rydzyk_fizyk 25.01.06, 21:20 Ktoś wie na jakiej podstawie Premier powołał p.o. Prezesa UKE? Swoją drogą stworzył anormalną sytuację gdy Pani Minister nadzoruję samą siebie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JA Re: UKE skontroluje przenoszenie numerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:27 > Swoją drogą stworzył anormalną sytuację gdy Pani Minister nadzoruję samą siebie Minister nie nadzoruje regulatora. Może byś czasem coś poczytał zanim zaczniesz klepać w klawiaturę? Odpowiedz Link Zgłoś
szszsz58 Re: UKE skontroluje przenoszenie numerów 26.01.06, 05:02 Sprawa jest śmieszniejsza, bo UKE powinno być niezależne od rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
prowizja Re: UKE skontroluje przenoszenie numerów 26.01.06, 13:16 Przed nowelizacją ustawy było, że Prezesa URTiP powołuje Premier na wniosek Ministra Właściwego ds łączności. Aktualizacja na stronie URTiP głosi: "Nadzór nad Prezesem UKE sprawuje minister właściwy ds. łączności (obecnie Minister Transportu i Budownictwa, w którego kompetencjach jest dział łączność)." ... "Tryb powoływania Prezesa UKE Prezes Rady Ministrów po zaproponowaniu przez Krajową Radę Radiofonii i Telewizji trzech kandydatów powoła osobę, która obejmie stanowisko Prezesa UKE." Nie rozumiem, czy działania Marcinkiewicza to przykład falandyzacji prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: UKE skontroluje przenoszenie numerów 26.01.06, 14:17 Może ty lepiej coś poczytaj. p.o. Prezesa UKE została Podsekretarz Stanu ds. łączności Art. 8 tzw. "ustawy medialnej" głosi: "W ustawie z dnia 4 września 1997 r. o działach administracji rządowej (Dz. U. z 2003 r. Nr 159, poz. 1548, z późn. zm.[4])) w art. 16 ust. 2 otrzymuje brzmienie: „2. Minister właściwy do spraw łączności sprawuje nadzór nad Prezesem Urzędu Komunikacji Elektronicznej”." Dotarło teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: UKE skontroluje przenoszenie numerów 26.01.06, 14:33 Swoją drogą nowe przepisy dotyczące powołania Prezesa UKE to zupełna bzdura. Po jaką cholerę to KRRiT (organ zresztą jak dla mnie zupełnie zbędny, choć oczywiście konstytucyjny) ma wskazywać kandydatów na ten urząd? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: UKE skontroluje przenoszenie numerów 26.01.06, 14:38 Powód jest prosty - PiS chce przejąć kontrolę nad telekomunikacją na 10 lat. Kadencja KRRiT to 6 lat więc za 5 lat wybierze/wskaże premierowi kolejnego kandydata na Prezesa UKE. O ile oczywiście przyszły rząd wzorem PiS nie skróci kadencji specjalną ustawą. jurek7 napisał: > Swoją drogą nowe przepisy dotyczące powołania Prezesa UKE to zupełna bzdura. > Po jaką cholerę to KRRiT (organ zresztą jak dla mnie zupełnie zbędny, choć > oczywi Odpowiedz Link Zgłoś
zbojnik FARSA z przenoszenia numerów 26.01.06, 00:34 Nie ma co kontrolować - to co oferują operatorzy to farsa. To AŻ kilkaset osób postanowiło spróbować z usługi, która w polskim wydaniu jest jakby grą w rosyjską ruletkę - dla tych dla których telefon jest narzędziem. PORA NA PRAWDĘ NA BARDZO OSTRĄ INTERENCJĘ regulatora. -- <A href="http://www.zmiananumeru.pl>Antidotum?</a> Nie do końca. Ale warto chyba spróbować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim niech skontroluje megazwale w Simplusie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:46 Jestem zaskoczony, ze pisza o tym liczace sie portale zajmujace sie telekomunikacja. Zwalka w SimPlusie, MixPlusie i Samych Swoich. Sytuacja trwa blisko trzy tygodnie. Mass media zas nic. Ja wiem, Polkomtel to za duzy reklamodawca, aby pisac o nim zle... No to link: telepolis.pl/news.php?id=4383 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubudubu skontrolują własne toalety IP: 87.207.43.* 26.01.06, 01:13 UKE to może teraz co najwyżej skontrolować stan własnych toalet. hihi, zafundowali pisuary stan bezhołowia w nadzorze. Dopóki nie powołaja prezesa urzędu to mogą sobie co najwyżej wizytówki wymienić na nowe. Tanie państwo spółka z o.o.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: UKE skontroluje przenoszenie numerów IP: *.crowley.pl 26.01.06, 07:47 Kilkadziesiąt dni czekaja klienci. Jak to mozliwe, skoro telefony mozna przenisić od 16 stycznia. Trzeba tez mysleć, a nie tylko napisać co ktoś powiedział i bezmyślnie za nim powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: UKE skontroluje przenoszenie numerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:55 Telefony można przenosić od listopada...a ustawowy obowiązek istnieje od 16.01.2006. Plus GSM posiadał taką opcje w swojej ofercie już w grudniu, więc wynika z tego że wprowadził wcześniej tą usługę a się z niej nie wywiązuje nawet do dzisiaj... Więc proponuje zapoznać się dokładniej ze sprawą a nie bazować na jednym artykule... Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: UKE skontroluje przenoszenie numerów 26.01.06, 15:28 Gość portalu: Mike napisał(a): > Telefony można przenosić od listopada...a ustawowy obowiązek istnieje od > 16.01.2006. Plus GSM posiadał taką opcje w swojej ofercie już w grudniu, więc > wynika z tego że wprowadził wcześniej tą usługę a się z niej nie wywiązuje > nawet do dzisiaj... Z tego co pamiętam, to obowiązek przenoszenia numerów istnieje od dnia wejścia w życie rozporządzenia z 8 marca 2005 r. Został on co prawda zawieszony (decyzje Prezesa URTiP) dla 3 operatorów komórkowych do dnia 10.10.2005 r i to chyba od tej daty operatorzy mają obowiązek przenoszenia numerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LePeR A jak sie przeprowadze to bede mogl zachowac adres IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.01.06, 19:05 Czy jest juz w tej spawie jakas Dyrektywa? Debilizm i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: A jak sie przeprowadze to bede mogl zachowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 22:51 Ogólnie jest ustawa...dyrektywa chyba też... Wszystko słabo działa...Obecnie nie mam sprawnego telefonu-dlatego że jedna sieć zgania winę na drugą...Ten nowy urząd jeszcze słabo działa, ale może coś się ruszy niebawem...-taką mam nadzieje bo już 2m-c płacę rachunki za telefon,a on nie działa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewastomatolog Re: UKE skontroluje przenoszenie numerów 06.03.06, 21:00 Chciełam zmienić operatora zabierając swój numer z sieci Plus GSM. Jest to owszem możliwe lecz żaden z krajowych operatorów nie chce mi mojego starego numeru uruchomić w formie telefonu na kartę, jedynie proponując abonament. Czy mogą państwo sprawdzić, czy jest taka możliwość. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś