jedna_z_was 30.12.04, 01:19 Mam pytanie. Slyszalam o sms zapisanych jakos w kodach czy cos tego typu. Czy ktos moze cos aszerzej na ten temat powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Peppers Nie bardzo rozumiem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.04, 09:08 Nie za bardzo rozmumiem o co Ci chodzi. To znaczy chcesz wyslac zakodowanego SMSa? Czy moze to wlasnie Ty dostajesz dziwne SMSy i nie wiesz o co w tym chodzi? Napisz jasniej prosze. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Znaczy jakiego? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.04, 11:27 To znaczy jakiego? Byl to niezrozumialy ciag liczb, literek jaies znaczki? Napisz wiecej. W tej chwili wydaje mi sie, ze dostalas od kogos wiadomosc graficzna, ktorej Twoj telefon nie potrafi rozkodowac. Wiec zamiast obrazka widzisz ciag nic nie znaczacych znaczkow. To niestety zdarza sie dosc czesto. Rozne telefony w bardzo rozny sposob koduja wiadomosci graficzne i czesto nie sa ze soba kompatybilne. I tak wysylajac wiadomosc graficzna np. z telefonu Nokia na telefon Siemens odbiorca dostanie ciag dziwnych znaczkow zamiast obrazka. Podobnie jest z Polska czcionka w telefonach (dlatego ja jej nidgy nie uzywam). Ktos meczy sie i wstukuje Polskie znaczki piszac SMS a odobiorca w ich miejsce dostaje nic nie znaczace dziwne znaczki. Mam nadziej, ze to rozwiazalo twoj problem. A jesli nie to napisz dokladnie co zawieral ten SMS, ktory dostalas. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lookdawn Re: Znaczy jakiego? 30.12.04, 14:38 z pewnoscia byla to wiad. graficzna. W swieta ja tez wyslalem i sam zobaczylem na siemensie dlugi ciag znakow. (wysylalem z nokii) A z alcatela na nokie przyszło : "nie mozna odebrac wiadomosci" czy jakos tak Odpowiedz Link Zgłoś