Dodaj do ulubionych

regeneracja baterii

05.07.04, 09:21
Czy są jakieś sposoby przedłużenia żywotności bateri? Obecnie musze ją
ładować co drugi dzień.
Obserwuj wątek
    • Gość: lola Re: regeneracja baterii IP: *.elpoinformatyka.pl 05.07.04, 09:45
      Tak. Kupić nową.
    • ths Re: regeneracja baterii 05.07.04, 09:46
      jaki aparat i jaki rodzaj baterii?
      • nika999 Re: regeneracja baterii 05.07.04, 10:17
        Aparat to Nokia 3410, a bateria jest litowo-jonowa 950mAh.
    • ths Re: regeneracja baterii 05.07.04, 10:44
      hej
      Ja znam takie metody:
      1. rozładować baterie na maxa w aparacie. Z nokiami jest mały problem bo jak
      bateria padnie - aparat się wyłącza i juz go nie włączysz a bateria tak na
      prawdę nie jest pusta do końca. Jak miałem siemensa to tam jak sie wyładował to
      jeszcze można było go włączyć i działać chwilę. Należało doprowadzić do takiej
      sytuacji żeby aparat nie włączył sie w ogóle. z 15 razy trzeba było go męczyć z
      włączaniem. Ale ta metoda odpada z Nokią

2. podłączyć żarówkę do baterii (tak mój kolega robi) aby wyładować na maxa
      baterie

3. (ekstremalna) Słyszałem ze włożenie baterii do zamrażalki oczywiście
      zapakowanej w gazetę i foliówkę powoduje że wyładuje sie na maxa. Nie należy
      przesadzić z tym bo potem może paść na maxa. NIE POLECAM TEJ METODY

Po wyładowaniu baterii jedną z powyższych metod należy ja podłączyć do
      ładowarki i ładować przez 12 -15h

Osobiście używałem metody nr1 i żywotność baterii w moim siemensie s35 udało
      mi sie przedłużyć o jeden dzień

Można spróbować tak pokombinować
      W ostateczności polecam baterie firmy forever jak największej pojemności cena
      ok 40 zł
      Pozdrawiam
      • Gość: zigzak Re: regeneracja baterii IP: *.icpnet.pl 05.07.04, 11:46
        forever odradzam może tanie ale kiła mam 4 miesiące i już padła o połowe...
      • charlie_x Re: regeneracja baterii 05.07.04, 12:00
        ths napisał:

> hej
        > Ja znam takie metody:
        > 1. rozładować baterie na maxa w aparacie. Z nokiami jest mały problem bo jak
        > bateria padnie - aparat się wyłącza i juz go nie włączysz a bateria tak na
        > prawdę nie jest pusta do końca. Jak miałem siemensa to tam jak sie wyładował
        to
        >
        > jeszcze można było go włączyć i działać chwilę. Należało doprowadzić do
        takiej
        > sytuacji żeby aparat nie włączył sie w ogóle. z 15 razy trzeba było go męczyć
        z
        >
        > włączaniem. Ale ta metoda odpada z Nokią
        >
        > 2. podłączyć żarówkę do baterii (tak mój kolega robi) aby wyładować na maxa
        > baterie
        >
        > 3. (ekstremalna) Słyszałem ze włożenie baterii do zamrażalki oczywiście
        > zapakowanej w gazetę i foliówkę powoduje że wyładuje sie na maxa. Nie należy
        > przesadzić z tym bo potem może paść na maxa. NIE POLECAM TEJ METODY
        >
        > Po wyładowaniu baterii jedną z powyższych metod należy ja podłączyć do
        > ładowarki i ładować przez 12 -15h
        >
        > Osobiście używałem metody nr1 i żywotność baterii w moim siemensie s35 udało
        > mi sie przedłużyć o jeden dzień
        >
        > Można spróbować tak pokombinować
        > W ostateczności polecam baterie firmy forever jak największej pojemności cena
        > ok 40 zł
        > Pozdrawiam
        _______________________________________________________________________________

..polecam pkt.2 z żaróweczką.pozdr.
    • nika999 Re: regeneracja baterii 06.07.04, 09:24
      Dzięki za wszelkie rady!! Pozdrawiam!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka