Dodaj do ulubionych

Avila z GPS-em pomoc

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 20:52
Witam, proszę o łopatologiczne wyjasnienie co mam zrobić i czy się wogóle opłaca, mianowcie mam Avile z GPS-em i chiałabym się nim posłużyć jako przewodnikiem w drodze do Chorwacji... co i jak mam ustawić, jakie mapy wgrać, czy przez całą drogę muszę mieć dostęp do sieci by " pracował" GPS? Jezel itak to czy nie zbankrutuję?:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasiula Re: Avila z GPS-em pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.11, 20:58
      cd. znalazłam w telefonie jakieśaplikacje- drogowskaznik i google maps, po wlaczeniu jednego czy drugiego zdaje sie chce sie polaczyc z siecia.
      p.s.
      jestem w play jak to ma jakies znaczenie.
    • Gość: Greg Re: Avila z GPS-em pomoc IP: *.unknown.vectranet.pl 30.06.11, 21:21
      Avila obsłuży ci tylko programy w Javie, a takie na bieżąco pobierają mapy, kropka.
      • needmoney Re: Avila z GPS-em pomoc 30.06.11, 22:18
        zobacz to
        strony.aster.pl/janeo/GPS_Java/
        GPS_start.htm
        • Gość: Greg Re: Avila z GPS-em pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.11, 08:53
          No dobrze, ale co w tym tekście takiego odkrywczego? Nie było i nie ma programu javowego z wbudowanymi mapami, a o to głównie chodziło autorce wątku (wspomina o wyjeździe za granicę, a transmisja GPRS w roamingu jest koszmarnie droga).
    • Gość: lipa Re: Avila z GPS-em pomoc IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 01.07.11, 12:55
      droga ta zabawa,a i tak nie bedzie w polowie nawet tak skuteczna jak normalny gps.
      • needmoney Re: Avila z GPS-em pomoc 01.07.11, 15:07
        Gość portalu: lipa napisał(a):

> droga ta zabawa,a i tak nie bedzie w polowie nawet tak skuteczna jak normalny
        > gps.

Jeżeli się korzysta z tego dwa - trzy razy do roku i nie jest się przygłupem uzależnionym
        od elektroniki któremu gps musi mówić kiedy wcisnąć sprzęgło ...
        telefon z systemem i gps-em zupełnie wystarczy (np. Nokia C5-00, lub xperia 8) a na terenie kraju po wykupieniu pakietu danych (9 zł za 100MB albo Orange Free na kartę) to i nawet takim z javą da radę drogę znaleźć ...
        • Gość: Greg Re: Avila z GPS-em pomoc IP: *.unknown.vectranet.pl 01.07.11, 21:46
          O tym cały czas piszę, że "na terenie kraju" ostatecznie coś takiego może się sprawdzić. Tyle tylko, że autorka wątku napisała: "chiałabym się nim posłużyć jako przewodnikiem w drodze do Chorwacji..." - tutaj w grę wchodziłby drogi roaming. Zanim zaczniesz drwić z innych, sam naucz się czytać dokładnie.
          • Gość: Kasiula Re: Avila z GPS-em pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.11, 07:35
            Przede wszystkim dziekuje za odpowiedzi, rzeczywiscie bez sensu ten GPS w Avili:)
            a jaki polecicie kupic telefon z systemem, zeby korzystac z GPS-u? Tylko nie jakis drogi:)
            Moge wziac jakis niski abonament, siec najlepiej Plus albo Play.
            • Gość: lipa Re: Avila z GPS-em pomoc IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 02.07.11, 09:56
              Kasia, naprawde chcesz przejechac pol europy z telefonem zamiast gps'u? Od lat jezdze po europie /dosyc/ czesto i osobiscie nie odwazylbym sie na jazde przez kraje gdzie nie znam jezyka i z telefonem w pley-u przylepionym do szyby..Zaplacisz za reoming jak za zboze, a i tak bedzie to horror nie jazda. Obojetnie jaki model telefonu wybierzesz to i tak bedzie to poroniony pomysl.Kup najtansze mio badz cos podobnego,a telefon schowaj do torebki.
              • Gość: Kasiula Re: Avila z GPS-em pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.11, 20:10
                :)
                moze rzeczywiscie tak zrobie, dzieki:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka