Dodaj do ulubionych

Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków

22.07.11, 11:00
Jedna wielka chala. Dyrektor Taborski jest jednym z lepszych szefow szpitala w Polsce, co jest potwierdzone w obiektywnych rankingach jak rowniez widac po rozwoju placowki (nowe oddzialy, nowy sprzet) ktora rosnie (w przeciwienstwie do zwijajacej sie ZG i calego wojewodztwa).
To co sie w tej chwili dzieje z obsadzeniem stanowiska i wyborem dyrektora to po prostu przypomina dzikie lata 90. Pozalowania godne. jestem przekonany ze to sie obroci wobec tych ktorzy caly ten cyrk na pograniczu prawa rozpoczeli. A pani Bozenna niech lepiej nie wychyla sie za bardzo, najblizsze wybory wbrew jej oczekiwaniom moga okazac sie skuteczna traba powietrzna na lubuskiej scenie politycznej.
Obserwuj wątek
    • Gość: tony.halik Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.11, 12:44
      Pani redaktor, niech to Pani opublikuje w ogólnopolskiej. niech się dowie centrala, jaki sobie tu Gierczak, Polak, Bukiewicz festiwal urządzili. Może to uratuje szpital i dyrektora Taborskiego. Panie Dyrektorze, trzymam kciuki za Pana!
    • jozwa51 Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków 22.07.11, 15:33
      Cos mi tutaj smierdzi .platforma rozwala cos co dobrze funkcjonuje.pewnie jakis wysoko postawiony funkcjonariusz PO zapragnal wykazac sie na polu sluzby zdrowia.najlepiej przyjsc na gotowe i udawac greka jaki to ja jestem dobry. jezeli ktos chce sie wykazac niech zatrudni sie w szitalu zadluzonym np. w gorzowie. tam bedzie mogl pokazac swoje mozliwosci.proponuje ruch poparcia dla dyrektora taborskiego.
      • Gość: pigułka Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: 212.109.137.* 22.07.11, 16:04
        Panie Sieracki! Jesteśmy w szpitalu zażenowani Pana postępowaniem. Nie wierzymy, że Pan jako działacz PSL-u nie wiedział o niczym, ani nie brał w tych knowaniach udziału. Mamy nadzieję, że i Panu podstawią nogę, tak jak Pan to żeś zrobił wspólnie z p. B.B. i panem Gierczakiem dyrektorowi Taborskiemu. Szliście ręka w rękę. My dużo wiemy i dużo widzimy, a Pan masz nas za głupków? I co Pan powiesz na spotkaniu ordynatorów we wtorek? Że ci przykro?
        można o Taborskim różne rzeczy powiedzieć - że choleryk, że surowy, ale też widzimy co zrobił dla nas i szpitala. Pewnie masz Pan swoich popleczników w niektórych pracownikach, bo gnidy wszędzie się znajdą. ciekawe kto Panu buty zaczął już wycierać....
        • Gość: pawcio Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.11, 16:24
          pigułka napisała 100)100 ta sprawe należy szczegółowo udokumentować i zapamietać żeby pani Bukiewicz pan Gierczak Pan Sokołowski mieli ten szwindel wpisany w życiorys
          • Gość: olaff Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 16:32
            Jeba.. Pokręconych Oszustów i Posłusznych Słabych Ludzi.!!! Krętacka komitywa wyjdzie im niedługo bokiem i żadne słupki poparcia im nie pomogą.
    • cerebralshunt Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków 22.07.11, 18:39
      Czesto glosowalem na Platforme - czasem z przekonaniem, czasem jako mniejsze zlo. Jezeli przekret ze stanowiskiem dyrektora szpitala przejdzie, to PO ma jeden glos mniej. Ziarnko OD ziarnka i byc moze nie PO bedzie obsadzala to stanowisko po wyborach. Robcie tak dalej!

c
    • uk12345 Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków 22.07.11, 21:29
      Panie dyrektorze Taborski myślę ,że pracownicy będą o pan walczyć, życie nie jest usiane samymi różami i zawsze znajdzie się żmija wychowana na własnej piersi.
      • Gość: oko smoka Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: 212.109.137.* 22.07.11, 22:43
        Jak jeszcze tydzień temu byłem przekonany, że tylko Platforma i prawica, że na nich będę głosować, tak teraz ja i moja bliższa i dalsza rodzina mówimy PO a szczególnie pani Bukiewicz głośno trzy razy NIE.
        Nie będziemy na was głosować! Oddamy te kilkanaście głosów na lewicę. Oni przynajmniej są na tyle rozsądni, żeby się nie wpiepr...ć w sprawy szpitala i na tyle cwani, żeby z osiągnięć szpitala jeszcze wyciągnąć dla siebie chwałę i zaszczyty, czarną robotę zostawiając Taborskiemu i ludziom z tej firmy.
        Lewica tak. Nawet PIS. Wszyscy. Tylko nie PO i Bukiewicz!!!!

Zbojkotujmy Bukiewicz i PO w wyborach!
        • kendren Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków 22.07.11, 22:52
          bede prawdopodobnie glosowal na PO ale w zyciu nie oddam glosu na te zmije Bukiewicz.
          • Gość: oko smoka Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: 212.109.137.* 22.07.11, 23:13
            Jak zagłosujesz na PO, to ddasz głos właśnie na Bukiewicz:-) Czy nie jest tak, że głosy są podliczane i zrzucane na osoby z pierwszych trzech miejsc? Chyba że się mylę, nie jestem oblatany w tych sprawach....
            Ja nie będę ryzykować, więcej tej obłudy i fałszywości, tej wredności wobec innych ludzi, jak w przypadku np. Taborskiego, w wykonaniu B.B. nie chcę oglądać.
            A ten nowy - nażelowany goguś - jeszcze się poślizgnie na swojej podłości. I upadnie. Za nim nikt ze szpitala się nie wstawi. Ludzie już widzą, kto on zacz. Kto to mówił ostatnio, że sprzeda przyjaciela za kilka złotych? Ciekawe, po ile chodziłaby u niego przyjaciółka od.... serca, gdyby ją miał? :-)
            • Gość: baton Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 00:38
              A wlasnie PO cos mowila, ze bedą okręgi jednomandatowe, ale jak doszli do lwadzy, to zapomnieli co obiecywali:) Donald gdzie ta Irlandia:)
            • kendren Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków 23.07.11, 12:04
              nie do konca to tak. jesli ktos np. na miejscu piatym mialby wiecej glosow niz ktos na pierwszym, to zazwyczaj to on/ona wchodzi do sejmu. czesto sie zdarza ze ktos na dalszym miejscu okazuje sie bardziej popularny niz "gwiazda" regionalna na pierszym. Mam nadzieje ze Bukiewicz nie wejdzie do sejmu, nic dobrego nei zrobila, to typowa karierowiczka (z gruba skora jak siebie okresla), dla ktorej najwazniejsza jest jej wlasna kariera, a sprawy regionu to po prostu efekty uboczne jej dzialalnosci, czasem pozytywne ale najczesciej zadne, a nawet negatywne.
              • kendren Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków 23.07.11, 12:15
                Art. 167 ordynacji wyborczej:

1. Mandaty przypadające danej liście okręgowej uzyskują kandydaci w kolejności otrzymanej liczby głosów.

Czyli tak naprawde miescja na listach o ktore tak walcza kandydaci nie maja najmnijeszego znaczenia; chyba ze kwestie ambicjonalne i zakladajce ze zawsze jest czesc wyborcow ktora automatycznie stawia krzyzyk przy numerze 1. Wniosek oddajac glos na PO wcale nie trzeba glosowac na Bukiewicz, wazne tylko by osoba na dalszej pozycji zdobyla wiecej glosow niz ona.
                • Gość: PO nie! Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 16:01
                  A dla mnie nieważne jest, kto wejdzie na listy PO - tym mizerotom typu Gierczak z warzywniaka, chowający się po politycznych kątach Sokołowski i innym pieskom z kojca pani B.B. ja już dziękuję, mówię "do widzenia", głaskać ich nie będę, wody do miski nie naleję, niech całe Pelo wyzdycha w województwie!
                  ajmen!
                  • Gość: mamma mia Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: 212.109.132.* 24.07.11, 06:56
                    Dokładnie tak jest, jak sama przyznaje szefowa kadr na wyzyskanych ziem zachodnich, przezywanych województwem lubuskim - niejaka BoBu „mam już grubą skórę”. Gruboskórna ( pozbawiona taktu i wrażliwości - według słownikowej definicji), byłaś, jesteś i będziesz nie tylko zresztą w polityce, ale i w życiu towarzyskim, zawodowym. Żadne retusze nie pomogą. To widać, słuchać i czuć. Klasę to się po prostu ma, a nie uzurpuje, że się jest kobietą z klasą. Tydzień temu w szpitalu cmokało i piało toto nad rozbudową centrum urazowego, rozpoczynaną właśnie przez Taborskiego, a teraz ćwokowi jakiś niepomalowany piwniczny korytarz czkawką się odbija. Cyrk na kółkach – taki ważny gruboskórny V I P akurat szwędałby się odrapanym korytarzem !!!!!!!!! , no nie, jaja jak berety. Kolejna tandeta i obciach autorstwa BoBu. Poza malarską, w innej odsłonie opisanej farsy pojawia się też BoBu - jako pierwszy wojewódzki ogrodnik – miszczyni przesadzania. W 135 lubuskiej lekcji przesadzania w roli głównej występuje wybitna, inteligentna, wyedukowana, uzdolniona, doświadczona, sprawdzona, zasłużona itp. Itd. ( och, ach, jejku, Matko Boska, niesamowite, rewelacja …………….) dama HeHa. Dlaczego BoBu chce przesadzić HeHa ? W nagrodę, za karę, bez motywów, dla kaprysu, dla jaj ? Pan Donek przecież mówił niedawno, że prostactwo w tym sezonie nie jest trendy. Dlatego młodzi demokraci, podpowiedzcie swojej guru, że przesadzać na stołkach można, ale w ciut bardziej cywilizowanym, europejskim stylu. Podobno obie matrony są Europejkami ??????
                    • Gość: rer Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.11, 12:54
                      BB dała ciała ale nie przesadzajmy z kopaniem leżącego Kubicki jak zwariował z pomnikiem sportowców umiał sie wycofac i szkode naprawił-myslę że Taborski też da się przeprosić a pani BB nie będzie słuchać idiotów doradców i sama zorientuje sie co naprawde słychać w najwiekszej firmie która jej podlega(niestety marszałek Polak okazała sie marionetką)-naprawdę wymiana dyrektora może przynieść znacznie wiecej kłpotów niz niepomalowany Oddział Płucny-głupote zarzadu wojewodztwa widać chocby w wyznaczeniu pana Jarosława S na p.o-chyba nikt nikogo nie pytał co to za facet i skad sie wzioł Pani BB pozdrawiam nigdy nie jest za pózno kazdy czasami daje d..
                      • Gość: gość Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 18:39
                        "myslę że Taborski też da się przeprosić a pani BB nie będzie słuchać idiotów doradców i sama zorientuje sie co naprawde słychać w najwiekszej firmie która jej podlega(niestety marszałek Polak okazała sie marionetką)"

Co jak co, ale Taborski się nie obraża - obrażają się tylko chamy i lokaje. A to jest człowiek z klasą i kindersztubą, jakiej niektórym osobom zabrakło w tym przypadku. Wystarczy jak zarząd będzie respektował decyzję konkursu (ba, nawet pani Polak sama osobiście na sesji wobec radnych obwieściła gromkim głosem, że wygrał konkurs) i podpiszą z nim uczciwą umowę - tak jak stanowi prawo o tego typu konkursach.

Machlojke partii wodzowskiej i jej przywódczyni, niezłomnej, szlachetnej i na wskrós uczciwej jak kryształ, widać na pierwszy rzut oka - wątpię, czy kandydaci, wiedząc przed przystąpieniem do konkursu, jaka niekorzystna umowa jest szykowana, w ogóle braliby w tym udział.

Może szanowni członkowie Gierczak i Sokolowski (najwierniejsi z wiernych giermków pani B.B.) liczyli, ze komisja będzie inaczej glosować, niz zostało im nakazane??:-) Się zdziwili chyba;-)
                        Widać, że w komisji były osoby, którym nieobce jest słowo "uczciwośc i praworządność. etyka moralna i honor własny", a tego niektórym członkom zarządu brakuje, ojj i to jak brakuje....
                        • Gość: rer Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.11, 23:04
                          myślę że umowa była spreparowana specjalnie pod Taborskiego,zeby go wywalić-łasciwie to pewne-jaki dyrektor po kilkunastu latach pracy by cos takiego podpisał,
                          • Gość: ala Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: 212.109.137.* 25.07.11, 08:43
                            pewnie, że umowa była specjalnie źle zrobiona, żeby nie podpisał i jeszcze Taborskiego upokorzyć chcieli w ten sposób.... Chamstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • Gość: poldek Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 08:47
                              Pajace z PO i PSL. By żyło się lepiej, ale tylko swoim przydupasom.

p.s. A jak tam wybory w Wałbrzychu?? Znowu peło wystawi kandydata, który bedzie chciał fałszować??
                        • Gość: chirurgos1 Re: Dyrektor szpitala tylko dla Chińczyków IP: 212.109.137.* 25.07.11, 11:53
                          Jesteśmy mistrzami w psuciu tego co się sprawdza. Mocno kłują niespełnionych psudopolityków i pseudowłodarzy sukcesy dyrektora Taborskiego. Panowie i Panie G.i B.B. nie dorastacie mu do pięt merytorycznie. Jesteście śmieszni w tych swoich politycznych gierkach i świństwach. A co o karuzeli stanowisk i dziesiątkach wymienianych urzędników nowego marszałka- kolesiostwo i nepotyzm ja z czasów komuny !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka