Dodaj do ulubionych

PWA w PLUS GSM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 11:57
Minęło 30 miesięcy i mój telefon zaczął okazywać oznaki zmęczenia.
Pomyślałem - skorzystam z programu wymiany aparatów, podpiszę nową umowę i po
problemie. Otóż nie! Pomimo, że jestem abonentem PLUS GSM od sześciu lat, mam
w tejże firmie 2 numery zaproponowano mi jedynie (i to z łaski!) jakieś
archaiczne słuchawki, ktorych marek z listości nie wymienię. Dlaczego? Bo
system zweryfikował mnie negatywnie. Dlaczego? przecież rachunki płacę
sumiennie... Może za małe one są? Nie wiadomo...
Postanowiłem zatem skorzystać z programu lojalnościowego 5 PLUS i wymienić
punkty na aparat. Też nie można! Dlaczego? Bo mnie system negatywnie
zweryfikował!
I tak sobie myslę - ważnym klientem jest zapewne ten kto płaci rachunki
powiedzmy 1,5K miesięcznie. Tacy klienci biznesowi są zapewne w dużych
firmach. Tych firm jest w Polsce 2800. Załóżmy, że mają one 10 menedżerów
wydzwaniających te 1,5K. Daje to przychody rzędu 42 mln. Firm średniej
wielkości jest około 13000. Jeżeli zatrudniają one 5 menedzerow,
wydzwaniajacych 500 zł, to przychody wynosza 32,5 mln.
Ale jest w Polsce rowniez 1300000 małych firm. Jeżeli mają one tylko jeden
telefon i płacą po 150 zł, to przychody wynoszą 195 mln miesięcznie. I co
będzie jak oni zweryfikują PLUS GSM negatywnie?
A mój żal crosspostuje gdzie się da - wybaczcie...
Obserwuj wątek
    • olus_stad Re: PWA w PLUS GSM 15.04.04, 16:33
      To dziwne, bo z przykladu mojej rodziny wynika cos zupelnie innego. Moj ojciec ma telefon na swoja firme i rachunki okolo 200-300zl miesiecznie, jest w Plusie od poczatku jej istnienia i wybral sobie z oferty SL55 za ok 500zl (+zestaw Sim+); moja siostra i ja mamy dwa telefony na jedno nazwisko (mojego ojca), rachunki okolo 150zl za calosc (udzial pol na pol wiec kolo 70zl) i wziela sobie M55 z aparatem za 120zl. Moja mamuska za 300zl ma T610 (+zestaw Sim+). Wszyscy jestesmy zadowoleni, ja tez, bo za niedlugi czas tez konczy mi sie umowa i bede mogl wymienic aparat. Nie sa to jakies kosmosy, ale solidne aparty za przyzwoita cene, jak dla mnie zadne archaizmy.

Wplyw na PWA ma nie tylko wysokosc rachunkow, ale i regularnosc w placeniu, cala moja rodzinka ma polecenie zaplaty i problem z glowy.

Pozdrawiam, Olek
      • Gość: zirytowany Re: PWA w PLUS GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 16:57
        ja poprzednim razem (30 miesięcy temu) też mogłem wybrać dowolny telefon.
        Teraz, a konkretnie wczoraj już tak pięknie nie było... Rachunki mam na
        podobnym poziomie, a o zaległościach też nic nie wiem.
        • olus_stad Re: PWA w PLUS GSM 15.04.04, 21:08
          No to ja nie wiem, bo moj ojciec juz 3x wymienial aparat w PWA, a moja matka 2x i naprawde nie bylo zadnych problemow.

Pozdrawiam, Olek
    • dreszczu Re: PWA w PLUS GSM 16.04.04, 02:00
      Cos malo realne wydaja mi sie te Twoje zale. Wymienialem aparat w PWA i nie
      mialem z tym zadnych problemow. Nie rozumiem jak program 5PLUS mogl negatywnie
      Cie zweryfikowac, albo masz pkt na wymiane aparatu i bez problemu je wymieniasz
      albo ich nie masz. Nikt nigdy nic za darmo nie dal. Mam telefon w Plusie i
      ogolnie rzecz biorac jestem zadowolony z solidnosci firmy nawet za cene lekko
      wyzszych polaczen, ktore w koncu zostana wkrotce zweryfikowane ...
      • Gość: zirytowany Re: PWA w PLUS GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 23:25
        30 miesiecy temu tez wymienilem bez problemu...
        Zasada jest taka - jezeli operator zweryfikowal klienta negatywnie to nie moze
        wymienic zgromadzonych punktow w 5PLUS na aparat. I juz! Punkty oczywiscie mam
        i byc moze moge je wymienic na np. pilke plazowa. Nie wiem, nie probowalem.
        Generalnie program jest tak skonstruowany, ze nic nie masz do ugrania. A jezeli
        juz uzbierasz punkty, to system negatywnie Cie weryfikuje...
    • Gość: Maciej D. Re: PWA w PLUS GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 13:12
      to fakt, ze PWM w Plusie jest tragiczny! Kumplowi, który płaci rachumki zedu
      70zł, jest w plusie 4 lata zaproponowli 5 kom. z najnizszej pulki, choc dla
      nowych klijentow dają dziesiatki super tel.! Dlatego zrywają umowe i podpisują
      nowa! ps. raze ich postarszyć ze się przejdzie do innej sieci! Jestem Ciekawy
      co bede gadać u mojej matkiw firmie gdzie są 3 kom. z taryfu plus 200. Jak
      bede problemy to może przejdziemy do judei.
      • karinthy Re: PWA w PLUS GSM 17.04.04, 11:06
        Atrakcyjne ceny telefonow w PWA sa przewidziane juz dla klientow, ktorych
        srednia z trzech ostatnich rachunkow wynosila 80-120zl. 70zl niestety Plusa nie
        zadowala...

Pozdrawiam.
        • olus_stad Re: PWA w PLUS GSM 17.04.04, 11:42
          Z tego co wiem to brane sa pod uwage rachunki z ostatnich 24 miesiecy, a nie z ostatnich trzech.

Pozdrawiam, Olek
          • karinthy Re: PWA w PLUS GSM 17.04.04, 14:10
            Masz racje, zmienili regulamin (i dobrze, poprzedni nie dawal wiernego obrazu o
            platnosciach klientow :)), zwracam honor :)

Pozdrawiam.
    • karinthy Re: PWA w PLUS GSM 17.04.04, 11:13
      Telefon jest na Ciebie czy na firme?
      Jezeli "prywatnie", to wystarczy ze ktos z Twojej najblizszej rodziny nie mial
      ciaglosci w platnosciach i Ty juz mozesz miec problem tak z podpisaniem nowej
      umowy, jak i z PWA.
      No i oferta w PWA jest oczywiscie zalezna od wysokosci rachunkow (srednia z
      trzech ostatnich), to oczywiste.

Pozdrawiam.
      • Gość: zirytowany Re: PWA w PLUS GSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 17:02
        na firmę - sam rozliczam oba numery.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka