na pięcie) i posmarować skrzypiące miejsce kremem do rąk. Działa natychmiastowo. Podobno może być też olej.
    • Gość: marta Re: Reklamacja butów Nike IP: *.router15.tygrys.net 04.08.13, 22:50
      ja reklamowałam właśnie te buty o których piszesz.po 2 miesiącach mój mąż przestał je nosić bo nie dało się w nich chodzić.piszczały tak że wszyscy się za nim oglądali i kierownik sklepu stwierdził że one są ok.i że były źle użytkowane.ja nie przyjęłam tej odmowy reklamacji i odpisałam na nią żeby buty poszły do rzeczoznawcy,podpierając to konkretami czyli paragrafem reklamacji,in opinią ludzi w internecie i zakłamaniem sprzedawców i udało się.więc powodzenia i dobrze czytaj papier z reklamacjii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • agnieszkae25 Re: Reklamacja butów Nike 23.08.13, 12:50
      Gdy 3 razy reklamujesz produkt na tą samą wadę, za 3cim ponoć muszą ją uwzględnić. Jest to niestety czasochłonne.
    • Gość: gość Reklamacja butów nike IP: *.toya.net.pl 27.08.14, 16:04
      Ja na piszę tak, problem nie leży chyba w sklepach które te obuwie sprzedają lecz w samej jakości obuwia w tych czasach, spodziewamy się cudów za cenę 200-400 zł a dostajemy Chiński badziew. Chyba już nie kupię takich butów co kilkanaście lat temu, które wytrzymywały nawet i po 4 lata
    • Gość: Krzychu Trzeszczenie w piętach IP: 213.158.222.* 24.05.15, 13:12
      Znalazłem złoty środek :) na trzeszczenie NIKE-ów , wystarczy kupić małą strzykawke i igłe, wlać do niej 2 mililitry, nawet oleju roślinnego , wkuć w podeszwe, od środka, i po sprawie, trzeszczenie znikneło :)
      • Gość: Gruby Re: Trzeszczenie w piętach IP: *.cdma.centertel.pl 27.08.15, 16:24
        To jest nawet dobry patent, tylko jest jedno ale... co zrobić, jak olej zacznie się psuć i będzie nieprzyjemny zapach ?
    • Gość: bob wd40 IP: *.mmj.pl 27.08.15, 19:11
      Ja od środka nakułem but cienką igłą i wlałem trochcę wd40. Odrazu przestały skrzypieć i mam już miesiąc spokój. Zrobiłm to ponieważ zamówiłem air maxy 180 ze stanów i nie chciałem sie bawić w odsyłanie bo bym butów nie zobaczył chyba z pól roku.

WD40 złoty środek na wszystko !
      • Gość: buruszuru Re: wd40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.16, 16:26
        ja spryskałem wd 40 całe lewe i prawe shoxy, wyglada na to że fabrycznei powinien być tam smar który odpowiada za nie skrzypienie butów, podczas deszczu naturalnie sie wymywa co powoduje obcieranie gumy i właśnie skrzypienie
    • Gość: yesyo Re: Reklamacja butów Nike IP: *.vectra.pl 29.10.15, 14:22
      Mam ten sam problem z NIKE AIR MAX 90, jak się zakończyła Twoja reklamacja? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
    • Gość: yesyo Re: Reklamacja butów Nike IP: *.vectra.pl 29.10.15, 15:00
      @jac - jak się zakończyła Twoja reklamacja, mam ten sam problem, z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
    • hc24 Re: Reklamacja butów Nike 20.11.15, 08:46
      w przypadku odrzuconej reklamacji warto napisać na kontakt@reklamacje24.com
      oni wypłacają czasem pieniądze w takich sprawach
    • Gość: martusiaaa2011 Re: Reklamacja butów Nike IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.15, 20:16
      Jesli macie facebooka znajdzcie grupę reklamacja towaru lub reklamacja odzieży. Zamieść zdjęcie swojego zgłoszenia reklamacji i swój opis. Masz odpowiedź na reklamację na piśmie? Jeśli tak zrób zdjęcie i też zamieść. Zasłoń swoje dane osobowe. Podaj datę zakupu, datę zauwazenia wady oraz date zgłoszenia reklamacji i udzielonej odp. Tam są ludzie, którzy doskonale wiedzą jak pomóc. Mi pomogli i to nic nie kosztuje.

PS. TYLKO JEŚLI KTOŚ WAM PROPONUJĘ ZLECIĆ WŁASNĄ OPINIĘ RZECZOZNAWCY, PROPONUJĘ TEGO NIE ROBIĆ, SĄD NAJWYŻSZY ORZEKŁ ŻE TO NIE JEST DOWÓD

www.lex.pl/czytaj/-/artykul/nie-kazda-opinia-bieglego-jest-nia-w-rozumieniu-k-p-c
      prawo.wyborcza.biz/content/znaczenie-prywatnej-opinii-%E2%80%9Ebieg%C5%82ego%E2%80%9D-w-procesie-cywilnym
      POZA TYM NIE ISTNIEJĄ ŻADNE PRZEPISY PRAWA NAKAZUJĄCE SPRZEDAWCY UZNANIE REKLAMACJI PO PRZEDSTAWIENIU OPINII RZECZOZNAWCY.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka