30.12.04, 01:19
Mam pytanie. Slyszalam o sms zapisanych jakos w kodach czy cos tego typu. Czy
ktos moze cos aszerzej na ten temat powiedziec?
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Nie bardzo rozumiem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.04, 09:08
      Nie za bardzo rozmumiem o co Ci chodzi. To znaczy chcesz wyslac zakodowanego
      SMSa? Czy moze to wlasnie Ty dostajesz dziwne SMSy i nie wiesz o co w tym
      chodzi? Napisz jasniej prosze.

Pozdrawiam!
      • jedna_z_was Re: Nie bardzo rozumiem 30.12.04, 11:18
        Dostałam takiego sms
        • Gość: Peppers Znaczy jakiego? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.04, 11:27
          To znaczy jakiego? Byl to niezrozumialy ciag liczb, literek jaies znaczki?
          Napisz wiecej. W tej chwili wydaje mi sie, ze dostalas od kogos wiadomosc
          graficzna, ktorej Twoj telefon nie potrafi rozkodowac. Wiec zamiast obrazka
          widzisz ciag nic nie znaczacych znaczkow. To niestety zdarza sie dosc czesto.
          Rozne telefony w bardzo rozny sposob koduja wiadomosci graficzne i czesto nie
          sa ze soba kompatybilne. I tak wysylajac wiadomosc graficzna np. z telefonu
          Nokia na telefon Siemens odbiorca dostanie ciag dziwnych znaczkow zamiast
          obrazka. Podobnie jest z Polska czcionka w telefonach (dlatego ja jej nidgy nie
          uzywam). Ktos meczy sie i wstukuje Polskie znaczki piszac SMS a odobiorca w ich
          miejsce dostaje nic nie znaczace dziwne znaczki. Mam nadziej, ze to rozwiazalo
          twoj problem. A jesli nie to napisz dokladnie co zawieral ten SMS, ktory
          dostalas.

Pozdrawiam!
          • lookdawn Re: Znaczy jakiego? 30.12.04, 14:38
            z pewnoscia byla to wiad. graficzna. W swieta ja tez wyslalem i sam zobaczylem
            na siemensie dlugi ciag znakow. (wysylalem z nokii)
            A z alcatela na nokie przyszło : "nie mozna odebrac wiadomosci" czy jakos tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka