Dodaj do ulubionych

kolejki w Auchan

12.06.07, 07:41
Czy widzieliście co się ostatnio dzieje w Auchan,. W sobotę chciałam tam coś
kupić ale tuż ( duże słowo - bo kolejki miały po 10- metrów) przed kasą
zrezygnowałam. W całym sklepie czynne były tylko 4 kasy! Kiedy poszłam do
punktu obsługi zapytałam, czy mogliby uruchomić nową kasę - odpowiedzieli że
nie mają kasjerek.
Z innego źródła słyszałam z kolei ( oczywiście nieoficjalnie) , że panie
które w czwartek zastrajkowały po włosku - zostały zwolnione...
Obserwuj wątek
    • Gość: Bordzio Re: kolejki w Auchan IP: 62.29.174.* 12.06.07, 08:12
      Witam,
      W Auchanie jest juz tak od jakiegos czasu. Kiedys robilem tam zakupy czesto, ale
      od kilku miesiecy ciezko trafic kolejke przed kasami krotsza niz "do ryb".
      Ostatnio zostawilem koszyk i wyszedlem jak zobaczylem ze kolejki sie jakos nie
      chca same zmniejszyc a otwartych kas nie przybywa. Coz, chyba Panstwu z Auchan
      wystarcza ta ilosc ludzi na zakupach i nie chca zeby przychodzilo wiecej. Mnie
      przez jakis czas na pewno nie zobacza wlasnie przez wieczne kolejki jak w
      okresie swiatecznym....
      • Gość: anka Re: kolejki w Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 08:23
        nie dziwę się, ze nie mają kasjerek. Jak płacą 800 zł to im brakuje. Dlaczego w
        Carrefurze i Tesco jest więcej kas otwartych i nie ma kolejek. Tam płacą więcej?
        • Gość: lens Re: kolejki w Auchan IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.06.07, 09:22
          Dlaczego w
          > Carrefurze i Tesco jest więcej kas otwartych i nie ma kolejek.

heh, pewnie strasznie dawno tam nie bylas;) w tych dwoch dziala tyle kas co w
          jednym auchanie. osobiscie nie potrafie robic wiekszych zakupow w dwoch
          pierwszych. a w kolejkach faktycznie sie dluzy, ale co im zrobisz jak nie ma
          komu pracowac? w sadach tez problemy
    • Gość: gość Re: kolejki w Auchan IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.06.07, 08:43
      Ja miałam wczoraj tę "przyjemność" robienia zakupów w Auchan. W zasadzie
      pojechałam tylko po to żeby dziecku kupić kalosze, przy okazji kupiłam też parę
      innych drobnostek. Po 40 minutach spędzonych w kolejce do kasy, najchętniej bym
      zrezygnowała i zostawiła te zakupy, ale moje dziecko z radością ściskało
      kaloszki w rączkach, więc cierpliwie czekaliśmy. Po dotarciu do kasy okazało
      się, że kalosze mają błędny kod kreskowy a panie z obsługi nie miały ochoty
      ustalić prawidłowego. Pani w kasie obrażona na cały świat powiedziała, że nie
      sprzeda mi tych butów i że mogę sobie szukać kierownika lub wyjaśniać całą
      sprawę z osobą, która wprowadza kody kreskowe. Płacz dziecka był ogromny, ale
      zrezygnowałam, bo wyjaśnianie sprawy pewnie trwałoby godzinami. Podsumowając,
      nie dziwię się, że oni tam zarabiają po 800 zł. Market Auchan ma o jednego
      klienta mniej.
    • Gość: kalina Re: kolejki w Auchan IP: 80.50.56.* 12.06.07, 08:48
      Ja też nie mam cierpliwości do tych kolejek, nawet nie zajeżdżam już na zakupy
      do Auchan.
    • tuger Re: kolejki w Auchan 12.06.07, 09:09
      Myśleli, że markety będą studnią bez dna, że Polacy będą pracowali za grosze.
      Nie będą i czas to zrozumieć.
    • Gość: ZieleE Re: kolejki w Auchan IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.06.07, 09:24
      ja przez te kolejki tam juz dawno nie jezdze. Ale w tesco zaczyna sie to samo dziac :/
      • Gość: nr 2 Re: kolejki w Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 11:18
        ja też tam nie chodzę więc o drugiego mniej .Kto jeszcze tam nie chodzi no kto
        napiszcie.
    • Gość: ziutek Re: kolejki w Auchan IP: *.ztpnet.pl 12.06.07, 11:25
      > które w czwartek zastrajkowały po włosku - zostały zwolnione...

Nie chcialo im sie pracowac to juz nie pracuja.
      • Gość: zgorzanin Re: kolejki w Auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 12:44
        To niech teraz kadra zarządzająca policzy, czy to się opłaciło.
        • Gość: ziutek Re: kolejki w Auchan IP: *.ztpnet.pl 12.06.07, 19:58
          Klienci i tak beda. Nie Ci to inni. A nastepni nie odwaza sie juz na strajk.
    • Gość: Jogi Re: kolejki w Auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 11:44
      Po co tam wogóle tam chodzicie.Nie widzicie , że tam coraz większy bajzel , z
      dnia na dzień wyższe ceny i braki w personelu .
    • gwiazda_polarna Re: kolejki w Auchan 12.06.07, 12:48
      I właśnie dlatego już nie chodzimy;)
      • Gość: ania Re: kolejki w Auchan IP: *.ztpnet.pl 12.06.07, 15:39
        Dlaczego wszyscy robią zakupy w czw, pt, sb, ndz.Przecież to chore,co się
        dzieje w każdym markecie.Może warto spróbować ,sprężyć się,mimo przepracowania-
        w inne dni tyg?:-)
      • Gość: Jeny Re: kolejki w Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 18:04
        byłem ostatnio i pooglądałem sobie stan wnętrza - kiepsko, odrapane, połamane,
        zniszczone
    • Gość: gomez Re: kolejki w Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 21:36
      nie rozumiem tego że tak spokojnie przebiega ta rozmowa. To co się dzieje w
      Auchan od dawna to jawny skandal i nabijanie sie z ludzi! To absurd zebyśmy my
      musieli tłumaczyc nieudacznych handlowców, ktorzy budujac tak duży obiekt nie
      potrafili skalkulować na ile kasjerów ich stac. Mnie osobiście kilkakrotnie
      jasna ku..ca wzięła i moja noga w tym sklepie juz na pewno nie postanie.
      Wygonic francuzów!
      • Gość: dd Re: kolejki w Auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:12
        gomez czy jak ci na imie walnij się w łepetyne żle ci to sieć w domku.zawsze
        jest jakiś wybór.
    • Gość: kalina Re: kolejki w Auchan IP: 80.50.56.* 13.06.07, 07:40
      dd - chyba o czymś zapomniałeś - do marketów nie chodzi się dla przyjemności ,
      czy zabicia czasu ( podobnie jak do sklepów osiedlowych) tylko z konieczności!
      • Gość: jopi Re: kolejki w Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 19:55
        moje ostatnie zakupy w Auchan skończyły się pozostawieniem pełnego wózka i
        wyjściem ze sklepu.
        Zrobilam to po zobaczeniu kolejki do kasy.
        Moze rozladowywanie takich wózków da im trochę do myślenia.
    • Gość: były klient Auchan Re: kolejki w Auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 19:54
      Byłem tam jakieś 2 tygodnie temu i kolejki strasznie długie... stwierdziłem, że przez najbliższy czas nie zobaczą mnie w tym sklepie... szkoda czasu...
      • Gość: ibi Re: kolejki w Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 08:25
        mnie też!!!!
        • agata322 Re: kolejki w Auchan 14.06.07, 10:05
          Skoro tyle osób zrezygnowało , zrobi się pusto....
          • Gość: zielonogórzanin Re: kolejki w Auchan IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.06.07, 18:33
            hahahaha, Auchan to ciulowy market, nie dość że trzeba się nabiegać bo hala
            taka że masakra to na dodatek przy kasach kolejki jak za komuny i otwarte tylko
            30% kas... masakra

Osobiście wolę tesko, kolejki są, nie powiem ale zdecydowanie szybciej jestem
            obsługiwany a sam sklep przez to że ciut mniejszy to łatwiejszy do ogarnięcia,
            a towarów i tak full.

na duże zakupy polecam Tesko (pisownia in polish) :D
    • Gość: gomez Re: kolejki w Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 21:55
      kim Ty jesteś dd? buraczaną głową? czy jakimś słabo wynagradzanym
      marketingowcem z hali nazywanej sklepem? biedaku nie warto obrażać ludzi za te
      marne 700 zł. Na takich jak Ty czeka zielona Irlandia, polecam ! i
      spokorniejesz, i ogłady nabierzesz i nie będziesz plugawił swym jęzorem
      poważnej dyskusji na drażniący ludzi temat
    • Gość: MAXX Re: kolejki w Auchan IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.06.07, 12:31
      Mnie tez wkurzaja kolejki do kas zarówno w Tesco ,a przede wszystkim w
      AUCHANIE!!!!! Ale jezeli nie te markety to co??? Bieda sklepiki zielonogórskich
      sklepikarzy z HORRENDALNYMI cenami????????Z towarami ,które mozna zamówic i
      beda za 2,4 czy 6 tygodni?????????
    • Gość: 2k6 Re: kolejki w Auchan IP: 213.199.250.* 16.06.07, 13:56
      Coz Polska a wlasciwie Polacy zaczynaja sie zmieniac maja w d... pracowanie za
      600 zl przez 12 H i bycie potulnym jak baranek ... jeszcze kilka lat temu
      ludzie zabijaliby sie za jakakolwiek prace teraz maja mase mozliwosci dzieki UE
      i rozpedzonej gospodarce a wlasciciele Hipermarketow niedlugo obudza sie z reka
      w nocniku i zrobia wszystko aby ktokolwiek u nich pracowal i to mnie ogromnie
      cieszy bo wkoncu znormalnieje sytuacja na rynku pracy. Polacy mamy XXI wiek a
      nie sredniowiecze mozemy i musimy walczyc o godne zycie i warunki pracy ):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka