Dodaj do ulubionych

Nokia 6610i

IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 30.07.05, 21:03
Mam okazję kupić ten telefon za około 100 zł, nowy, z pewnej ręki etc. Tylko
pytanie czy nie lepiej dać sobie siana i poczekać rok i kupić sobie coś
innego, bo słyszałam złe opinie na temat tego aparatu. Jak radzicie? Mam
nadzieje, że aż tak badziewny nie jest, bo przydałby mi się nowy kom :)
Obserwuj wątek
    • uncledonken Re: Nokia 6610i 30.07.05, 21:14
      kup za te 100 i sprzedaj za 400...
      • Gość: :) Re: Nokia 6610i IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 30.07.05, 21:17
        Hmm...w sumie niegłupi pomysł...ale jak już sprzedam za te 400 to jakiego tela
        polecasz? :) Wiem, że to głupie, ale jak już chcę coś mieć to żeby to porządne
        było :)
        • Gość: blq Re: Nokia 6610i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 21:19
          jak chcesz telefon z bajerami to motorolę c975, a jak prosciutki acz solidny -
          to SonyEricsson t630.
    • Gość: abc Re: Nokia 6610i IP: *.autocom.pl 31.07.05, 01:00
      Jakie złe opinie słyszałeś na temat Nokii 6610i???
      • Gość: blq Re: Nokia 6610i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 09:56
        no a jakie złe opinie można słyszeć o tym telefonie? przede wszystkim natury
        obiektywnej - na tle innych telefonów jest to model przestarzały, a świadczą o tym:

- 4 tyś kolorów na wyświetlaczu (standard to 64 tyś)
        - 4 kanały polifonii (brzmi jak mono, praktycznie);
        - ograniczenie aplikacji java do 64KB (co czyni javę prymitywną i ubogą, np
        bardzo przydatne plany miast są okrojone do centrum);
        - kiepskiej jakości plastik i obudowa, ktora trzeszczy a nieraz i odstaje
        - słaba bateria (tu akurat opinie są różne, ale przy tak tragicznym wyswietlaczu
        telefon powinien trzymać minimum 7-8 dni, bo wlasnie wyswietlacz zrzera najwiecej)
        - aparat cyfrowy CIF, czyli rozdzielczość porównywalna do rozdzielczości
        WYŚWIETLACZA bardziej zaawansowanych telefonów. to urąga w roku 2005, lepiej
        było nie zrobić w ogole aparatu.
        - tragicznie wolny procesor, przez co menu czasami się 'tnie'.

żeby nie być gołosłownym zacytuję (ceniony) portal komórkowy mobile-review.com,
        który na podsumowanie 6610i stwierdza:

"The price of 220-230 dollars is highly exaggerated for the phone, which is
        actually proved by the current sales that were very low. The model is a totally
        niche product designed either for the dedicated fans of the brand or for those
        not experienced in the world of mobile phones. Even the expensive brand of Nokia
        Company taken into account, the price of the phone with such set of functions
        should not be more than 150-160 dollars now. For example, Motorola C650 or
        Siemens C65 models have much greater characteristics than Nokia 6610i. It turns
        out, that Nokia had simply added to its model range a “dead” product holding no
        interest for the users."

święte słowa!
        www.mobile-review.com/review/nokia-6610i-en.shtml
        • uncledonken Re: Nokia 6610i 31.07.05, 10:10
          wydaje mi sie ze poliwonie ma '16, co do reszty zgadzam sie
          • Gość: blq Re: Nokia 6610i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 10:22
            no niestety nie ma polifonii 16, choc koszt dodania takowej sięgałby
            astronomicznej sumy 1$ albo i mniej. i o ile prymitywny ekranik ma jakieś zalety
            (bateria dłużej trzyma) o tyle ten bzyczek jest obleśny i tyle....

www.gsmarena.com/nokia_6610i-742.php
        • speedone Re: Nokia 6610i 31.07.05, 23:12
          > "The price of 220-230 dollars is highly exaggerated for the phone, which is
          > actually proved by the current sales that were very low. The model is a
          totally
          > niche product designed either for the dedicated fans of the brand or for those
          > not experienced in the world of mobile phones. Even the expensive brand of
          Noki
          > a
          > Company taken into account, the price of the phone with such set of functions
          > should not be more than 150-160 dollars now. For example, Motorola C650 or
          > Siemens C65 models have much greater characteristics than Nokia 6610i. It
          turns
          > out, that Nokia had simply added to its model range a “dead” produc
          > t holding no
          > interest for the users."

"Cena 220-230 dolarów wysoce jest wyolbrzymiony dla telefonu, który jest
          właciwie udowodnił przez aktualne sprzedaże, które były bardzo niskie. Model
          jest całkowicie
          produkt niszy był projektantem albo dla oddanych fanów marki albo dla tych
          nie doświadczył w świecie telefonów komórkowych. Nawet droga marka Nokia
          Przedsiębiorstwo wzięte do rachunku, ceny telefonu z takim kompletem funkcji
          nie powinien być więcej niż 150-160 dolarów teraz. Na przykład , Motorola C650
          albo
          Simens C65 modele mają wielkie cechy niż Nokia 6610i. To obraca się
          , że Nokia po prostu dodał do jego modelowego zasięgu "martwy ” produkt nie
          trzymający żadnego
          zainteresowanie dla użytkowników."

w wolnym tlumaczeniu przez ET3
          • Gość: blq w sumie sam to powinienem zrobic, thx! / IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 23:43

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka