Dodaj do ulubionych

telefony Orange

04.01.06, 17:43
Mam bardzo stary telefon na kartę w Orange.
Chciałabym kupić sobie nowy, z kolorym wyswietlaczem, z mozliwościa wysyłania
maili .
Aparat fotograficzny, dyktafon i inny bajery są mi niepotrzebne.

Który polecacie?

Będę wdzieczna za rady

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: B@rt Re: telefony Orange IP: 193.28.0.* 04.01.06, 18:49
      To muszę cię zmartwić - wybór masz przeogromny - trochę ironii. Ogólnie nędza
      nie ma w czym wtbierać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: emu Re: telefony Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:00
      Sagem myX6-2, a jak masz więcej pieniędzy to tylko nokia 6230i, reszta to złom
      • Gość: gauche Re: telefony Orange IP: *.ztpnet.pl 04.01.06, 20:29
        W abonamencie 100 zł, ta Nokia kosztuje 500 zł. Rezcywiście dobra rada :/
      • Gość: julcia Re: telefony Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 12:34
        Widzę znawcą jesteś! Zbieracz złomu?
    • Gość: Greg Re: telefony Orange IP: *.acn.waw.pl 04.01.06, 20:43
      Od niedawna w Orange - Samsung E350E. Telefon całkiem funkcjonalny (fakt, z
      małym, ale wyraźnym wyświetlaczem: 128x160), z EDGE, klient e-mail obsługuje
      autoryzację SMTP, jest nawet odtwarzacz MP3, ale raczej w sensie egzotyki, bo
      ma do dyspozycji tylko 40MB. W przedziale kwoty deklarowanej 90-115 zł kosztuje
      49 zł. Jedyny z poważnych minusów (jak dla mnie) to brak bluetooth,
      więc "odpada" użycie bezprzewodowych słuchawek...
      • ewa9923 Re: telefony Orange 05.01.06, 14:26
        Nie chcę telefonu na abonament.

Ktory telefon jest najlepszy , jeśli chodzi o Orange Go?

Pozdrawiam,

• blq Re: telefony Orange 05.01.06, 14:29
          z tego co widzę na ich stronie, to same złomy + Philips 362 (słabiutki, ale już
          znośny telefon) za to za 400zł.

wniosek: szczerze odradzam kupno telefonu w Orange GO.
        • yavorius pfff 05.01.06, 14:29
          Oferta Orange - 7 telefonów <jeb>. Ja bym chyba wziął T290i...
          • ewa9923 Re: pfff 05.01.06, 14:54
            No własnie , chyba się zdecyduję na Sony Ericsson T290i...
            • ewa9923 Re: pfff 05.01.06, 15:03
              Weszłam teraz na Allegro i zobaczyłam tam te telefony Sony Ericsson T290i w
              bardzo atrakcyjnych cenach (o prawie 100zł mniej niż w salonach Orange) nowe i
              bez simlocka.

Napiszcie mi czy warto kupić taki telefon na Allegro ?
              Nie orientuję się w ogóle w tym temacie ,więc powiedzicie mi gdybym kupila taki
              telefon, wystarczy,że dokupię jeszcze kartę POP i on będzie dzialal w Orange?

przepraszam za moje naiwne pytania ..
              • yavorius Re: pfff 05.01.06, 15:06
                ewa9923 napisała:
                > Napiszcie mi czy warto kupić taki telefon na Allegro ?

Warto, od pewnego sprzedawcy, najlepiej umówić się na odbiór osobisty.

##
                > Nie orientuję się w ogóle w tym temacie ,więc powiedzicie mi gdybym kupila
                taki
                > telefon, wystarczy,że dokupię jeszcze kartę POP i on będzie dzialal w Orange?

Jeżeli tylko będzie miał ściągniętego simlocka to tak. A najlepiej celuj w
                takie telefony, które były kupione/używane w sieci Orange, najlepiej jeszcze na
                gwarancji.
              • blq Re: pfff 05.01.06, 15:59
                jesli juz nie decydujesz się kupować koniecznie telefonu z Orange GO (co akurat
                jest bdb pomysłem) to nie kupuj też SE t290i - to prostacki i nieudany model SE.

poleciłbym SE k300i, ma już aparat, jest nowoczesny i o wiele lepszy/lepiej
                wykonany od t290i. Seria "T" to już dziś mocno przestarzałe telefony.

W Orange GO działają wszystkie telefony mające simlock na Orange (oczywiscie
                polski Orange) oraz te bez simlocka.
              • frequentflyer Re: pfff 05.01.06, 16:24
                ale piszesz że masz telefon na kartę orange - trudno więc zgadnąć czy chcesz
                zachować numer przekładając simkartę do nowego aparatu czy chcesz wszystko mieć
                nowe? jeśli to drugie, czemu ma być orange, jesli to pierwsze czemu miałabyś
                dokupywać POP kartę?
                • ewa9923 Re: pfff 06.01.06, 16:48
                  chcę kupić nowy telefon dla siebie, a "stary" dać bratu :)

frequentflyer napisał:
                  czemu ma być orange? ==

A dlaczego nie Orange? Mam znajomych i rodziców w sieci Orange (min . kosztuje
                  60gr)
                  • Gość: frequentflyer Re: pfff IP: 80.241.130.* 06.01.06, 18:14
                    ja nic nie mam do orange (poza jednym "złotym" numerem w ich sieci) ale dalej
                    nie wiem czy zmieniasz numer czy tylko aparat. same aparaty bez simlocka
                    możesz kupić w bardzo wielu miejscach, nie tylko na allegro. do niego
                    przełożysz swoją simkartę ze swoim numerem, do starego brat kupi za grosze nowy
                    starter go orange albo pop z nowym numerem, i jazda!
                    chodzi mi tylko o to, że nie jesteś już skazana na kupowanie aparatu w sklepach
                    czy salonach orendża. za podobne pieniądze masz z innych źródeł lepszy, nowy, z
                    gwarancją, aparat. zakładam że wiesz co to simkarta i simlock, jak nie, daj
                    znać.
                    • ewa9923 Re: pfff 09.01.06, 09:59
                      No własnie ja chciałabym zachować swój numer, a brat niech ma nowy.

Nie mam czasu na chodzenie po lombardach itp.

Na Allegro chciałabym kupic telefon od jakiegoś pewnego Sprzedawcy . Obserwuję
                      kilka telefonów ...

Czy zakup telefonu na Allegro jest bezpieczny.? Jak sprawdzic czy telefon nie
                      pochodzi z kradzieży ?
                      • Gość: władek Nokia 3100 staniała do 299 zł IP: *.mofnet.gov.pl 10.01.06, 14:27
                        nie ma bajerów, które - jak sama mówisz nie sa Ci potrzebne. Ale bardzo
                        praktyczna i łatwa w obsłudze, 3120 wprawdzie wygląda powazniej (nie ma jej w
                        idei), ale czasem własnie dziewczyny lubią takie kolorowe jak 3100. Niektórzy
                        na tym forum nie potrafią zrozumieć, że są ludzie (a takich jest w ogóle
                        większość), dla którch życie się nie kończy na telefonach i koniecznie
                        proponują telefon wartości de facto z 800 zł. Ja też tego kiedyś nie
                        rozumiałem, że życie się nie kończy na telefonach, ale znormalniałem.
                        • blq szkoda słów 10.01.06, 14:49
                          Czlowieku zastanow sie co piszesz.

Proponujesz dziewczynie złom. Złom za "299", kóry wart jest 199max. I nie chodzi
                          o to, że nie każdy potrzebuje MultimedialnegoCentrumRozrywki za 800, czy 1000zł.
                          Oczywiste, że nie każdy. I nie każdego na to stać.

Ale to nie znaczy, że od razu trzeba ludziom szajs wciskać. Telefon tani to nie
                          od razu musi oznaczać "zły". Są naprawde dobre telefony do 300zł, niekoniecznie
                          szajs w stylu nokii 2600 czy 3100.

Za 300zł można mieć:
                          - motorolę v500 (używany)
                          - SE j300i
                          - SE j230i (z radiem)
                          - Samsunga x480
                          - Sagema myx5-2
                          - motorolę c385, c650 (to już za 200zł wręcz)

Jak widzisz - proponuję TANIE telefony. Nie za 800zł. Tanie i dobre, a nie SZAJS
                          pokroju 3100 z atrapą wyświetlacza, atrapą procesora, atrapą polifonii, atrapą
                          obudowy i atrapą javy.

Życie nie kończy sie na telefonach, to fakt. Ale to nie znaczy, że w tej
                          dziedzinie należy być nie tylko laikiem, ale IRRACJONALNYM laikiem.

pozdr.
                          • ewa9923 Re: 10.01.06, 21:53
                            A co sądzicie o miesięcznym , mało używanym SE K300i za 350 zł? Czy to dużo za
                            ten telefon?
                            • blq Re: 10.01.06, 22:42
                              350zł? To normalna cena za ten telefon.

Dodam tylko, że w porównaniu z nokią 3100 - SE k300i jest o wiele, wiele wiele
                              wiele nowocześniejszy lub lepszy (trudno być nowocześniejszym w jakości
                              wykonania) i to w każdym z możliwych parametrów.
                          • Gość: władek Re: szkoda słów IP: *.mofnet.gov.pl 11.01.06, 10:15
                            blq, zastanów się co piszesz. Co większość obchodzi jakis procesor, jakas java?
                            Moze dziewczyna nawet mysli, że java to motor i jest szczesliwsza od Ciebie, bo
                            sie nie denerwuje takimi głupotami. Nokia, nawet tansza, ma ŁATWĄ OBSŁUGĘ! A
                            nie jak jakas motorolla. Nokia=renesans, oświecenie, Motorola= średniowiecze,
                            barok
                            • blq jestes jednym wielkim chodzacym STEREOTYPEM 11.01.06, 10:58
                              przez takich ludzi jak Ty Nokia swieci tryumfy, a porządne firmy odnotowują
                              mniejszą sprzedaż.

irracjonal;ny laik. tak jak napisałem wcześniej.

sprawdź sobie menu na porządnej nokii, np 6630. proste menu? i sprawdź sobie
                              menu na WSPOLCZESNEJ motoroli (pisanej przez jedno "L") - trudne menu?

PS. i przestan wypisywac brednie bo aż sie niedobrze robi.
                            • vanilla_eyes Re: szkoda słów 11.01.06, 16:54
                              Zazwyczaj tylko czytam to forum, ale teraz az musze sie wypowiedziec.
                              Moja ostatnia Nokia byla 8210, po niej mialam dwa SE, teraz mam Motorole v525.
                              Kupiona tylko z ladowarka, a nauka jej obslugi zajela mi jakies 30 minut.
                              Kobiecie. Dalam za nia 330 zl, a za tak zaawansowana technicznie Nokie ile
                              musialabym dac? Placi sie za marke jaka jest Nokia, taka jest prawda.
                              A np. ostatnio kumpel kupil sobie Nokie, 6020 bodajze, wyglada jak bialy SE
                              t630, tylko ze ma wyswietlacz 128x128, a SE ma 120x160 (?). I SE ma chyba dwa
                              lata, a ta Nokia ile?
                              Dopoki nie zmienia pchania badziewia w telefony (przeciez wiekszosc ich
                              telefonow ma 4 tys kolorow i wyswietlacze 128x128, zenada)i podnoszenia ich
                              cen, nie warto ich kupowac. Bo placi sie za "prestizowy" napis Nokia na
                              telefonie a nie za jego mozliwosci. I jezeli ktos chociaz odrobine zna sie na
                              telefonach, Nokii na pewno nie kupi, to wlasnie dzieki takim "metkowcom" jak
                              niektorzy jeszcze jakos ciagnie, ale juz niedlugo, niedlugo.
                              • Gość: stasio Re: szkoda słów IP: *.devs.futuro.pl 11.01.06, 19:15
                                fakt, ze nokia ma bdb rozwiazane menu. Ale np. siemens tez. Wprawdzie siemensy
                                sie ostatnio moze troche popsuly, ale nie wszystkie. Dlatego proponuję zamiast
                                nokii 3100 siemensa c65 - aparat, choc szkoda ze nawet nie VGA (no lepiej miec
                                niz nie miec), 65 tys.kolorow. W Orange nowy 369 zl chyba, fakt ze mozna kupic
                                taniej, ale niektorych rzeczywiście przekonuja 2 lata gwarancji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka