Gość: telefon-komputer IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.05, 20:19 Posiadam tel.kom. SE K500i i tu pada infantylne pytanie: jak to to połączyć z kompem żeby zgrać zdjęcia, filmy, ściągnąć cosik z netu? Wstyd mi ale ja naprawdę nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peppers1 Hehe 14.07.05, 20:47 1. Poprzez kabel. USB lub COM. Trzeba kupic odpowiedni kabel do tego telefonu, znalezc odpowiednie sterowniki, skonfigurowac odpowiednio porty. Wszyscy sie tym podniecaja ale ja uwazam, ze za duzo roboty a zreszta nie oplaca sie inwestowac w kabel, ktory pasuje tylko do jednego typu telefonow. 2. Poprzez IrDa (jesli twoj telefon to ma). Kupujemy IrDa do komputera. cena od 25 do 100PLN i zaczynamy zgrywac. Nie trzeba nic konfigurowac. Nie trzeba zadnych sterownikow. A do tego urzadzenie jest uniwersalne, znaczy wspolpracuje z dowolnym telefonem wyposazonym w IrDa. (z Nokia moga byc male problemy ale tylko z Nokia) 3. Poprzez BT. Analogicznie do punktu 2. Tylko, ze nie ma problemu w przypadku Noki i nie trzeba celowac portem w port jak w przypadku IrDa Pozdarwiam! Odpowiedz Link Zgłoś