Dodaj do ulubionych

v980 czy v360

22.12.05, 09:20
No właśnie, który z tych dwóch wybrać? V980 wydaje mi się lepsza, ale w takim
razie dlaczego jest tańsza? V360 ma bt, ale czy to aż tak ważne skoro jest
usb?? Jestem zupełnym laikiem , proszę o pomoc w wyborze.
Dzięki
Kasia
Obserwuj wątek
    • kasietta w simplusie 22.12.05, 10:17
      aha, mam konto w simplusie, czy te telefony współpracują z tą siecią??
    • Gość: kw Re: v980 czy v360 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 11:46
      v980 lepsza, tansza
      v360 drozsza, gorsza (takie rzeczy to tylko w Polsce ;])
      Obydwie wspolparcuja jak sciagniesz simlocka.
      • izaazi Re: v980 czy v360 27.12.05, 06:14
        Nie jestem taka pewna czy w 980 jest lepsza. Ja mam V360 i nie mam problemów z
        jej obsługą . Wystarczy wejść na stronę www.mobile.inspiracja.pl i tam są
        opinie na temat telefonów a własnie z tym V980 jest bardzo duzo problemów. V360
        jest łatwiej skonfigurowac i jest popularniejsza. ładne zdjęcia. Ja jestem
        ogolnie zadowolona. No i ma bluetooth a V980 nie ma. Mi bluetooth jest np
        potrzebny - wszystko zależy od upodobań
        pozdrawiam
    • blq Re: v980 czy v360 22.12.05, 11:51
      witam,

najpierw prosta odpowiedź co do pytania o simplus. jasne, telefony wspolpracuja
      z Plusem, o ile nie mają blokady simlock. kup telefon bez simlocka i będzie ok.

a teraz: ktory lepszy? odpowiedź na to pytanie wcale nie jest taka prosta.
      przede wszystkim, są to telefony bardzo podobne. mają takie same wewn
      wyswietlacze, podobne wymiary, jakość baterii, menu, aparat cyfrowy (oba z
      rejestracją wideo), polifonię, pamięć. co więc je różni?

przewagi v360:
      - bluetooth (fakt nie tak ważny, bo jest kabel USB, a kabel w motorolach to
      podstawa)
      - push-to-talk (nawet nei wiem, czy simplus oferuje te usługę, chyba tylko plus
      na abonament)
      - EDGE (szybszy internet)
      - 256 tys kolorow (prawie niezauważalne)

przewagi v980:
      - UMTS (i tak w PL nie skorzystasz)
      - kolorowy zewnętrzny wyświetlacz
      - o wiele szybszy procesor
      - (...a co za tym idzie) lepsza java

moim zdaniem telefony różnią się detalami. cena v360 jest wyższa z trzech
      powodów; po pierwsze - jej "detale" są bardziej poważne, takie snobistyczne i
      sugerujące telefon wyższej klasy. po drugie - jest to telefon nowy, więc drogi,
      podczas gdy v980 ma równo rok; po trzecie - v980 był w angielskich promocjach,
      teraz jest zdaje sie we Włoszech a przede wszystkim w Niemczech, oferowany po b
      atrakcyjnych cenach.

jesli chcesz kupić "na wolnym rynku" to polecam v980 - bardziej się opłaca. v360
      jak brać, to tylko w abonamencie. ważne też w przypadku gwarancji, bo podobno są
      to telefony dość wadliwe.
      -
    • kasietta a może coś innego? 23.12.05, 07:12
      Dziękuję za rady. Zdecydowałam sie na V980, ale naszły mnie jeszcze
      wątpliwości. Ten telefon wydaje mi się bardzo duży... Czy możecie polecić
      jakieś inne modele?
      Zależy mi na telefonie z klapką,z dwoma wyświetlaczami, odtwarzaczam MP3,
      ewentualnie radiem, dużą pamięcią, lub dodatkowymi kartami i jakims sposobem do
      podłączenia do kompa (najlepiej usb).
      Aparatu fot., ani kamery nie musi mieć bardzo dobrej, bo i tak cyfrówkę mam.
      Przepraszam, że zawracam głowę, ale jest tyle różnych modeli, że ciężko wybrać
      cokolwiek...
      • meliana mam v360 23.12.05, 09:30
        Jestem posiadaczką motorolki v360 od tygodnia. Jest mała i ładna, kolory na
        wyświaetlaczu ok, gorzej z jakością zdjęć. Polifonia nienadzwyczajna - mój
        ulubiony hymn rosyjski nie prezentuje się najlepiej :(
        Nie umiem sobie poradzić z jedną rzeczą - nokii mogłam używać jak normalnego
        odtwarzacza mp3 (mimo, że miała juz 4 lata) - natomiast to nowe cudo nie potrafi
        (ja nie umiem jej do tego zmusić) przesłać dźwięku z odtwarzacza na słuchawki.
        Skutek - muzyczka leci przez polifonię...
        Ktoś ma jakieś pomysły, czy w ogóle moge coś na to poradzić??

PS: dodam że kupiłam telefon właśnie ze wględu na klapkę+odtwarzacz mp3.

POZDRAWIAM
        • Gość: władek Re: mam v360 IP: *.mofnet.gov.pl 23.12.05, 10:35
          O motorolach mam wyrobiony pogląd - brzydactwa i cudactwa. Jeszcze
          te "skrzydła". Menu tak zakręcone, że cholera bierze.
          • twitti Re: mam v360 23.12.05, 13:31
            bo to telefony dla kobiet:)
    • mamaiii Re: v980 czy v360 23.12.05, 13:36
      miałam V980 przez miesiąc i na szczęście sprzedałam :)Nie przypadł mi tem
      telefo do gustu... duży, ciężki. Jakość MP3 całkiem fajna i słuchawki działały
      jak trzeba. Ale co mnie do niej zraziło to konfiguracja MMS i Wap. Pisałam o
      tym na forum licząc na pomoć ale okazało się, że nic się nie da z tym zrobić. I
      póki co wolę mieć telefon z orginalny a nie wgrywanym softem. Menu może sobie
      być po angielsku. Tak się składa, że będę miała niedługo V360 i ją przetestuję.
      Jak się nie sprawdzi to żegnam się z Motorolą i wracam do Nokii.
    • Gość: kw Bla bla bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 14:37
      1. V980 wcale nie jest az taka duza jakby sie wydawalo
      2. Jest lepsza od v360; bo po co mi p2t i bluetooth za 300zl wiecej, aha no i
      jeszcze gratis c/b wysw zamiast kolorowego?
      3. Jesli nie v980 to zobacz E398
      4. Menu motki jest skomplikowane? Ojej, a ja myslalem ze jest takie samo jak w
      innych fonach.
      5. Jesli chcesz maly fon z klapka to sprobuj Samsungi, tylko jesli ma miec on
      mp3 to szykuj sie na ceny rzedu 1000
      6. Inne dobre tele z klapka to LG z serii Uxxxx zobacz na allegro. Mi np podoba
      sie U8380, ktorego mam sobie zamiar sprawic.

7. Szkoda ze iq wiekszosci osob na tym forum nie przekracza 100 :/
      • Gość: bos Czy v980 nie ma irdy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 23:52
        bo nie moge nic nt temat znalezc, a wierzyc mi sie nie chce
        • blq nie ma. uwierz nam na słowo. 24.12.05, 00:15
          ogolnie nowe motorole nie posiadają już IRDY. ot, przestarzała technologia :/

(za to bt mogłby mieć. czemu nie ma? tajemnica Wszechświata, jak dla mnie....)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka