Dodaj do ulubionych

Tanie wakacje z Niemiec - pytania

18.06.09, 12:16
Podobno w biurach podrozy mieszczacych sie na niemieckich lotniskach
mozna kupic wakacje nawet o 50%- 70% tansze niz wedlug cen
katalogowych, z wylotem za chwile, za kilka godzin albo nastepnego
dnia. Postanowilismy w tym roku zaryzykowac i w zwiazku z tym mam
kilka pytan:
1. czy ktos z Was jezdzil w ten sposob?
2. czy myslicie, ze w zwiazku z kryzysem ofert bedzie wiecej (bo
ludzie nie maja kasy) czy mniej (bo biura podrozy tez nie maja kasy)?
3. czy ceny beda nizsze czy wyzsze (z powodow jak wyzej)?

Dziekuje za wszelkie wskazowki smile
Obserwuj wątek
    • Gość: last minute Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 10:39
      Dwa lata temu znajomi skusili się na taki wyjazd - niestety muszę Cię
      rozczarować - wrócili do Polski. Być może w tym roku będzie inaczej, ale tak
      naprawdę nikt nie wie i nie może przewidzieć czy akurat trafi się Tobie dobra
      okazja. Ja wylatując na wakacje monitoruję oferty last minute z Niemiec na
      stronie np.: www.el-mundo.pl dreamstour czy tmg.pl następnie dowiaduję się ile
      jest miejsc w samolocie i oceniam czy są szanse na spadek. Last minute zawsze są
      tańsze niż ceny katalogowe, ale obecnie biura mają pełen podgląd w sytuację w
      samolocie i lasty możesz kupić przed wylotem bez ryzyka powrotu do kraju. Chyba,
      że zupełnie Ci obojętnie czy będzie to Dominikana czy Majorka to wtedy ryzyko
      może być ok

• Gość: Antonina Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: 217.153.64.* 18.08.09, 16:08
        Dokladnie, ja sie 3 lata temu dalam znajomym namowic na taki wypad
        do Berlina bo tam sa super oferty. Dokladnie taka sama sytuacja,
        wcale ofert atrakcyjnych nie bylo - nie porownywalismy moze z
        notesem za ile byl hotel i kierunek, ktory rozwazalismy jeszcze
        przed wyjazdem ale naprade bez szoku. Takze moim skoromnym zdaniem a
        troche udalo mi sie w zyciu polatac, to polecam szukanie sobie
        spokojnie na miejscu ofert czy z wiekszym czy z mniejszym
        wyprzedzeniem to juz jak kto lubi. We wspomnianym Dreamtours
        kupowalismy kiedys wszystko bylo ok, a w tym roku wzielismy Ibiza na
        wyloty-z-niemiec.pl i tez wszystko gralo. Takze zastanowcie sie
        zawsze z tymi eskapadami na lotnisko po te niby super lasty. Chyba
        ze faktycznie ktos ma kwote do wydannie i poprostu wezmie co bedzie
        do tej ceny, ale ja zawsze wole sobie wczesniej posprawdzac cos o
        kraju do ktorego jade, poogladac webkamerki z pogoda itpsmile

Pozdrawiam wszysktich podroznikowsmile
        • dunaa Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania 21.08.09, 10:14
          Dokładnie, zgadzam się z Antoniną. Dawniej "jak wieść niesie" było więcej
          takich tanich ofert, szczególnie na egzotykę, która do jakichś 5 lat temu
          jeszcze była w Polsce dość droga. Lepiej sobie na miejscu spokojnie ofert w
          Polsce poszukać (no, chyba że ktoś lubi iść na żywioł, nie zależy mu gdzie
          poleci i mieszka stosunkowo niedaleko niemieckiego lotniska - wtedy można pomyśleć).
          • Gość: Travellerka Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 11:01
            Ja w tym roku po raz drugi zdecydowałam się na wyjazd z niemieckim biurem podróży. W ubiegłym roku w Wenezueli byłam bardzo zadowolona, wszystko było tak jak w opisie (co z Itaką na Krecie i Triadą w Bułgarii okazało się niemożliwe). Teraz niemiecki Thomas Cooc przeszedł samego siebie, bo ze względu na remont basenu zamiast 4* hotelu dostałam 5* (oczywiście bez dopłaty) w dodatku najwyższy standard pokoju,z LCD i jacuzzi w pokoju wink

Wszystkim z osobom z obawami gorąco polecam. Już zbieram środki na tegoroczną Tajlandie.

A wszystkie oferty kupiłam w biurze w Polsce, we wrocławskim oddziale Joker Travel - www.jokertravel.pl Także gorąco polecam!
            • Gość: paulina Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.opawska.osi.pl 17.01.12, 00:05
              Mogę z czystym sumieniem polecić biuro Joker Travel z Wrocławia. Organizowaliśmy z tym biurem, nie tylko wyjazd do Meksyku, ale również kościelny ślub tam na miejscu. Uzyskaliśmy wyczerpujące odpowiedzi na wiele zadawanych przez nas pytań oraz przed wyjazdem dostaliśmy wyczerpującą informację nt. tamtejszych atrakcji oraz miejsc wartych zobaczenia i zwiedzenia.
              POLECAM BIURO JOKER TRAVEL!
        • Gość: traveller Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 16:13
          Hej..a sprawdzcie oferty na www.lastminute4u.pl tam maja oferty
          wszystkich niemieckich biur podrozy..po tej samej cenie co biura w
          Niemczech i na lotniskach..
          • Gość: roman Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.146.107.94.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.01.10, 08:34
            tak tak dokladnie, jest sporo firm, ktore oferuja w Polsce oferty
            niemieckich biur i moim zdaniem w tym momencie jezdzenie na lotnisko
            w ciemno tzw jest niecelowe...ja w tamtym roku kupowalem last na
            nastepny dzien doslownie na stronie

www.wyloty-z-niemiec.pl

Zrobilem u nich rezerwacje i na nastepny dzien placilem w okienku
            biura podrozy na lotnisku. Nie wyobrazam sobie, zebym z rodzina mial
            jechac w ciemno na lotnisko i czekac czy co sie pojawi jak to samo
            moge sprawdzic sobie wygodnie na miejscu w domu i wtedy wiem czy
            warto jechac czy nie. a jezeli jade to wiem ze mam rezerwacje i
            pewne miejsca, wybrany hotel itp
            • bielak_antek Tanie wakacje z Niemiec - Traveliada.eu 26.06.13, 07:50
              Od tego roku działa portal Traveliada.eu sprzedający oferty niemieckich biur podróży. Polecam - kupiłem Majorkę z Berlina na sierpień.
              • Gość: m> Re: Tanie wakacje z Niemiec - Traveliada.eu IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.06.13, 21:13
                nie rozumiem -polecasz biuro z ktorym dop;iero wyjedziesz?
                • Gość: Alex Re: Tanie wakacje z Niemiec - bookingtravel.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.13, 12:20
                  Polecam ale nie biuro tylko wyszukiwarkę biur niemieckich byłem 2 razy kupując raz w niemieckim Neckremann kupiłem 30% taniej niż w polskim przy kwocie 8000 zł była to znaczna różnica i pokoje mieliśmy znacznie lepsze. Drugi raz w DerTour (znalazłem w zeszłym roku wczasy w Bułgarii dojazd własny BB za 600 zł 2 osoby... hotel 4*) dokupiłem bilety po 700 zł i za 1000 zł miałem luksusowy hotel smile oni tam mają same sprawdzone biura podróży wiec wyjazd jest pewny.
        • Gość: bookingtravel Re: Tanie wakacje z Niemiec - odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 17:37
          Polecam wyszukiwarkę Tekst linka tu można sprawdzić na bieżąco ceny. wyloty są np z Drezna Berlina a często też i z Polski. Biura sprawdzone i oferujące najlepsze miejsca w hotelach.
          tu jeszcze wyszukiwarka hoteli na dojazd własny Tekst linka
      • ahittos Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania 19.07.10, 20:30
        wydaje mi sie ze odpowiedzi na wszystkie pytania znajdziesz tutaj:
        www.wyloty-z-niemiec.pl/
        • jorn Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania 20.07.10, 10:59
          Sprawdźcie sobie Urlaub.de. Kilka dni przed datą odlotu oferty wcale nie gorsze niż na lotnisku z wylotem za chwilę.
        • Gość: gosc portalu Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 12:31
          również na www.wakacje-marzen.pl
    • Gość: turystyk Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.10, 11:28
      Opłaca się jeździć z Niemiec na wakacje ale tylko na wybrane kierunki. Egzotyka
      wychodzi tanio czyli np. Dominikana, Kuba, Malediwy itp. Na bliskie kierunki np.
      Egipt, Turcja, Tunezja, Grecja ceny raczej wyglądają podobnie.

Nie trzeba też jechać na niemieckie lotniska te same oferty co z niemieckich
      lotnisk mają w swojej ofercie niektóre polskie biura podróży np. portal
      Proxima
      Travel
      . Jest tam pełny opis wyjaśniający w jakich przypadkach opłaca się
      latać z Niemiec i jest też wyszukiwarka ofert.

Pozdrawiam.
      • Gość: wojażer Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.CNet.Gawex.PL 06.10.12, 21:25
        Też tak uważam. Turcja, Tunezja, Grecja, a tym bardziej Egipt, wychodzi (przy wyższej półce cenowej) podobnie w polskich i niemieckich biurach. Ale jeżeli chodzi o tzw. Fernziele, to już zdecydowanie z Niemcami. Kilka lat temu kupiłem na lotnisku we Frankfurcie/M. 2 tygodnie z Safari Clubw Kenii. Wyszło ze 30-40% taniej niż w polskim BP. Nie mówiąc o tym, ze takiego standardu mógłbym u nas nie znaleźć... Podobnie z Cancun, które kupowałem w Hamburgu. Ale teraz lasty zamawiam z komputera, w domu. W tym roku Dominikanę przez www.wakacje.wyjazdy.travel/. Bez zarzutu, polecam.
    • bluesasanka86 Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania 05.09.10, 19:13
      Tanio na wakacje możesz polecieć i z Polski. Wystarczy ominąć tour operatorów i
      zorganizować wszytsko na własna rękę. W maju byłam w Meksyku za nieco ponad 4
      tysiace na pełnym wypasie. Szukajcie a znajdziecie. Nie bójcie sie takich
      wyjazdów. Polecam Centrum Podróży Online, tam znajdziecie wysztsko
    • Gość: enka987 Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 08:59
      Witam, mam klientów, którzy potwierdzają, że loty z Niemiec są tańsze. Zapraszam do przeczytania artykułu z czego to wynika:
      poradyturystyczne.blogspot.com/
    • Gość: Maxthrust Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 21:11
      www.maxthrust.gts-travelnet.de
      Biuro internetowe
      Atrakcyjne Ceny
      Firma w Niemczech
      Mowie po Polsku
    • holidayservice Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania 21.01.11, 23:21
      Zapraszamy do skorzystania z najlepszej wyszukiwarki ofert niemieckich organizatorów.
      Pełną ofertę wylotów z lotnisk niemieckich znajdziecie na stronie HolidayService:
      • Gość: Tomek Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.szczecin.mm.pl 02.02.12, 00:16
        Ja kupowałem wycieczkę na Majorkę na stronie: all4money.pl/wycieczki/z-niemiec/
        i jestem bardzo zadowolony. Nie dość że kosztowała mniej to na dodatek dostaliśmy lepsze pokoje niż niestety Nasi rodowici goście. Jedyny minus to opieka rezydenta po niemiecku ale czy kiedyś Państwu pomógł jakiś nasz rezydent? Na wszystkich stronkach generalnie ceny są podobne tu dodatkowo można wykupić bus na lotnisko lub zafundować se podróż autokarem na odleglejsze lotnisko i wylot np. z Amsterdamu... Jeżeli zależy Wam na super Last Minute to trzeba zajrzeć na stronkę: www.ltur.com
        pzdr.
        • Gość: mka Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 08:47
          ja byłam na Dominkanie z biurem podróży Fiestawakacje.pl, dostaliśmy super pokoje, kupowaliśmy ofertę first minute
          • jakanu Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania 30.06.12, 17:08
            Warto zaglądać na ltur.de - czasami mają ciekawe promocje.
            • Gość: ona24 Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.12, 15:36
              A czy ktoś korzystał z usług strony wakacjezniemiec.eu ???
              Mam zamiar wykupić u nich wycieczkę to jest grupa Holiday Scanner i ciekawa jestem jak wyglądaja formalności, transfery itd.

Proszę o pomoc.

Pzdr
              • Gość: Arek Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 21:31
                Ja korzystałem z serwisu eloty.pl tam wyszukałem połączania i zakupiłem bilet dla mnie i dla dziewczyny, taniej i szybciej nie musiałem stać w kolejkach i płac marzy biurom. Noclegi wyszukałem w internecie .... Tanio i miło spędziliśmy wakacje ....
            • Gość: pp Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 17:16
              ltur ma wielką zaletę - mają w Polsce biuro w Szczecinie, można tam zadzwonić i wszystko załatwić, również płatność kartą w PLN po korzystnym kursie euro. Lasta kupiłem u nich wieczorem w niedzielę z wylotem z TXL we wtorek rano, voucher przyszedł mailem.
              Moim zdaniem nie warto jechać na lotnisko w ciemno, lepiej załatwić wszystko 1-2 dni wcześniej z domu.
    • Gość: nataliac Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.12, 10:43
      Ja osobiście bałabym się ryzykować, jadąc na lotnisko bez już zorganizowanego wyjazdu. Szczerze mówiąc, bałabym się też o jakość ofert, których ceny zostały aż tak obniżone. Planuję wyjazd do Tajlandii w następnym roku i odkryłam stronę internetową www.wakacje.wyjazdy.travel
      Wygląda na to, że mają dość sporo ofert i stosunkowo dobre ceny, wyjazdy z różnymi niemieckimi touroperatorami. Myślę, że w ten sposób lepiej rezerwować wyjazd, niż później pluć sobie w brodę, że zamiast zaoszczędzić straciło się czas.
    • martina-0 Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania 11.08.13, 12:39
      Thomas Cook jest obecny w wielu krajach i ma lepsze oferty niż polskie biura podróży. Ponadto z Niemiec warto np. rezerwować same loty do typowych miejsc urlopowych, np. linie Condor, TUIFly, AirBerlin, Germanwings. Trzeba wejść na stronę lotniska danego miejsca i przejrzeć siatkę połączeń, tam będzie info o liniach lotniczych, które to obsługują.

Info znalezione na forach niemieckich:

www.swoodoo.com/ (wyszukiwarka tanich lotów)
      www.flughexe.com/ (wyszukiwarka tanich lotów)
      www.skycheck.com/ (wyszukiwarka tanich lotów)
      www.momondo.de/ (wyszukiwarka lotów, hoteli, wypożyczalni samochodów)

Niektórzy forumowicze twierdzą, iż jednak taniej jest kupować bilety lotnicze bezpośrednio na stronach linii, a nie przy pomocy wyszukiwarek lotów.

Deutscher ReiseVerband to odpowiednik naszej Polskiej Izby Turystyki - www.drv.de

Tam można sprawdzić w ich bazie danych biuro podróży: www.tip.de/de/Veranstalterregister__veranstalter_suche.htm%20-%20Ausschuss%20Recht

Po prawej stronie jest tabelka Reiseveranstaltersuche, w polu Veranstalter wpisujemy nazwę biura i ewentualnie w polu poniżej Ort (miejsce) i klikamy na suchen.

• mair Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania 12.08.13, 12:32
        Sami Niemcy tez maja rozne zdania co do jakosci uslug ich bior podrozy. Ze mimo to jezdza, a co maja zrobic jesli chca jechac ? Ci co maja mozliwosci wybieraja np. dunskie. Moze deczko drozej ale pewniej.
        Nie chce generalizowac ale duzo sie slyszy o fatalnych wpadkach z niemieckimi biurami. Jednym slowem "nikt nie jest swiety".
        • martina-0 Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania 12.08.13, 12:53
          Ostatnio GTI zbankrutowało. Czy masz namiary na te duńskie biura podróży? Czy ktoś może coś polecić?
          • Gość: Piotrek TU MACIE LINK bezposrednio do niemieckich biur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 17:06
            Tekst linka Sama wyszukiwarka jest po polsku w razie czego biuro obsługi w Niemczech ale też mówią po polsku smile Byłem z biurem niemieckim BUCHER w Turcji - wszystko 100% OK - pokój elegancki bez łapówek. Jedynie ze rezydent nie mówi po polsku ale angielski i niemiecki bez problemu, a potrzebowałem go tylko do wycieczki fakultatywnej smile
    • Gość: Jopek Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.play-internet.pl 04.08.14, 18:07
      Ja też latam z niemieckich biur. Zamawiam sobie przez dreamtours.pl i wszystko zawsze spoko.

Po 1 - wycieczki z Niemiec są tańsze
      Po 2 - lepsze hotele
      Po 3 - niebo lepsze traktowanie
      • Gość: letu Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.play-internet.pl 07.08.14, 09:33
        jopek - racja smile
      • kasop Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania 19.08.14, 23:15
        Ja też zamawiam na dreamtoursie, widzie że nas coraz więcej big_grin Polecam z nimi zwłaszcza kierunki egoztyczne Kuba, Bali etc
    • Gość: Ewelina mam sprawdzone biuro, które szuka mi lotów IP: *.com.pl 27.01.15, 14:32
      Mogę polecić dobrego agenta - polskie biuro, które ma umowy z około 40 niemieckimi biurami. Oprócz tego mają tez polskie oferty, ale ja latam od nich często z Wiednia, Berlina, ewentualnie Frankfurtu. Nie znam języka niemieckiego, poza tym nie chciałoby mi się grzebac po niemiekcich stronach, więc oni mi szukają i polecają sprawdzone hotele. Nazywają się Atlantis i są z Bielska-Białej. Formalności załatwiamy przez internet. Podaję namiar jakby co: atlantis@atlantistravel.pl
      • Gość: Marek Re: mam sprawdzone biuro, które szuka mi lotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.15, 15:02
        Takich biur jest masa w Polsce największa ofertę ma bookingtravel.pl i maja i bilety i hotele i wczasy z Niemiec i z Polski.
    • Gość: Nella Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.15, 13:12
      Zerknij na Apartament-Baltic.net gdzie można spędzić bardzo fajne,tańsze wakacje blisko plaży,pokoje są naprawdę komfortowe.
    • Gość: Marek Re: Bus do Niemiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.15, 12:08
      Ale chodzi o wakacje z Niemiec a nie o busy smile)) po za tym samolot tańszy od busa smile
      na takiej stronie bookingtravel znalazłem wakacje z Niemiec są tańsze zwłaszcza do Azji i Ameryki
    • Gość: traveler Re: Tanie wakacje z Niemiec - pytania IP: 194.181.110.* 12.06.18, 12:53
      to prawda. Często korzystam z takich opcji. Jest dużo taniej ale trzeba się szybko zbierać bo czasami do wyjazdu jest parę godzin. Biurom jest to na rękę bo nie zostają pusty miejsca w wyczarterowanych samolotach a to dla nich strata. Więc lepiej sprzedać z małym zyskiem ale zawsze coś.
      Z takich ciekawostek, jeśli ktoś chciałby jechać z niemieckich lotnisk to są serwisy, które sprzedają wycieczki z wylotem z Niemiec. Zobacz np. wakacjeamigos.pl/wycieczki-z-niemiec -> wakacje z niemiec.
      Znalazłem też na ich stronie za i przeciw latania z niemieckimi organizatorami: wakacjeamigos.pl/blog/wazne-informacje/wpis/wakacje-z-niemiec - podrówanie z niemiec z niemieckimi organizatorami
      Miłego podróżowania na last/last minutes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka