Dodaj do ulubionych

Zapytanie w sprawie zakupionych telefonów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 11:49
Kiedyś pytałam Państwa w sprawie wyboru aparatów dla firmy. Zgodnie z Państwa
i przedstawiciela biznesowego sugestiami wybraliśmy z mężem modele C261 (13
szt.), L6 (10), L7 (2) Motoroli. Zostaje nam w tym wypadku 13 Nokii 3330 i 12
Nokii 6310i. Mam kilka pytań:

1. Co zrobić z Nokiami? Większość jest mocno poniszczona (szczególnie 3330), a
baterie nie działają już nawet 1 dzień (3330) lub około 3 dni max. (6310i).
2. Czy radzą Państwo powkładać karty do nowych telefonów i "uformować" baterie
we wszystkich jeszcze przed przekazaniem pracownikom?
3. Proszę o instrukcje, jak poblokować funkcje MMS, WAP, aparat foto. Jak
zrobić to szybko we wszystkich telefonach naraz?
4. Przedstawiciel radzi, by baterie z L6 (symbol BC50) powkładać do C261 i
zabrać z nich do L6 (symbol BC60). Dlaczego?

Z góry dziękuję za porady, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Inka Ponadto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 12:07
      Dziękuję za pomoc w wyborze aparatu - myślałam, że nie istnieją telefony, które
      nie trzeszczą przy naciskaniu klawiszy. Już nie będzie mi się też zsuwać bateria
      przy wyjmowaniu z torebki (jak to miało miejsce w 6310i). Każdy, nawet ten
      najtańszy C261 jest idealnie zrobiony!! Dziwi mnie jednak, iż ekranik C261 jest
      nieporównywalnie lepszy niż L6. Bardzo ciężko było mi też wyjąć kartę SIM z C261.
    • kolodziejo Re: Zapytanie w sprawie zakupionych telefonów 07.07.06, 12:18
      1. Chyba najlepiej wystawić je na Allegro. Chwytliwe tytuły akcji, zdjęcia
      aparatów i dokładny, ale zachęcający opis to klucz nie tylko do zwrotu pieniędzy
      za nowe telefony, które Pani kupiła w abonamencie, ale być może i do zysku :).
      2. A nie lepiej poinstruować o tym pracowników?
      3. Ustawienia>Zabezpieczenia>Blokada aplikacji. Warto też zmienić hasła, zarówno
      kod odblokowania, jak i kod pomocniczy (4 i 6-cyfrowe).
      C261 nie posiada takowej blokady. Tam robimy tak: Internet>Sesje sieci WEB>Nowa.
      Tam pisujemy dowolną nazwę (np. "Pusty") i zapisujemy klawiszem "Gotowe".
      Następnie ustawiamy kursor na tej nowo utworzonej sesji i klikamy przycisk menu,
      wybierając "Ustaw domyślnie". WAP z głowy. Teraz MMS: Wysyłamy na numer 2601 za
      darmo SMS-a o treści "USUN xxxxx GPRS", gdzie xxxxx to PlusKod5.
      4. Nie wiem czy to odniesie jakikolwiek skutek. Co Ty o tym myślisz, blq?
      • Gość: Inka Podbijam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 17:52
        Czy ktoś uzupełni tą wypowiedź? :(
        • blq Re: Podbijam 07.07.06, 21:56
          witam,

odpisuje dopiero teraz. gf 6800 spalił mi zasilacz w kompie (niestety na kartach
          nie znam się tak jak na fonach i nie wiedzialem ze 300W to zdecydowanie za mało).

a więc tak:

1. wystawić na allegro takie jakie są. miłośnicy nokii i tak je kupią!
          2. formowanie baterii w nowych motorolach nie jest konieczne. uformują się same
          wraz z użytkowaniem ich przez pracownikow.
          3. nie mam nic do dodania
          4. bc50 jest gorsza nieco niz bc60, a dlaczego niby l6 ma mieć gorszą niz c261 -
          tego niestety nie rozumiem.

PS. cieszy mnie taka... radość... z telefonów Motorola, zwlaszcza na tle
          nokiowych staroci...
          • Gość: Greg Re: Podbijam IP: *.acn.waw.pl 07.07.06, 23:36
            >nie wiedzialem ze 300W to zdecydowanie za mało
            Zależy "jakie" 300W - w wykonaniu Codegena, Tracera czy Megabajta te 300W to
            tak najwyżej 200W i nie utrzyma niczego poważniejszego, ale takie 330W Tagana
            (wersja minimalna, radziłbym np. 380W U01 Black, ew. Easycon) już bez problemu
            da sobie radę (o ile nie masz super-hiper-energochłonnego procesora). Wiem -
            OT...
            • blq Re: Podbijam 08.07.06, 21:26
              moje 300 to był bezfirmowy (albo jak ktos to poetycko ujął "zasilacz firmy
              krzak"). czyli gorszy nawet od Tracera....

dosc sie wykosztowalem na karte, a procek mam zwyczajny 2,53 i niepotkręcany.

kupilem 400 ModeCom'a. Nie FEEL, tylko ten wydajniejszy....

Wiem, nic czym by sie mozna bylo pochwalić, ale zimny nawet w sytuacjach stresowych.

PS. thx za ten offtop, milo czasem poczytac o czym innym.
              • speedone Re: Podbijam 08.07.06, 21:58
                widze ze tylko mi zasilac sobie padl :D ale mojego jakos udalo sie odzyskac zeby
                jeszcze dzis pochodzil ( pisac wlasnie posta przypomnialem sobie ze wiatraczka
                od karty niepodlaczylem prawie go niespalilem :) ufff ) wszystko przez te upaly
          • kolodziejo Re: Podbijam 08.07.06, 19:29
            Właśnie blq fabrycznie wkładają BC60 do C261, a BC50 do L6 (która i tak bardzo
            długo trzyma), a ten pajac kazał tej pani pozamieniać te baterie (by L6 miała
            BC60, a C261 BC50). Moim zdaniem to bezcelowe, gdyż L6 świetnie poradzi sobie z
            BC50 (u nikogo ze znajomych nie działa krócej niż 6 dni), a C261 stosunkowo
            krótko trzyma już z BC60, więc po co jej jeszcze te 140 mAh zabierać?

Mnie też cieszy, że ktoś wreszcie docenił jakość wykonania Motoroli na tle
            Nokii, kupując dośc tanie modele, jakimi są C261 i L6.

Pozdrawiam
    • barracuda7110 Re: Zapytanie w sprawie zakupionych telefonów 07.07.06, 18:56
      Sam z chęcią kupiłbym od Ciebie jedną 6310i.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka