GoĹÄ: gonia333 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:18 Witam! Napiszcie czy jest możliwe założenie GPSu do tej Nokii bez wiedzy właścicila? Jak to sprawdzić? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: 44 Re: GPS - w NOKII 6310i? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:48 :) Nie jest to mozliwe. Dzieki za poprawienie humoru. Za to kazdy telefon komorkowy mozna zlokalizowac z dokladnoscia do kilkuset (kilkudziesieciu?) metrow, co umozliwia operatorom oferowanie uslug lokalizacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia333 Re: GPS - w NOKII 6310i? 11.02.05, 12:25 Chodzi mi o to czy firma,w ktorej pracuje moze dojsc do tego gdzie aktualnie jestem. Cos takiego jest montowane w telefonach pracownikow firm kurierskich Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 44 Re: GPS - w NOKII 6310i? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:08 Nie jestem specjalista, ale mysle, ze montowanie systemu GPS w telefonie nie jest mozliwe. Mozliwa jest za to umowa z operatorem gsm, zeby lokalizowal telefony danej fimy. Wiec teoretycznie firma moze wiedziec, ze sie obijasz zamiast pracowac. Jeden z operatorow wprowadzil taka usluge nawet dla zwyklych uzytkownikow. Cytuje: "W SMS-ie otrzymują informację o położeniu geograficznym Twojego telefonu określonym przez nazwę miasta, w którym się znajdujesz i/lub skrzyżowanie ulic". Ale to nie jest GPS. Wielki Brat patrzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
lookdawn Re: GPS - w NOKII 6310i? 11.02.05, 14:03 bez gps mozna okreslic gdzie jest telefon, ale nie zadna prywatna firma tylko policja,wojsko,ew. operator Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 44 Re: GPS - w NOKII 6310i? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:42 Jesli telefon nalezy do prywatnej firmy, to moze go ona zlokalizowac bez angazowania policji. Wystarczy umowa z operatorem na tzw. "monitoring operacyjny". Cytuje: "Ułatwi Ci to w szczególności drogę zarządzania personelem oraz sprzętem, min. poprzez odpowiednią ich lokalizację". Ale jesli telefon jest wlasnoscia pracownika, to firma nie moze go lokalizowac bez posrednictwa policji itp. Odpowiedz Link Zgłoś