Dodaj do ulubionych

Slalomem po Żaganiu

01.02.11, 12:34
Niedawno odwiedziłem moje rodzinne miasto. Jechałem z Wrocka A-18. Fajnie zrobili tą drogę do autostrady. Równiutka i dobrze wyprofilowana, niestety zbyt wąska. Jednak to co przedstawia sobą ul. Przyjaciół Żołnierza od skrzyżowania z Kolejową i Kochanowskiego to bantustan. Trzeba panowie decydenci na coś się zdecydować. Albo asfalt, który regularnie łatamy, bo w tej chwili miejscami dziury mają głębokość 20-30 cm i grożą poważną awarią zawieszenia samochodu. Alternatywą est kostka brukowa, jednak fachowo położona, co zdaje się przerasta możliwości naszych fachowców od układania tejże. Nie tak daleki sąsiad - Legnica, doceniła walory bruku i rwie asfalt z dróg gdzie tylko się da.
Obserwuj wątek
    • jelmar Re: Slalomem po Żaganiu 11.02.11, 15:33
      Witajcie,
      Także niedawno byłem w Żaganiu, i odnoszę podobne jak Ty Cancro wrażenie.
      Przyjaciół żołnierza pomijam, bo doskonale to opisałeś, ale nie tak dawno oddane rondo na skrzyżowaniu ul. Nowogródzkiej, Kożuchowskiej, Krętej i Armii Krajowej straszy olbrzymią dziurą, na której najzwyczajniej można koło urwać. Coraz ciekawiej wygląda też ciąg ulicy Nowogródzkiej ze zjazdu z obwodnicy, w kierunku na stolyce. Przyznam że nawet we Wrocławiu po zimie miałbym problem ze znalezieniem tak dziurawej ulicy jak Kożuchowska.

Pytanie mam następujące czy wspomniane drogi nie znajdują się w zarządzie Lubuskiego Zarządu Dróg Wojewódzkich?
      Bo odnoszę wrażenie jakby gospodarza dawno tam już nie było, i o żadnym zarządzaniu w tym przypadku mowy być nie może.
      • draniuu Re: Slalomem po Żaganiu 12.02.11, 19:40
        Miasto wydaje specjalny informator w którym jest sprecyzowane jakie ulice do kogo "należą"
        w przypadku ul. Kożuchowskiej to do końca muru cmentarnego jest "miejska" a dalej już "drogowców"

A tak poza tym to zamknąć oczy i gaz w podłogę - przy 80km / h dziur się juz nie czuje :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka