kasietta 22.12.05, 09:20 No właśnie, który z tych dwóch wybrać? V980 wydaje mi się lepsza, ale w takim razie dlaczego jest tańsza? V360 ma bt, ale czy to aż tak ważne skoro jest usb?? Jestem zupełnym laikiem , proszę o pomoc w wyborze. Dzięki Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasietta w simplusie 22.12.05, 10:17 aha, mam konto w simplusie, czy te telefony współpracują z tą siecią?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kw Re: v980 czy v360 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 11:46 v980 lepsza, tansza v360 drozsza, gorsza (takie rzeczy to tylko w Polsce ;]) Obydwie wspolparcuja jak sciagniesz simlocka. Odpowiedz Link Zgłoś
izaazi Re: v980 czy v360 27.12.05, 06:14 Nie jestem taka pewna czy w 980 jest lepsza. Ja mam V360 i nie mam problemów z jej obsługą . Wystarczy wejść na stronę www.mobile.inspiracja.pl i tam są opinie na temat telefonów a własnie z tym V980 jest bardzo duzo problemów. V360 jest łatwiej skonfigurowac i jest popularniejsza. ładne zdjęcia. Ja jestem ogolnie zadowolona. No i ma bluetooth a V980 nie ma. Mi bluetooth jest np potrzebny - wszystko zależy od upodobań pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: v980 czy v360 22.12.05, 11:51 witam, najpierw prosta odpowiedź co do pytania o simplus. jasne, telefony wspolpracuja z Plusem, o ile nie mają blokady simlock. kup telefon bez simlocka i będzie ok. a teraz: ktory lepszy? odpowiedź na to pytanie wcale nie jest taka prosta. przede wszystkim, są to telefony bardzo podobne. mają takie same wewn wyswietlacze, podobne wymiary, jakość baterii, menu, aparat cyfrowy (oba z rejestracją wideo), polifonię, pamięć. co więc je różni? przewagi v360: - bluetooth (fakt nie tak ważny, bo jest kabel USB, a kabel w motorolach to podstawa) - push-to-talk (nawet nei wiem, czy simplus oferuje te usługę, chyba tylko plus na abonament) - EDGE (szybszy internet) - 256 tys kolorow (prawie niezauważalne) przewagi v980: - UMTS (i tak w PL nie skorzystasz) - kolorowy zewnętrzny wyświetlacz - o wiele szybszy procesor - (...a co za tym idzie) lepsza java moim zdaniem telefony różnią się detalami. cena v360 jest wyższa z trzech powodów; po pierwsze - jej "detale" są bardziej poważne, takie snobistyczne i sugerujące telefon wyższej klasy. po drugie - jest to telefon nowy, więc drogi, podczas gdy v980 ma równo rok; po trzecie - v980 był w angielskich promocjach, teraz jest zdaje sie we Włoszech a przede wszystkim w Niemczech, oferowany po b atrakcyjnych cenach. jesli chcesz kupić "na wolnym rynku" to polecam v980 - bardziej się opłaca. v360 jak brać, to tylko w abonamencie. ważne też w przypadku gwarancji, bo podobno są to telefony dość wadliwe. - Odpowiedz Link Zgłoś
kasietta a może coś innego? 23.12.05, 07:12 Dziękuję za rady. Zdecydowałam sie na V980, ale naszły mnie jeszcze wątpliwości. Ten telefon wydaje mi się bardzo duży... Czy możecie polecić jakieś inne modele? Zależy mi na telefonie z klapką,z dwoma wyświetlaczami, odtwarzaczam MP3, ewentualnie radiem, dużą pamięcią, lub dodatkowymi kartami i jakims sposobem do podłączenia do kompa (najlepiej usb). Aparatu fot., ani kamery nie musi mieć bardzo dobrej, bo i tak cyfrówkę mam. Przepraszam, że zawracam głowę, ale jest tyle różnych modeli, że ciężko wybrać cokolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
meliana mam v360 23.12.05, 09:30 Jestem posiadaczką motorolki v360 od tygodnia. Jest mała i ładna, kolory na wyświaetlaczu ok, gorzej z jakością zdjęć. Polifonia nienadzwyczajna - mój ulubiony hymn rosyjski nie prezentuje się najlepiej :( Nie umiem sobie poradzić z jedną rzeczą - nokii mogłam używać jak normalnego odtwarzacza mp3 (mimo, że miała juz 4 lata) - natomiast to nowe cudo nie potrafi (ja nie umiem jej do tego zmusić) przesłać dźwięku z odtwarzacza na słuchawki. Skutek - muzyczka leci przez polifonię... Ktoś ma jakieś pomysły, czy w ogóle moge coś na to poradzić?? PS: dodam że kupiłam telefon właśnie ze wględu na klapkę+odtwarzacz mp3. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek Re: mam v360 IP: *.mofnet.gov.pl 23.12.05, 10:35 O motorolach mam wyrobiony pogląd - brzydactwa i cudactwa. Jeszcze te "skrzydła". Menu tak zakręcone, że cholera bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaiii Re: v980 czy v360 23.12.05, 13:36 miałam V980 przez miesiąc i na szczęście sprzedałam :)Nie przypadł mi tem telefo do gustu... duży, ciężki. Jakość MP3 całkiem fajna i słuchawki działały jak trzeba. Ale co mnie do niej zraziło to konfiguracja MMS i Wap. Pisałam o tym na forum licząc na pomoć ale okazało się, że nic się nie da z tym zrobić. I póki co wolę mieć telefon z orginalny a nie wgrywanym softem. Menu może sobie być po angielsku. Tak się składa, że będę miała niedługo V360 i ją przetestuję. Jak się nie sprawdzi to żegnam się z Motorolą i wracam do Nokii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kw Bla bla bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 14:37 1. V980 wcale nie jest az taka duza jakby sie wydawalo 2. Jest lepsza od v360; bo po co mi p2t i bluetooth za 300zl wiecej, aha no i jeszcze gratis c/b wysw zamiast kolorowego? 3. Jesli nie v980 to zobacz E398 4. Menu motki jest skomplikowane? Ojej, a ja myslalem ze jest takie samo jak w innych fonach. 5. Jesli chcesz maly fon z klapka to sprobuj Samsungi, tylko jesli ma miec on mp3 to szykuj sie na ceny rzedu 1000 6. Inne dobre tele z klapka to LG z serii Uxxxx zobacz na allegro. Mi np podoba sie U8380, ktorego mam sobie zamiar sprawic. 7. Szkoda ze iq wiekszosci osob na tym forum nie przekracza 100 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bos Czy v980 nie ma irdy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 23:52 bo nie moge nic nt temat znalezc, a wierzyc mi sie nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
blq nie ma. uwierz nam na słowo. 24.12.05, 00:15 ogolnie nowe motorole nie posiadają już IRDY. ot, przestarzała technologia :/ (za to bt mogłby mieć. czemu nie ma? tajemnica Wszechświata, jak dla mnie....) Odpowiedz Link Zgłoś