Gość: Kasia IP: *.aster.pl 08.09.11, 17:16 czy to prawda,że rachunki za korzystanie z tych telefonów mogą być bardzo wysokie, bo system sam jest sobie sterem,panem i okrętem i nie mamy na to wpływu co i kiedy pobiera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 802.11n Re: jak to jest z androidami IP: *.multimo.pl 08.09.11, 18:54 No jak to nie mamy wpływu? Wystarczy wyłączyć jedną opcję w menu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: jak to jest z androidami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.09.11, 22:01 "Wystarczy wyłączyć jedną opcję w menu." no, a co, jeśli będę chciała sporadycznie skorzystać z internetu? to po włączeniu tej opcji zapewne zacznie się pobieranie wszystkich zaległych aplikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robin Re: jak to jest z androidami IP: 198.36.87.* 08.09.11, 22:09 Jak bedziesz korzystac z domowej sieci wifi nic ci nie naliczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 802.11n Re: jak to jest z androidami IP: *.multimo.pl 08.09.11, 22:19 Aktualizacje można chyba też wyłączyć (nie mam Androida, a nie chce mi się googlać, żeby sprawdzić) i wtedy nic się nie będzie ściągać, chyba że jakieś dane dla uruchomionych widżetów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 802.11n Re: jak to jest z androidami IP: *.multimo.pl 08.09.11, 22:20 Przy aktualizacji Android pyta, czy ją pobrać, więc nic samo się nie ściągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mundek Re: jak to jest z androidami IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.11, 15:27 Jedna aplikacja (np. apndroid) i telefon sam już nic nie pobierze, aczkolwiek jak dla mnie jest to jakby nie patrzeć straszne cięcie możliwości tego sytemu operacyjnego. Polecam rozejrzeć się za pakietami transmisji danych, nie wiem jak u Ciebie, ale TT płacę trochę ponad 9zł za 100MB z lejkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
freqq5 Re: jak to jest z androidami 19.09.11, 21:35 Nie prawda. Mam telefon z androidem 2.1 i wystarczy tylko w opcjach odznaczyć "ptaszek" przy opcji "Transfer danych" aby nie pobierał automatycznie tego czego my nie chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abberation Re: jak to jest z androidami IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.11, 12:40 Zależy od wersji Androida no i oczywiście od wgranego moda, u siebie na androidzie 2.1 najlepszym rozwiązaniem i najbardziej skutecznym jest po prostu instalacja APNDroid i wrzucenie go sobie na pulpit smartfona. Rozwiązanie wygodne i szybko można zmieniać w zależności od potrzeb, chociaż wiadomo: najlepiej wziąć pakiet z lejkiem i nie przejmować się detalami i tym czy na pewno wyłączyło się transmisje danych, 100MB w heyah wystarcza mi na miesiąc korzystania (bez szaleństw). Odpowiedz Link Zgłoś
koniczynka50 Re: jak to jest z androidami 22.09.11, 13:46 Spokojnie, mamy wpływ na to co pobieramy, wystarczy sobie wszystko poustawiać. Android generalnie jest fajną rzeczą, ja z niego korzystam w telefonach LG i o wiele lepiej chodzi mi wszystko niz bez systemu Odpowiedz Link Zgłoś
mireo_dp Re: jak to jest z androidami 24.11.11, 10:57 Witam. Zapraszam do zapoznania się z nową aplikacją do nawigacji dedykowaną na smartfony z systemami Android, iOS (iPhone) i Bada – DON’T PANIC. Od poniedziałku dostępna jest polska witryna poświęcona DON’T PANIC: www.mireo.pl, na której znaleźć można szczegółowe informacje o programie. Dodam tylko, że na Androida dostępne jest 7-dniowe DARMOWE demo z wybraną mapą więc każdy może samodzielnie przetestować DON'T PANIC i wyrobić sobie własne zdanie o aplikacji. W przypadku pytań służę pomocą. Pozdrawiam DP Odpowiedz Link Zgłoś