mazur888 28.09.05, 19:42 choć nie głosowałem na PiS Wielkie Gratulacje dla pana Marcinkiewicza i jego rodziny! Gratulacje dla Gorzowa za premiera i całemu naszemu Lubskiemu:) Pacyfka:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazur888 Premier Marcinkiewicz i jego desant . 28.09.05, 19:43 choć nie głosowałem na PiS Wielkie Gratulacje dla pana Marcinkiewicza i jego rodziny! Gratulacje dla Gorzowa za premiera i całemu naszemu Lubskiemu:) Pacyfka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genia Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant . IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.09.05, 20:39 nasz premier i nasz marszałek senior oraz najmłodszy poseł, to sporo jak na takie cienkie województwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant . IP: *.ztpnet.pl 28.09.05, 20:40 + 13 poseł ,czyli Witold Czarnecki z PiS:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NFZ Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant IP: *.ztpnet.pl 28.09.05, 20:57 ciekawe czy kogoś z PiS-u z południowej cześci województwa Marcinkiewicz pociągnie ze sobą do Warszawki?coś mi mówi,że to może być dr Sapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant IP: *.ztpnet.pl 28.09.05, 21:15 Cos mi sie wydaje ze bedzie jak dalej czyli oslabianie PiS na poludniu i promowanie nowych z polnocy. TOTALNA WLADZA!!!!!!!!!! PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GW Do forumowicza ZG IP: *.gorzow.mm.pl 29.09.05, 10:03 Chlopie kiedy ty przestaniesz myslec w kategoriach my , wy, północ , południe.W koncu to nasz premier z Lubuskiego.Powtarzam z Lubuskiego i raz na zawsze wbij sobie do tej zakutej pały że mieszkamy w jednym województwie o które walczyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-)) Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 08:27 Gość portalu: NFZ napisał(a): > ciekawe czy kogoś z PiS-u z południowej cześci województwa Marcinkiewicz > pociągnie ze sobą do Warszawki?coś mi mówi,że to może być dr Sapa ...napisał dr sapa, buahhh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkjh Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.05, 15:26 Rzeczywiście z adresu wygladą że on to mógł napisać.Ha Ha Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant IP: *.ztpnet.pl 29.09.05, 21:47 A ty:-)) skąd jesteś? Z czerwonego Aldemedu czy od Chlamptacza??? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_zielonagora Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant 28.09.05, 21:48 Jeśli chodzi o Marcinkiewicza na stanowisku premiera to mam mieszane uczucia. Z jednej strony warto mieć przedstawiciela regionu na tak wysokim stanowisku, z drugiej jenak strony czy nie będzie bardziej dbał o interes Gorzowa niż lubuskiego? Cała ta sprawa z tą kandydaturą wydaje się tylko i wyłącznie zagrywką polityczną Kaczyńskiego, któremu zależy na zwycięstwie brata w wyborach prezydenckich. Ale czy w tym momencie nie wbił gola do swojej bramki? Polacy mogą to odebrać nie tylko jako niezbyt miłą zagrywkę polityczną, ale również jako uciekanie od odpowiedzialności. A to na pewno wpłynie na głosowanie Polaków. Zresztą ja mam takie odczucie, że to nie jest kandydatura na zbyt długi okres. Wg mnie będzie premierem tylko kilka miesięcy (o ile nim wogóle zostanie). Bo nie ma co ukrywać, że sytuacja polityczna nie jest zbyt stabilna. PiS uzyskał zbyt małe poparcie (w stosunku do PO) żeby mógł samodzielnie rządzić, więc warunków na pewno nie będzie dyktował. Te miłe rozmowy między obiema partiami potrwają zapewne do wyborów prezydenckich, po których zacznie się ostra rywalizacja o władzę. PiS nie może sobie pozwolić na traktowanie PO jako zwykłego koalicjanta, ale jako równoważnego partnera (w związku z bardzo małym, jak na warunki rządzenia, poparciem społecznym, to zaledwie 27%). Zastanawia mnie jeszcze jedno, czy Marcinkiewicz po przejściu najgorszego okresu nie zostanie odsunięty od władzy (a w moim przekonaniu tak właśnie będzie) i czy nie skończy tak jak np. Miller, który wszystko musiał brać na siebie, a teraz na arenie politycznej niemalże stał się niewidoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 22:13 ta kandydtura nie wydaje sie byc satysfkcjonujaca pokazuje tez jak jak słaby kadrowo w rzeczywistosci jest PiS w koncu pan Marcinkiewicz to nie jest polityk z górnej półki a urzad prezesa RM jest praktycznie najwazniejszym w panstwie polskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldboy zderzak IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 08:58 Mocno się obawiam, że Kaczory, nauczone przez Pana Wałęsę - potraktują go jako "zderzak". Za 6 tygodni wszystko się wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makkwak Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 10:33 No to teraz nastąpi najazd Gorzowa na Zieloną Górę... a skutkiem będzie użycie bomby atomowej, zakupionej od amerykańskich przyjaciół (bo z Rosją PiS chyba niewiele chce mieć do czynienia). W końcu Gorzów zostanie stolicą województwa lubuskiego, a Marcinkiewicz ogłoszony zostanie bohaterem wojewódzkim (a może po pokonaniu Zielonej Góry będzie miał apetyt na całą Polskę i przeniesie stolicę do Gorzowa Wielkoposkiego, któremu wybudują w końcu obwodnicę, kolejną linię tramwajową a w natłoku nowych inwestycji znajdzie się metro). Nie będzie już Uniwersytetu Zielonogórskiego ale Akademia Wiedzy o Gorzowie Wielkopolskim. No ale troszkę się zapędziłem... wierzę, że zdrowy rozsądek zwycięży i "skradziony księżyc" zaspokoi apetyt PiS'u i oszczędzona zostanie Zielona Góra! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant 29.09.05, 15:45 Aby wpisać się w ton, proponuję Zielonej Górze rolę Kartaginy;) Normalnie proponuję Prozac co niektórym:) Odpowiedz Link Zgłoś
mialek Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant 30.09.05, 07:49 Gość portalu: makkwak napisał(a): > No to teraz nastąpi najazd Gorzowa na Zieloną Górę... a skutkiem będzie użycie > bomby atomowej, zakupionej od amerykańskich przyjaciół (bo z Rosją PiS chyba > niewiele chce mieć do czynienia). W końcu Gorzów zostanie stolicą województwa > lubuskiego, a Marcinkiewicz ogłoszony zostanie bohaterem wojewódzkim (a może po > pokonaniu Zielonej Góry będzie miał apetyt na całą Polskę i przeniesie stolicę > do Gorzowa Wielkoposkiego, któremu wybudują w końcu obwodnicę, kolejną linię > tramwajową a w natłoku nowych inwestycji znajdzie się metro). Nie będzie już > Uniwersytetu Zielonogórskiego ale Akademia Wiedzy o Gorzowie Wielkopolskim. No > ale troszkę się zapędziłem... wierzę, że zdrowy rozsądek zwycięży i "skradziony > księżyc" zaspokoi apetyt PiS'u i oszczędzona zostanie Zielona Góra! Mój boże ! Czy ja doczekam takiego pięknego dnia, gdy ktoś zrzuci bombkę na Zieloną Górę... :) Nie głosowałem na PIS, ale jeżeli teraz do swojego programu dołączą punkt o "zaoraniu Zielonej" , to w przyszłych wyborach mają mój głos ! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_zielonagora Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant 29.09.05, 23:44 Coś mam przeczucie, że rząd z premierem Marcinkiewiczem nie powstanie. Już nawet niektórzy politycy PiS uważają, że to jest dziwna kandydatura i też cała ta sytuacja jest im nie na rękę. Premier musi mieć poparcie, a z tym będzie problem. PO nie chce zaakceptować proponowanego kandydata na premiera, media również już doszukują się haczyków na Marcinkiewicza (coś tam było głośno o oświadczeniach majątkowych). Wydaje mi się, że ten rząd nie powstanie i jak tak dalej pójdzie (ciągłe kłótnie spowodowane brakiem partii - totalnego lidera) doprowadzą do ponownych wyborów. Ja jakoś nie widzę koalicji PiS, Samoobrona, LPR, PSL - mało tego że egzotyczna, to raczej nierealna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALI Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.09.05, 08:08 Zeby Kazio jeszcze do tego wszystkiego tak ortodoksyjnie religijny nie byl....taki bardziej otwarty na ludzi o innych pogladach i wartosciach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:08 wstałem rano patrzę na niebo a tu zadnych spadachroniarzy nad Zieloną. Nie moge się już doczekać na ten desant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:28 przecierz ten facet chodzi tak jakby chcieli go sprzątnąć robi co mu każą, nie widzę w nim nic mądrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Premier Marcinkiewicz i jego desant -a za 1000 IP: 61.68.171.* 30.11.05, 11:32 Co rodzina moze zrobic za - 1000 zloty ? zyczliwy Odpowiedz Link Zgłoś