Dodaj do ulubionych

OBONAMNET W ERZE 40 ZŁ - ŚCIEMA ??

IP: *.chello.pl 06.10.05, 10:27
wlaśnie dostalam fakturę . podpisałam umowe w promocji
urodzinowej 80 min za 40 zł a na fakturze jest wyszczególnione

"abonament za usługi dodatkowe" 45.14 ZŁ brutto (netto 37)

SKĄD TA RÓŻNICA ?? wy też tak macie ?
moim zdaniem jak 40 zł to 40 a nie 45
Obserwuj wątek
    • Gość: kilgor Re: OBONAMNET W ERZE 40 ZŁ - ŚCIEMA ?? IP: *.chello.pl 06.10.05, 10:41
      masz w umowie wpisany rachunek szczegółowy. stąd ta różnica.
      pytanie tylko czy z tej opcji mozna zrezygnowac :) wie ktoś ?
      • yavorius Re: OBONAMNET W ERZE 40 ZŁ - ŚCIEMA ?? 06.10.05, 11:09
        Nie, nie, nie.

Rachunek szczegółowy jest za darmo (o ile się nie mylę), tu chodzi o usługi
        DODATKOWE. Nie brałaś żadnych darmowych numerów?

I jeszcze jedno: zamiast mówić o ściemie na publicznym forum, zadzwoń najpierw
        do Ery i się dopytaj.
        • Gość: ania Re: OBONAMNET W ERZE 40 ZŁ - ŚCIEMA ?? IP: *.chello.pl 06.10.05, 11:21
          nie nie brałam. a w cenniku ery jest opłata za
          rach szczegółowy 6,10 zl... masz racje zadzwonię.
          mi się jednak zdaje ze kilgor ma racje...
          • yavorius Re: OBONAMNET W ERZE 40 ZŁ - ŚCIEMA ?? 06.10.05, 11:23
            Z rachunku można zrezygnować.

Czekamy na info :-)
          • Gość: klient ery Re: OBONAMNET W ERZE 40 ZŁ - ŚCIEMA ?? IP: *.krugerstrasse.xdsl-line.inode.at 06.10.05, 11:31
            miałem podobna sytuacje. i zadzownilem do boku - wszystko
            mi wyjasnili. ta dodatkowa kwota jest za te dni których nie
            objąl obecny okres rozliczeniowy czyli ta faktura którą
            dostalaś. zwykle tak jest przy pierwszym rachunku i nie ma
            tu ŻADNEJ ŚCIEMY ! rachunek szczegółowy jest gratis
            • Gość: henryczek Re: OBONAMNET W ERZE 40 ZŁ - ŚCIEMA ?? IP: *.com / *.strefa.com 06.10.05, 12:31
              zgadza sie ,ja tez juz psy wieszałem na erze bo zamiast 20 było 23 i tez załozyłem o tym wątek na tym forum pare dni temu ,tak samo jest z minutami-im później podpisąłaś umowe tym mniej ci zostało miesiaca i mneij minut
              • yavorius Re: OBONAMNET W ERZE 40 ZŁ - ŚCIEMA ?? 06.10.05, 12:34
                Gość portalu: henryczek napisał(a):
                > im później
                > podpisąłaś umowe tym mniej ci zostało miesiaca i mneij minut

Tu nie chodzi o miesiąc, tylko o okres rozliczeniowy. Chodzi o to, że faktury
                wystawiane są 7 razy w miesiącu. Podpisując umowę, przyporządkowywany jest
                Tobie najbliższy cykl rozliczeniowy (chyba że masz już telefon w Erze i chcesz
                wspólną fakturę na oba). Więc jeżeli dziś jest 6 października, a najbliższy
                będzie 9 października, to na fakturze zapłacisz abonament miesiąc do przodu
                plus 3 dni (szósty, siódmy, ósmy października) wyrównania. I taka sama -
                wyliczona proporcjonalnie - przysługuje Ci ilość minut.
                • Gość: candyman Re: OBONAMNET W ERZE 40 ZŁ - ŚCIEMA ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:10
                  Bardzo perfekcyjnie to wyjaśńiłeś Yavorious! Kopiuj tę wypowiedź do innych tego
                  typo postów.
                • Gość: Magda Re: OBONAMNET W ERZE 40 ZŁ - ŚCIEMA ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 16:46
                  ja dziś kupiłam sobie własnie ten telefon w Erze i facet gadał mi żebym za dużo
                  nie dzwoniła przez kilka dni bo potem może mi przyjsc jakis powiekszony
                  rachunek... czyli do tego 9 paź. nie mam już żadnych darmowych minut i koszty
                  sms-ów/rozmów będą doliczone do tych 20 zł ??
                  • pomyslowa Re: OBONAMNET W ERZE 40 ZŁ - ŚCIEMA ?? 06.10.05, 17:31
                    Masz troche minut:) Tyle proporcjonalnie ile Ci przysługuje za te dni od 6 do 8
                    pazdziernika :) Zakladajac oczywiscie ze rzeczywiscie okres rozliczeniowy
                    zacznie Ci sie od 9 pazdzirenika :)
                    • Gość: Magda Re: OBONAMNET W ERZE 40 ZŁ - ŚCIEMA ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 22:16
                      czyli może mam z 2-3 minutki tak ?? jak tak to bede mogła wysłac 8-12 sms-
                      ów :D:D
                      • yavorius najlepiej samemu to sprawdzić 07.10.05, 07:52
                        pod numerem 602963 (tylko nie pytaj, ile kosztuje połączenie, bo nie pamiętam,
                        kiedyś kosztowało 0,48/min dodatkowo - nie wlicza się w bezpłatne minuty).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka