nika999 05.07.04, 09:21 Czy są jakieś sposoby przedłużenia żywotności bateri? Obecnie musze ją ładować co drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lola Re: regeneracja baterii IP: *.elpoinformatyka.pl 05.07.04, 09:45 Tak. Kupić nową. Odpowiedz Link Zgłoś
nika999 Re: regeneracja baterii 05.07.04, 10:17 Aparat to Nokia 3410, a bateria jest litowo-jonowa 950mAh. Odpowiedz Link Zgłoś
ths Re: regeneracja baterii 05.07.04, 10:44 hej Ja znam takie metody: 1. rozładować baterie na maxa w aparacie. Z nokiami jest mały problem bo jak bateria padnie - aparat się wyłącza i juz go nie włączysz a bateria tak na prawdę nie jest pusta do końca. Jak miałem siemensa to tam jak sie wyładował to jeszcze można było go włączyć i działać chwilę. Należało doprowadzić do takiej sytuacji żeby aparat nie włączył sie w ogóle. z 15 razy trzeba było go męczyć z włączaniem. Ale ta metoda odpada z Nokią 2. podłączyć żarówkę do baterii (tak mój kolega robi) aby wyładować na maxa baterie 3. (ekstremalna) Słyszałem ze włożenie baterii do zamrażalki oczywiście zapakowanej w gazetę i foliówkę powoduje że wyładuje sie na maxa. Nie należy przesadzić z tym bo potem może paść na maxa. NIE POLECAM TEJ METODY Po wyładowaniu baterii jedną z powyższych metod należy ja podłączyć do ładowarki i ładować przez 12 -15h Osobiście używałem metody nr1 i żywotność baterii w moim siemensie s35 udało mi sie przedłużyć o jeden dzień Można spróbować tak pokombinować W ostateczności polecam baterie firmy forever jak największej pojemności cena ok 40 zł Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzak Re: regeneracja baterii IP: *.icpnet.pl 05.07.04, 11:46 forever odradzam może tanie ale kiła mam 4 miesiące i już padła o połowe... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_x Re: regeneracja baterii 05.07.04, 12:00 ths napisał: > hej > Ja znam takie metody: > 1. rozładować baterie na maxa w aparacie. Z nokiami jest mały problem bo jak > bateria padnie - aparat się wyłącza i juz go nie włączysz a bateria tak na > prawdę nie jest pusta do końca. Jak miałem siemensa to tam jak sie wyładował to > > jeszcze można było go włączyć i działać chwilę. Należało doprowadzić do takiej > sytuacji żeby aparat nie włączył sie w ogóle. z 15 razy trzeba było go męczyć z > > włączaniem. Ale ta metoda odpada z Nokią > > 2. podłączyć żarówkę do baterii (tak mój kolega robi) aby wyładować na maxa > baterie > > 3. (ekstremalna) Słyszałem ze włożenie baterii do zamrażalki oczywiście > zapakowanej w gazetę i foliówkę powoduje że wyładuje sie na maxa. Nie należy > przesadzić z tym bo potem może paść na maxa. NIE POLECAM TEJ METODY > > Po wyładowaniu baterii jedną z powyższych metod należy ja podłączyć do > ładowarki i ładować przez 12 -15h > > Osobiście używałem metody nr1 i żywotność baterii w moim siemensie s35 udało > mi sie przedłużyć o jeden dzień > > Można spróbować tak pokombinować > W ostateczności polecam baterie firmy forever jak największej pojemności cena > ok 40 zł > Pozdrawiam _______________________________________________________________________________ ..polecam pkt.2 z żaróweczką.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nika999 Re: regeneracja baterii 06.07.04, 09:24 Dzięki za wszelkie rady!! Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś