Gość: HB IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 19:54 czesc,chce zlamac sim locka w sagemie my x5-2.jak to zrobic?i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: king Re: sagem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:34 ha ha ha ale dowcip co? a tak na powaznie to nie jest to proste a napewno nie przez siec i nie po irdzie . sam mam to GOWNO i wiecej nigdy !!!!!! nic z tego posiadacze nokii nie kumaja , oni maja wszystko na tacy podane a z nami nawet oficjalny przedstawiciel rozmawiac niema o czym.tylko pieniadze prawdziwe przyjmowac chca i juz . jestem rozczarowany i nie polecam nikomu tego SYFU Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: sagem 20.01.05, 20:56 Nie znam telefonu, z którego dałoby się ściągnąć simlocka przez irdę. A nokie są tak fatalnie zabezpieczone, że byle programista może napisać generator kluczy odblokowujących te telefony... Nie za dobrze świadczy to o informatykach pracujących w tej firmie. W byle komisie gdzie mają kompa zdejmą simlocka z praktycznie każdego telefonu. Koszt w granicach 40- 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king Re: sagem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 23:58 Baracuda - to raczej pozytyw a wlasciwie napewno pozytyw ze nokia jest tak zabespieczona , bo wiesz ja niemam 50 zeta na sim lock , a poza tym niewiem co to jest kalkulator i jak z niego korzystac ale wiem ze za 1 zl mozna tego dla nokii dokonac w sieci. i to jest wielka zaleta . popatrz zato na soft dla pc do nokii , a potem popatrz co proponuje sagem , i spytaj w obsl. klienta co tam ci proponuja. - albo nierob tego - szkoda na polaczenie tel.pisze to z bezsilnosci !!! bo mam sagema Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: sagem 21.01.05, 07:13 Dla mnie jest to negatyw i to wielki. Nie potrzebuję ściągać simlocka. Chyba, że skończy mi się umowa. Wtedy to operator się bawi telefonem a ja mam gdzieś jak oni to zrobią, interesuje mnie tylko odebranie telefonu ze zdjętym simlockiem. Ostatnio odwiedziłem stronę www sagema i muszę przyznać, że tak dennej witryny już dawno nie widziałem. Ale ściągnałem sobie stamtąd trochę softu do mojego telefonu i choć ustępuje on trochę oprogramowaniu alcatela to jest całkiem przyjemne. Przynajmniej nie miałem problemów w stylu "połączyłem moją nokię z komputerem przez irda, zainstalowałem soft a telefonu nadal nie widać w kompie". Nokia to chłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king Re: sagem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 18:27 kazdy ma swoje zdanie !! baracuda a sprobuj sciagnac sobie dzwoneczki ze stronki sagema . nawet po zalogowaniu zobaczysz ze sa i owszem ale dla obywateli bylych kolonii francuskich , i innych nacjji ale nie dla ciebie choc zaplaciles za to . mam dosc tego . oddam mojego za kazda nokie - co mnie podkusilo!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: sagem 21.01.05, 21:56 Hehe próbowałem... Jakoś mnie niepowodzenie zbytnio nie wzruszyło. Bardziej rozdrażniło mnie idiotyczne tłumaczenie strony i brak jakichkolwiek zabezpieczeń przy logowaniu (idiotyzm) czy też przy wysyłaniu formularza (słów mi brak...). Zresztą dzwonki podejrzewam, że da się wgrać przez irdę. Nie próbowałem, bo nie mam na to czasu. Nie wiem za jaką nokię zamieniłbym się za mojego sagema. Nie mam ochoty oglądać obrazu na wyświetlaczu o zabawnej rozdzielczości i kręcić się po idiotycznym menu. Nokia ma u mnie wielkiego minusa na starcie za marny stosunek cena- możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king Re: sagem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:31 dzwonki i owszem da sie wgrac ale najpierw trzeba je MIEC a to obiecali w instrukcji. wiesz ja bym to olal ale zwykle midi sa znieksztalcone i nie nadaja sie do odtwarzania . a co do nokii to ja tez zdjec nie ogladam ale nenu to oni maja wzorcowe, a bateria na 14 dni to co ? niby nic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: sagem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:50 bateria 14 dni to pic, a nokia to szmelc dla cwierc mozgow Odpowiedz Link Zgłoś
jutin Re: sagem 24.01.05, 18:52 a ma ktos z was skan instrukcji do My X 5-2 ???? Odpowiedz Link Zgłoś