samozwaniec1 30.12.06, 15:40 Dziennikarstwo w Zielonej Gorze?Gdzie absolwenci chca podjac prace,bo caly zasob dziennikarski w wojewodztwie to sto osob,czyli jeden-dwa etaty rocznie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: my bezdomni Rektor zamknął akademik IP: *.uz.zgora.pl 30.12.06, 19:37 Rektor Czesław Osękowski powiedział " Może to działanie na wyrost, nie ma bowiem mowy o katastrofie budowlanej, budynek się nie zawali, ale najważniejsze jest bezpieczeństwo ludzi" Jaki więc sens ma wywalanie na bruk nieomal 500 ludzi? W budynku panowała pogoń, z trudem dawano klucze do własnych pokoi, zaznaczano iż należy opuścić je jak najszybciej. Do budynku nie miały prawa wejść osoby spoza akademika, nawet po to aby pomóc w pakowaniu i przenoszeniu rzeczy. Jeśli nie grozi nam katastrofa to po co ta nagonka? Jeśli to działanie na wyrost, to czyż nie byłoby lepiej dać studentom CHOCIAŻ dwóch tygodni na wyprowadzenie się, zorganizowanie noclegu i transportu?? Dla mnie to bez sensu, szczególnie jeśli czeka nas parenaście nocy w obcych i przepełnionych pokojach albo szukanie stancji, które już teraz graniczy z cudem. A do tego skoro ekspertyzy zlecono w lutym, to czemu teraz z dnia na dzień kazano nam się wynieść? A i dostawienie czwartego łóżka do trzyosobowych pokoi w innych akademikach- to nie są komfortowe warunki o których mówi pan rektor. Do teraz ponad trzysta osób nie ma miejsca do spania, nie mówiąc już o tych, którzy jeszcze o tym nawet niee wiedzą. Dla wszystkich jest to baaardzo miłe zaskoczenie przy wejściu na obiekt. Ogólnie rzecz ujmując to jakaś wielka paranoja, nic nie jest zorganizowane, a jeśli jest- to grubo na wyrost. Panie rektorze- jeśli budynkowi nie grozi zawalenie- to co nam może grozić?? co pan najlepsego zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezdomna studentka Rektor zamknął akademik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 22:23 Rektor swoja cudna decyzja udowodnil nam tylko jedno-studenci to nie ludzie tylko kundle ktore z dnia na dzien mozna wywalic na ulice!Jak mozna zrobic cos takiego dwa dni przed sylwestrem!!!!!!!!!!!!Jutro mialam isc do klubu w ZG na wspanialego sylwestra-nie mam gdzie spac,nie mam gdzie mieszkac po Nowym Roku,jestem bezdomna!Nie moge poprostu sluchac tej sciemy,ze uczelnia pomoze kazdemu w znalezieniu mieszkania.Jak sami sobie szybko nie znajdziemy to nikt nam nie pomoze!Pojedyncze miejsca w innych akademikach maja byc rozwiazaniem?Panie rektorze pan nigdy chyba nie byl normalnym studentem...Zapomnial wół jak cielęciem byl :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek234 Szkoda mi was. Szukajcie na Botanicznej. IP: *.ztpnet.pl 30.12.06, 22:31 WODZ, Bursa, PBO - to są trzy internaty. "0" do końca, tj. ostatni przystanek. Rektor to jakiś narwaniec. No chyba że wieżowiec grozi zawaleniem, a on to ukrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wq pozostaje namiotowe miasteczko akademickie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 22:44 myślę, że nie podejmuje się takich decyzji pod wpływem emocji a jeśli Wcześniakowi grozi katastrofa budowlana, to wcale się nie dziwię decyzji rektora ---------------------------------- prawo budowlane, Art. 68. W razie stwierdzenia potrzeby opróżnienia w całości lub w części budynku przeznaczonego na pobyt ludzi, bezpośrednio grożącego zawaleniem, właściwy organ jest obowiązany: 1) nakazać, w drodze decyzji, na podstawie protokołu oględzin, właścicielowi lub zarządcy obiektu budowlanego opróżnienie bądź wyłączenie w określonym terminie całości lub części budynku z użytkowania; 2) przesłać decyzję, o której mowa w pkt 1, obowiązanemu do zapewnienia lokali zamiennych na podstawie odrębnych przepisów; 3) zarządzić: a) umieszczenie na budynku zawiadomienia o stanie zagrożenia bezpieczeństwa ludzi lub mienia oraz o zakazie jego użytkowania, b) wykonanie doraźnych zabezpieczeń i usunięcie zagrożenia bezpieczeństwa ludzi lub mienia, z określeniem, technicznie uzasadnionych, terminów ich wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mru Re: Rektor zamknął akademik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 22:46 Nigdy nic nie wiadomo co może się wydarzyć, lepiej wczesnię podjąć decyzję o ewakuaji niż miało być zapóźźno. Pan Osękowski podjął słuszną decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
rasiauskas Re: Rektor zamknął akademik 31.12.06, 00:09 A moze pomyslcie ze z rezerwy budzetowej dadza na nowy akademik glupcy :) Oczywiscie jezeli sie dobrze rowa polize PiSowi :) I przeprosi z oczkiem za co nie co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Co z Kartonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 18:30 Wspolczuje sudentom ktorzy tam mieszkali, ale najwieksza strata to zamkniecie jednynego w zg klimatowego klubu studenckiego, ktory miescil sie na partezrze ,jakim byl Karton... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Karton? Juz dawno zamkniety.... IP: *.ztpnet.pl 01.01.07, 19:53 Karton zamkneli pare miesiecy temu. Podobno z powodu halasu - bali sie, ze bedzie zagrazal konstrukcji budynku, ktory juz pekal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grander Re: Co z Kartonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 02:09 w kartonie wiecej bylo pijanego LO niz studentow, co scieme walisz... ja tam chodzilem z kolesiami na latwe nastolatki,do wyboru caly lokal. Odpowiedz Link Zgłoś