Dodaj do ulubionych

GPS - w NOKII 6310i?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:18
Witam!
Napiszcie czy jest możliwe założenie GPSu do tej Nokii bez wiedzy właścicila?
Jak to sprawdzić?
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: 44 Re: GPS - w NOKII 6310i? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:48
      :)
      Nie jest to mozliwe. Dzieki za poprawienie humoru. Za to kazdy telefon
      komorkowy mozna zlokalizowac z dokladnoscia do kilkuset (kilkudziesieciu?)
      metrow, co umozliwia operatorom oferowanie uslug lokalizacyjnych.
      • gonia333 Re: GPS - w NOKII 6310i? 11.02.05, 12:25
        Chodzi mi o to czy firma,w ktorej pracuje moze dojsc do tego gdzie aktualnie
        jestem.
        Cos takiego jest montowane w telefonach pracownikow firm kurierskich
        Pozdro
        • Gość: 44 Re: GPS - w NOKII 6310i? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:08
          Nie jestem specjalista, ale mysle, ze montowanie systemu GPS w telefonie nie
          jest mozliwe. Mozliwa jest za to umowa z operatorem gsm, zeby lokalizowal
          telefony danej fimy. Wiec teoretycznie firma moze wiedziec, ze sie obijasz
          zamiast pracowac. Jeden z operatorow wprowadzil taka usluge nawet dla zwyklych
          uzytkownikow. Cytuje: "W SMS-ie otrzymują informację o położeniu geograficznym
          Twojego telefonu określonym przez nazwę miasta, w którym się znajdujesz i/lub
          skrzyżowanie ulic". Ale to nie jest GPS. Wielki Brat patrzy:)
          • lookdawn Re: GPS - w NOKII 6310i? 11.02.05, 14:03
            bez gps mozna okreslic gdzie jest telefon, ale nie zadna prywatna firma tylko
            policja,wojsko,ew. operator
            • Gość: 44 Re: GPS - w NOKII 6310i? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:42
              Jesli telefon nalezy do prywatnej firmy, to moze go ona zlokalizowac bez
              angazowania policji. Wystarczy umowa z operatorem na tzw. "monitoring
              operacyjny". Cytuje: "Ułatwi Ci to w szczególności drogę zarządzania personelem
              oraz sprzętem, min. poprzez odpowiednią ich lokalizację". Ale jesli telefon
              jest wlasnoscia pracownika, to firma nie moze go lokalizowac bez posrednictwa
              policji itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka