IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 19:54
czesc,chce zlamac sim locka w sagemie my x5-2.jak to zrobic?i za ile?
Obserwuj wątek
    • gale Re: sagem 20.01.05, 20:20
      Toporkiem, Panie, toporkiem
      • Gość: king Re: sagem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:34
        ha ha ha ale dowcip co? a tak na powaznie to nie jest to proste a napewno nie
        przez siec i nie po irdzie . sam mam to GOWNO i wiecej nigdy !!!!!! nic z tego
        posiadacze nokii nie kumaja , oni maja wszystko na tacy podane a z nami nawet
        oficjalny przedstawiciel rozmawiac niema o czym.tylko pieniadze prawdziwe
        przyjmowac chca i juz . jestem rozczarowany i nie polecam nikomu tego SYFU
        • barracuda7110 Re: sagem 20.01.05, 20:56
          Nie znam telefonu, z którego dałoby się ściągnąć simlocka przez irdę. A nokie są
          tak fatalnie zabezpieczone, że byle programista może napisać generator kluczy
          odblokowujących te telefony... Nie za dobrze świadczy to o informatykach
          pracujących w tej firmie.

W byle komisie gdzie mają kompa zdejmą simlocka z praktycznie każdego telefonu.
          Koszt w granicach 40- 50 zł.
          • Gość: king Re: sagem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 23:58
            Baracuda - to raczej pozytyw a wlasciwie napewno pozytyw ze nokia jest tak
            zabespieczona , bo wiesz ja niemam 50 zeta na sim lock , a poza tym niewiem co
            to jest kalkulator i jak z niego korzystac ale wiem ze za 1 zl mozna tego dla
            nokii dokonac w sieci. i to jest wielka zaleta . popatrz zato na soft dla pc do
            nokii , a potem popatrz co proponuje sagem , i spytaj w obsl. klienta co tam ci
            proponuja. - albo nierob tego - szkoda na polaczenie tel.pisze to z
            bezsilnosci !!! bo mam sagema
            • barracuda7110 Re: sagem 21.01.05, 07:13
              Dla mnie jest to negatyw i to wielki. Nie potrzebuję ściągać simlocka. Chyba, że
              skończy mi się umowa. Wtedy to operator się bawi telefonem a ja mam gdzieś jak
              oni to zrobią, interesuje mnie tylko odebranie telefonu ze zdjętym simlockiem.

Ostatnio odwiedziłem stronę www sagema i muszę przyznać, że tak dennej witryny
              już dawno nie widziałem. Ale ściągnałem sobie stamtąd trochę softu do mojego
              telefonu i choć ustępuje on trochę oprogramowaniu alcatela to jest całkiem
              przyjemne. Przynajmniej nie miałem problemów w stylu "połączyłem moją nokię z
              komputerem przez irda, zainstalowałem soft a telefonu nadal nie widać w kompie".
              Nokia to chłam.
              • Gość: king Re: sagem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 18:27
                kazdy ma swoje zdanie !! baracuda a sprobuj sciagnac sobie dzwoneczki ze
                stronki sagema . nawet po zalogowaniu zobaczysz ze sa i owszem ale dla
                obywateli bylych kolonii francuskich , i innych nacjji ale nie dla ciebie choc
                zaplaciles za to . mam dosc tego . oddam mojego za kazda nokie - co mnie
                podkusilo!!!!!!!!!
                • barracuda7110 Re: sagem 21.01.05, 21:56
                  Hehe próbowałem... Jakoś mnie niepowodzenie zbytnio nie wzruszyło. Bardziej
                  rozdrażniło mnie idiotyczne tłumaczenie strony i brak jakichkolwiek zabezpieczeń
                  przy logowaniu (idiotyzm) czy też przy wysyłaniu formularza (słów mi brak...).
                  Zresztą dzwonki podejrzewam, że da się wgrać przez irdę. Nie próbowałem, bo nie
                  mam na to czasu.

Nie wiem za jaką nokię zamieniłbym się za mojego sagema. Nie mam ochoty oglądać
                  obrazu na wyświetlaczu o zabawnej rozdzielczości i kręcić się po idiotycznym
                  menu. Nokia ma u mnie wielkiego minusa na starcie za marny stosunek cena-
                  możliwości.
                  • Gość: king Re: sagem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:31
                    dzwonki i owszem da sie wgrac ale najpierw trzeba je MIEC a to obiecali w
                    instrukcji. wiesz ja bym to olal ale zwykle midi sa znieksztalcone i nie nadaja
                    sie do odtwarzania . a co do nokii to ja tez zdjec nie ogladam ale nenu to oni
                    maja wzorcowe, a bateria na 14 dni to co ? niby nic?
                    • Gość: amator Re: sagem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:50
                      bateria 14 dni to pic, a nokia to szmelc dla cwierc mozgow
                      • jutin Re: sagem 24.01.05, 18:52
                        a ma ktos z was skan instrukcji do My X 5-2 ????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka