Dodaj do ulubionych

SE c510 vs SE c902

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 19:02
Mam do wyboru te dwa telefony(ew. samsung Avila, ale nie wiem czy warto).
Ktory z tych dwoch SE będzie lepszy? c902 ma 5 mpx i klawisze dotykowe,
podobno denerwujące. c510 aparat tylko 3,2 mpx ale bez tych ww klawiszy.
Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: loool Re: SE c510 vs SE c902 IP: 195.117.124.* 29.10.09, 20:21
      Jestem użytkownikiem C902 i mogę ci powiedzieć że C902 to tak jakby cieńszy
      K800i no moze pare opcji więcej. Zacznę od aparatu C-Seria to seria z
      Cyber-Shot'em ale wydaje mi się ze w k800i jest lepszy aparat ale od zdjęć jest
      aparat cyfrowy czy tam lustrzanka. Klawisze nie są aż tak denerwujące(chyba ze
      chcesz sobie zrobić zdjęcie to czasami ci się coś przestawi ale to kwestia
      przezwyczajenia). Głośniki są głośne ale tylko na mega bass'ach. Obsługuje karty
      do 8GB ja mam 4GB i ładuje mi ją może 3sec. Avile widziałem parę razy(koleżanki
      mają,ale obie noszom w jakiś opakowaniach żeby się nie porysował telefon) ale ci
      go odradzam nie leży w ręce no i bateria mniej trzyma(tak gdzies moze 2-3dni
      gdzie w iPhone 3gs gdzie dużo więcej energii żre telefon bateria starczy na 7
      dni bynajmniej tak widziałem u kuzyna). SE c510 też fajny telefonik moglem tez
      go wybrać no ale łatwo się osłonka od aparatu odtworzy i na lekcji zdjęcia
      będzie robiło. A drugi mój powód to małe przyciski no ale plusem może być duży
      ekran ale to juz liczy się mniej wytrzymała bateria(miałem Nokie N73 i bateria
      po 4godzinach mowi mi dead xd).Ale minusem c902 są te paski po bokach szybko sie
      zedrom i dupa. To moje zdanie jak kogoś obraziłem to sorka ale to tylko to co ja
      myślę , ale mówię ci SE C902 to telefon Bonda xD jest wytrzymalszy avila raz ci
      spadnie i popsuta kolega zucil c902 z pierwszego pietra i chodzi pare rysek ale
      to nic. SE to SE samsung wszedl niedawno i tera chce sie wzbic w gore i takie
      gówna sprzedaje tera. A i ile kasy masz do przeznaczenia moze cos lepszego bedzie.
      • Gość: user Re: SE c510 vs SE c902 IP: *.toya.net.pl 30.10.09, 15:25
        Gość portalu: loool napisał(a):
        SE c510 też fajny telefonik moglem tez
        > go wybrać no ale łatwo się osłonka od aparatu odtworzy i na lekcji zdjęcia
        > będzie robiło. A drugi mój powód to małe przyciski no ale plusem może być duży
        > ekran ale to juz liczy się mniej wytrzymała bateria(miałem Nokie N73 i bateria
        > po 4godzinach mowi mi dead xd).Ale minusem c902 są te paski po bokach szybko si
        > e
        > zedrom i dupa.

rozwalił mnie twój tekst, dziecko po kibluj jeszcze trochę w gimnazjum

co do tematu: c510 jest nowszym modelem, niekoniecznie lepszym, wszystkie
        różnice między tymi telefonami to, większy wyświetlacz w c510, aparat 5Mpx w
        C902 i 3,2Mpx w C510, do tego C902 jest trochę cieńszy ale za to cięższy
        w C510 dużo wygodniej umieszczone są przyciski głośności, wygodniejsza jest też
        klapka od aparatu i do tego co najważniejsze wygodniejsza w użytkowaniu klawiatura
    • Gość: Witek Re: SE c510 vs SE c902 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 11:12
      Również miałem ten problem który wybrać z tych telefonów...
      Wybrałem c510 i jestem zadowolony:
      -Zdjęcia bardzo ładne (na dworze, w domu widać szumy... ale od zdjęć są
      lustrzanki a nie komórki ;) )
      -Dobrze spasowany, nic nie odstaje, nic nie trzeszczy...
      -Klapka od aparatu nie ma szans żeby się sama otworzyć.
      -Duży przejrzysty wyświetlacz.
      -Głośnik bardzo czysto gra chociaż wg mnie trochę za cicho...
      -Ma szybszy procesor niż c902 oraz więcej pamięci ram (nic sie nie tnie nawet
      przy włączonym odtwarzaczu)
      -Smile shutter, raczej bajer, nie korzystam na co dzień jednak sam sprawdziłem,
      działa ;D
      -Wygodniejsze klawisze niż c902 (ten drugi ma je zbyt twarde, a przy ok 80
      smsach dziennie ma to dla mnie znaczenie)
      -Świetny pomysł by smsy mogły być wyświetlane w formie rozmowy (jak na
      komunikatorach internetowych)
      -Klient You-Tube (chyba nie muszę tłumaczyć co to jest ;)) )
      -Bardzo ładnie leży w dłoni.
      -Już kilka razy spadł mi na ziemie i wczoraj przejechał go samochód xD nadal
      działa ;D pojawiły sie tylko 3 małe ryski na wyświetlaczu xD)
      Ma mały minus, mianowicie pod napisem cyber-shot były napisy (drukowane) 3.2
      mega pixel oraz auto focus, zdarły sie po ok 4 miesiącach natomiast Cyber-shot
      (tłoczony) nigdzie sie nie wybiera ;D

Naprawdę polecam telefon ;))
      • Gość: ania A jak z długością trzymania baterii ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 12:00
        W obu modelach

dziękuję pozdrawiam Ania
        • Gość: ania Jak długo trzyma bateria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 12:02
          Przepraszam za styl wypowiedzi :) oczywiście chodziło mi na jak
          długo wystarcza bateria w obu modelach

pozdrawiam ania
          • andrzejtx Re: Jak długo trzyma bateria 23.12.09, 21:26
            Bateria wystarcza zależnie od korzystania z telefonu i odlegości od
            nadajników.U każdego użytkownika telefonu czas pracy baterii może
            być inny
    • lukasha1 Re: SE c510 vs SE c902 24.12.09, 15:14
      Nikt nie wspomniał, że C902 wykonany jest z lepszych komponentów (stal, szkło mineralne). Natomiast C510 ma wiekszy ekran oraz HSPA.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka