Dodaj do ulubionych

T630 a K700

IP: *.katowice.pik-net.pl 08.08.05, 09:42
waham sie pomiedzy któryms z tych telefonow... bo gry mmnie nie bawią, aparat
cyfrowy mam no i kusi ponoc (czy faktycznie?) znacznie lepsza bateria w
T630... Moge prosic o głosy porownawcze uzytkownikow?
Pzdr.
Obserwuj wątek
    • yavorius heh 08.08.05, 09:46
      Ja bym wziął K700 :)
    • Gość: miły Re: T630 a K700 IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.05, 09:50
      t630 - 4-5 dni;ok.1,5h rozmów+bluetooth(zero sms);
    • Gość: blq Re: T630 a K700 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 09:57
      Bateria nie jest znacznie lepsza w t630. Jest podobna, tylko po prostu k700 ma
      większy wyświetlacz, do tego ludzie korzystają z radia, mp3 - przez co zarówno
      obiektywnie (większy wyswietlacz) jak i subiektywnie (radio mp3 gry, animowane
      tło menu) bateria krócej trzyma w k700. Jeśli jednak będziesz oba w/w fony
      używał tak samo, to różnica sięgnie góra jeden dzień (moim zdaniem pół dnia).

Poza tym zawsze możesz kupić (teoretycznie cholernie wytrzymałą) baterię
      polimerową 1300mAh za głupie 20zł. - co prawda nie mam pewności, czy jest dużo
      lepsza, ale... pracuję nad tym :D

k700 jest lepszy, ma dobry czytelny wyświetlacz (fajnie wszystko widać nawet w
      słońcu), ma radio (czasem się przydaje, nawet jak zwykle nie używasz), poza tym
      jest wykonany z dobrej jakości materiałów (szlachetniejsze wykończenie, choć i w
      t630 jest pod tym względem ok).
      • Gość: qaz Re: T630 a K700 IP: *.katowice.pik-net.pl 08.08.05, 12:29
        w siemensie miałem baterie litowo-jonową a potem polimerowa wiec wiem jaka jest
        roznica... jest ZNACZNA... no i jeszcze cos... nie wiem czy polimerowa
        pasowałaby do K700 bo własnie dlatego ze Siemensie nie pasowała zbyt dobrze
        wyłamała mi sie klapka...
        • Gość: blq Re: T630 a K700 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 15:24
          oczywiscie ze jest znaczna (w Siemensie), tylko jest taka sprawa, że na wjazd w
          k700 mamy baterię polimerową (tzn podobno są też li-jon, ale to rzadkość).

w przypadku k700 na 101% bateria nie będzie grubsza i nic nie będzie się rozpychać.

oj, coś mi się zdaje że miałeś SL45 - jeśli tak to sie nie zastanawiaj i bierz
          k700.... wspomnienia powrócą :)
          • Gość: qaz Re: T630 a K700 IP: *.net / *.ostrog.net 08.08.05, 16:54
            dzięki... z tą jonową miałem akurat ma mysli T630... a przedtem miałem S35i
            nawet wiec zabytek totalny...
            • Gość: qaz Re: T630 a K700 IP: *.net / *.ostrog.net 08.08.05, 18:28
              cos chyba namieszałem... w Erze sa obydwa modele SE w promocji z tym ze T630
              oferowany jest z polimerem a 700 nie :(
              • speedone Re: T630 a K700 08.08.05, 21:29
                Gość portalu: qaz napisał(a):

> cos chyba namieszałem... w Erze sa obydwa modele SE w promocji z tym ze T630
                > oferowany jest z polimerem a 700 nie

700 ma napewno polimera SE od T610 wylacznie ma polimerki ja w 500 mam polimera
                a w lepszym napewno jest :)
                • Gość: blq Re: T630 a K700 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:43
                  u mnie (k700 z Idei) jest polimer, ale słyszałem, że ktoś daje jonową. Wcale bym
                  się nie zdziwił, jak Era wpadła na taki genialny pomysł... zwłaszcza ze czasem
                  ludzie narzekają że bateria trzyma 2 dni, dla mnie to jak zła bajka, ale skądś
                  te problemy mają! (zwłaszcza że piszą, że nie korzystają za bardzo)
                  • speedone Re: T630 a K700 08.08.05, 23:36
                    Gość portalu: blq napisał(a):

> u mnie (k700 z Idei) jest polimer, ale słyszałem, że ktoś daje jonową. Wcale
                    by
                    > m
                    > się nie zdziwił, jak Era wpadła na taki genialny pomysł... zwłaszcza ze czasem
                    > ludzie narzekają że bateria trzyma 2 dni, dla mnie to jak zła bajka, ale skądś
                    > te problemy mają! (zwłaszcza że piszą, że nie korzystają za bardzo)

ja jak kupilem swojego K500i tez mi trzymaj na poczatku malo bardzo malo i
                    aparat kiepsko robil zdjecia ale aparat sie wyrobil po jednym czy dwoch dniach
                    a bateria po tygodniu wiec jest dobrze, ale zeby dawac jonowa ??
                    to w mojej starej nokii 6210 byla jonowa a kiedy to bylo 5 lat temu ?
                    ja w T610 tez mailem polimerowa wiec glupio by bylo

pozdrawiam

PS. ja mam w plusie telefon jakos najmiejsze zlo jest u nich ;)
                    • Gość: qaz Re: T630 a K700 IP: *.katowice.pik-net.pl 09.08.05, 07:42
                      hmmm... wiec mam potwierdzenie słusznosci powiedzenia: wszedzie dobrze gdzie
                      nas nie ma... tym bardziej jak komus Era niczym los powtarzający sie
                      przypisana :)
                  • Gość: basening:P Re: T630 a K700 IP: 80.48.189.* 09.08.05, 08:48
                    heh... jak widac to nie era a plus ladnie dolacza do k700i Li-Ion'a:P
                    www.plusgsm.pl/telefony/sony_ericsson/k700i/
                    I co teraz?? Juz bylem pewny co chce jutro kupic, a tu klops:/ duuuuzzziiiii
                    kloooppss:( a wlasciwie klops ionowy:/ heh. to mam pytanko - czy do k700i mozna
                    kupic polimera? i gdzie najlepiej? zdrawiam
                    • Gość: blq no i wreszcie za coś lubie Plusa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 13:20
                      lubie tego Plusa. wreszcie mam go za co lubić: lubie za ich lamowatość! że sobie
                      karzą płacić za identyfokacje numeru dzwoniącego, że olewają stałych klientów,
                      że lansóją gównaną Nokię 6610i - to wszystko wiadomo. Że Motorola v500 kosztuje
                      u nich więcej niż nowsza i lepsza v547 - to też wiadomo.

teraz się dowiedziałem, że to oni wciskają ludziom jonówkę do SE k700i. No
                      ładnie....

i teraz, jak sobie z bratem kópimy polimerówki 1300mAh, to bardzo łatwo
                      upłynnimy oryginalne 700-tki. Bo jak wygłodniałe psy na kość, tak na nasze
                      polimerówki rzucą się posiadacze jonówek z Plusa.

Panowie! wiecie jak człowieka uszczesliwic, poprawiacie mu humor swoim
                      niedołęstwem, a czasem nawet jakąś większą akcją! Oby tak dalej a za pare lat
                      będziecie mieli 10% udział w rynku... weźcie się już przebrandujcie na Voda,
                      może to was zmotywuje, a jak nie to proponuję podać do dymisji kierownictwo -
                      weźcie przykład ze swojego Guru, długoletniego prezesa waszej ukochanej Nokii!!!!

• Gość: blq "lansują", "kupimy" rzecz jasna miało być/// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 13:22
                        na wszelki wypadek korektuję, bo jak argumentów głupkom brak, to się wezmą za
                        ortografię :D

jak jestem zdeka wq... to nie patrzę na ortografię. bo to że "lubię" Plusa, to
                        oczywiście był daleko posunięty sarkazm.
                      • speedone Re: no i wreszcie za coś lubie Plusa! 09.08.05, 14:26
                        hmn........ moj kumpel tez bral k700i w plusie i ma polimerowke a idenfikacja
                        nr juz jest bezplatna i nawet starcyh klientow nieolewaja tak jak kiedys
                        niechce tu bronic plusa tylko mowie jak jest teraz
                        • Gość: blq Re: no i wreszcie za coś lubie Plusa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:26
                          no to ja juz nie wiem. w sumie jestem ciekaw, jak to jest z tymi bateriami.
                          wypuszczają jakieś serie, czy jak? może po prostu pierwsze egzemplarze miały
                          baterie jonowe? i to bez względu na sieć?

interesuje mnie ten problem, niestety nie ma jak tego sprawdzić, a co opinia to
                          inna informacja. nie mam pojęcia, jak to ugryźć :////

• Gość: marcin_ktos Re: no i wreszcie za coś lubie Plusa! IP: *.pronet.lublin.pl 10.08.05, 09:52
                        > karzą płacić za identyfokacje numeru dzwoniącego, że olewają stałych klientów,
                        już nie trzeba tych 6 zł z hakiem płacić. w nowych taryfach. i dzięki Bogu :)
                        z olewaniem stałych klientów jakoś się za bardzo nie spotkałem - za mojego T610
                        oczekiwałem wyższej ceny niż mi zaproponowano ;)
    • onioni Re: T630 a K700 09.08.05, 12:56
      t610 / 630 trzymał mi z 4-5 dni, k700 około 3 - ale i tak wole k700.

Ma wiele swietnych bajerów których sie nawet nie spodziewałem.

pozdro
      skocz.pl/szok/
      • Gość: basening:P Re: T630 a K700 IP: 80.48.189.* 10.08.05, 09:25
        Onioni, a miales polimerka czy jonowa??
        • Gość: mc k700 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 10:27
          hmm o ile pamietam a mialem wszystkie 3 to t610 630 i k 700 maja wyswietlacz ten samej wielkosci z tym ze k700 ma wyzsza rozdzielczosc, bateria jest lepsza w t 630 ale roznica wynika bardziej z wyzszego poboru pradu energii niz gorszej baterii. 630 jest GORSZYM pod kazdym wzgledem telefonem wiec nie ma co sie zastanawiac.
      • Gość: basening:P K700i o co chodzi z dioda za przyciskiem ON/OFF IP: 80.48.189.* 12.08.05, 15:38
        Kurcze... czy moze mi ktos powiedziec jak to jest z lampka pracy ukryta za
        przyciskiem wlaczenia? Jak na razie zaobserwowalem ja az 1 raz i na dodatek nie
        wiem co robilem. Szczerze to myslalem ze takiego cacka k700i nie ma, ale jak
        jest to do czego sluzy? A teraz ide poobserwowac - moze mi sie przysni czerwony
        blysk ;) a tak poza tym - to juz kupilem moje k700i i jest swietne!!! cool.:)
        aha - obecnie do modeli serii k powinna byc dodawana bateria li-polymer BST-35
        700mAh zamiast BST-30 li-ion. To tak jeszcze ad batalii o baterie:) tylko ze
        producent twierdzi ze wytrzymaloscia te baterie sie nie roznia:/ ja wiem jedno -
        po prawie 9 h robienia zdjec, sluchania radyjka, wysylanie smsow, dzwonienia i
        zmieniania ustawien pierwszego dnia telefon padl. ale badzmy wyrozumiali -
        producent zapewnia 7h rozmow - to i tak niezle:) pozdrawiam
        • speedone Re: K700i o co chodzi z dioda za przyciskiem ON/O 12.08.05, 16:51
          chyba chodzi o to ze jak telefon jest rozladowany wtedy sie swieci ze trzbea go
          naladowac przynajmije bylo tak od modeli T610 a zeby zobaczyc ta diode w trybe
          normalnym sproboj tak zrobi >*<<*<* w czym < to dziojski prawo a * to
          gwiazdka ;)i tam masz testy serwisowe i znajdzies tam taka opcje :P
          • Gość: basening:P Re:K700i o co chodzi z dioda za przyciskiem ON/OFF IP: 80.48.189.* 12.08.05, 18:54
            dzieki wielkie:) mam pytanie - czy takich skrotow do jakis dziwnych rzeczy jest
            w tym telefonie wiecej;P??
            • speedone Re:K700i o co chodzi z dioda za przyciskiem ON/OF 13.08.05, 00:40
              Gość portalu: basening:P napisał(a):

> dzieki wielkie:) mam pytanie - czy takich skrotow do jakis dziwnych rzeczy
              jest
              > w tym telefonie wiecej;P??

z tego co kiedys szukalem to byl jeszcze jeden ale do zdejmowania simlocka ale
              i ta trzeba bylo miec kabel wiec lipa

pozdrawiam
              • Gość: mc Re:K700i o co chodzi z dioda za przyciskiem ON/OF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 16:56
                diodka sie swieci jak trzeba naladowac i nie ma absolutnie zadnej funkcji:) ze swojej strony polecam chyba najlepsza strone o k700 (
                miedzy innymi) www.mobile9.com . za darmo mozna sciagnac wszystko praktycznie , mozna sciagac tez przez WAP (tez za darmo tylko oplaty) . jak ktos chce to moge wyslac troche gier , fajnych themes i wygaszaczy (oczywiscie za darmo). prosze wpisac tylko jakiegos maila( swojego nie podam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka