Dodaj do ulubionych

OB z moczu??

12.08.15, 10:46
Zapisałam moje dziecko do klubu piłkarskiego i otrzymałam informację, że należy zrobić badania, cyt. " EKG SERCA, MORFOLOGIA KRWI, OB z moczu".
Nie ukrywam, że w sprawach medycznych jestem raczej lajkonikiem, więc to OB z moczu mnie zdziwiło. Jest w ogóle coś takiego? Czy to ja jestem do tylu, czy podającemu informację coś się pomyliło?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: OB z moczu?? 12.08.15, 10:57
      Nie ma. Najwyraźniej ktoś był większym lajkonikiem smile

Chyba że to skrót od jakiegoś nowoczesnego badania, ale raczej nie dublują skrótów, bo potem nie wiadomo o co chodzi.
      • maslova Re: OB z moczu?? 12.08.15, 11:18
        Czyli nie jest jeszcze ze mną tak źle wink Dzięki za odpowiedź smile
        • acth Re: OB z moczu?? 12.08.15, 13:03
          OB jest to szybkosc opadania krwinek czerwonych w osoczu krwi;wiec z moczu sie go raczej!!!! nie wykonuje!
    • arwena_11 Re: OB z moczu?? 12.08.15, 13:05
      a może zrobili czeski błąd i miało być BO ( badanie ogólne? ), bo to by pasowało
      • lusitania2 Re: OB z moczu?? 12.08.15, 13:45
        w klubie moich dzieci obowiązuje i OB i badanie moczu, więc raczej chodzi o kłopoty z językiem polskim (brak przecina po "OB", no i mówi się raczej "badanie moczu" a nie "z moczu".
    • cosmetic.wipes Re: OB z moczu?? 12.08.15, 13:06
      Podejrzewam, że chodzi o O-gólne B-adanie moczu big_grin
    • kajak.aja Re: OB z moczu?? 12.08.15, 15:10
      Ogóne badanie moczu.
    • tatrofanka Re: OB z moczu?? 12.08.15, 17:10
      Możesz byc co najwyżej laikiem nie lajkonikiem smile
      • maslova Re: OB z moczu?? 12.08.15, 22:26
        Lepiej się czuje w roli lajkonika wink
    • przeciwcialo Re: OB z moczu?? 12.08.15, 17:22
      EKG, morfologia, Ob, mocz, glukoza we krwi jeszcze powinna być bo jest standardem w badaniach lekarza sportowego
    • maslova Re: OB z moczu?? 12.08.15, 22:29
      Sprawa się wyjaśniła, trener zdziwił się, że coś takiego napisał big_grin miało być OB i badanie ogólne moczu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka