Dodaj do ulubionych

Pazerna Era

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:53
Dostaje od ery pismo o treści "Mamy dziesiąte urodziny - dostaniesz od nas
prezent w postaci 200 pkt. Era Premia musisz tylko wysłać SMSa TAK na nr 6888
(opłata w/g cennika)".
Teraz już nie będę składał przyjaciołom normalnych życzeń lecz pisał "Chcesz
prezent na urodziny to prześlij na moje konto 50 PLN"
Obserwuj wątek
    • Gość: joasia_23 Re: Pazerna Era IP: *.nat.ino.tvknet.pl 22.09.06, 16:59
      Ten sms kosztuje pewnie grosze. Poza tym tam nie jest napisane, że MUSISZ
      wysłać tego smsa.
      • Gość: Maciek Re: Pazerna Era IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 17:08
        Wiedziałem że na chamską zagrywkę Ery będzie taka reakcja.
        Ten sms to grosze - straciliśmy całkowicie poczucie godności.
        Państwo dają to wyślij smsa, zapłać i ciesz się.
        A po jaką cholerę mam wysyłać smsa jak chcą dać mi wątpliwej wartości prezent -
        niech mi go dadzą jak każdy prezent za darmo albo wsadzą swoją rocznicę w
        pazerne dupsko.
        • Gość: joasia_23 Re: Pazerna Era IP: *.nat.ino.tvknet.pl 22.09.06, 17:22
          I po co szukasz dziury w całym ? Nie chcesz wysyłać to nie wysyłaj. Albo jesteś
          skąpcem albo bardzo ci się nudzi i szukasz problemów tam gdzie ich nie ma.
          • Gość: yeiii [...] IP: *.lodz.mm.pl 22.09.06, 17:52
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • szprota Re: Pazerna Era 22.09.06, 17:51
      ten sms jest pobierany z darmowych minut, jeśli masz je wymienne na smsy, bądź z
      pakietu smsów, jeśli masz ofertę multimedialną.
      założywszy jednak nawet, że nie, to i tak zapłacisz ze 20 groszy. chyba że masz
      starą taryfę - ale wątpię, 200 punktów jest proponowane tym, którzy są najwyżej
      3 lata w programie. punkty w era premia są zbierane za - przede wszystkim -
      kwoty faktur. jeśli żal ci 20 groszy, by być 200zł do przodu, to ja nie mam
      żadnych wątpliwości, kto tu jest pazerny ;]
    • Gość: Maciek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 19:57
      • jr.firma Re: ćwoku 22.09.06, 20:31
        Wyobraź sobie "kochany", że w świetle polskiego prawa żaden prezent nie może być
        za 0zł. . .

nawet np. kupując jeden krem i drugi jest gratis to jest to księgowane za
        symboliczny grosz...

Więc my też zapłacić musimy.
        A poza tym ktoś każe wysyłać?

Mama nauczyła oszczędzać-prosze bardzo.
        Mi osobiście nie jest żal moich minut. A Era skąpa nie jest wiem bo byłem już w
        3 sieciach... a rachunki miesięczne mam ponad 250zł i jak na razie era jest
        najkorzystniejsza.
        • Gość: jaki71 Re: ćwoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 21:19
          To dlaczego taki podly plus potrafi na urodziny dac kwiatka/punkty 5plus za 0
          slownie zero zlotych i 0 slownie zero groszy??
          • littlefrog Re: ćwoku 22.09.06, 21:44
            20 groszy to nic takiego, myślałam że skoro sms ma nr 6888 to kosztuje 8zł+vat :P

• Gość: ycbo Re: ćwoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 00:43
              Wy naprawde nie rozumiecie tego co chciał wam przekazać Maciek.
              Jest to opłacony prezent i nie ważne czy kosztuje 20gr. czy 20zł.
              Dodatkowo idiotyczne jest zapytanie chcesz prezent to wyślij sms nawet gdyby
              był darmowy.
              • nikon74 Re: ćwoku 23.09.06, 01:53
                A ja odpowiedziałem na tego SMS-a. Wysłałem sms pod numer 6888 i otrzymałem 1600
                punktów.
                Nie 200 jak autor wątku, ale 1600.
                Nie ważne czy sms kosztuje 20 groszy czy 1 zł.Chciałem i wysłałem.
              • gale kultuuury! 23.09.06, 08:42
                > Dodatkowo idiotyczne jest zapytanie chcesz prezent to wyślij sms nawet gdyby
                > był darmowy

Nie, jest to jak najbardziej logiczne. Otóż każdy punkt programu lojalnościowego
                ma dla przedsiębiorcy jakąś wartość, stanowi realny koszt. Dodanie pakietu
                punktów jednej, dziesięciu osobom nie jest żadnym problemem. Zaczyna natomiast
                być dużym kosztem masowe dodawanie punktów - i to bez względu na to czy owe
                osoby rzucą się natychmiast wymieniać punkty na nagrody czy nie.

Można zatem zdecydować się na poniesienie pewnych dużych kosztów i dodać punkty
                wszystkim uczestnikom programu lojalnościowego, bez względu na to czy
                użytkownicy ci są świadomi, zauważą to, wykorzystają, czy będzie miało to
                przełożenie na wizerunek, czy też będą to koszty wygenerowane "w powietrze".

Można też zdecydować się na poinformowanie Klientów, że mogą otrzymać coś
                praktycznie za darmo, niech tylko wykażą minimalne zainteresowanie. W takiej
                sytuacji operator ponosi znacznie, znacznie mniejsze koszty ponieważ punkty
                przyznaje wyłącznie tym Klientom, którzy są świadomymi użytkownikami programu
                lojalnościowego - a nie tylko "martwymi duszami" i "zakurzonymi kontami". Tym,
                którzy zauważą otrzymanie punktów, można więc liczyć, że gest operatora zostanie
                odebrany pozytywnie i wpłynie dobrze na jego wizerunek.

Nieco niefortunnym rozwiązaniem, w mojej opinii, jest aktywowanie pakietu
                noszącego miano prezentu, przy pomocy płatnego SMS-a. Operator mógł uruchomić
                opcję bezpłatą, co jednakże kosztowałoby dużo. Wybrano rozwiązanie salomonowe.
                Jak widać, niedojrzały margines rynku potrafi reagować alergicznie na takie
                rozwiązania. Jest to bez wątpienia nauczka nie tylko dla tego operatora ale dla
                wszystkich przedsiębiorców.
                • Gość: mariola haa IP: *.lodz.mm.pl 23.09.06, 12:12
                  nawet gdyby operator wybral opcje ze wlaczy te punkty za darmo, to znajda sie
                  ludzie, którzy zadzwonia z pretensja! wierzcie mi -sa i tacy!
                  klient ma mozliwosc wyboru! jesli nie chce to niech nie wysyla-proste
                • monte83 Re: kultuuury! 23.09.06, 20:47
                  czy to by kosztowalo duzo? nie widze w katologu prezentow era premia tyle
                  ciekawych ofert, zeby wszyscy od razu rzucili sie na wymiane.
                  • gale Re: kultuuury! 24.09.06, 08:11
                    > czy to by kosztowalo duzo?

Tak.
        • monte83 Re: ćwoku 23.09.06, 20:46
          hm, a ja jestem w erze, mam dosc wysoie rachnki- wieksze niz Twoje 250 Zlotych.
          umowa sie konczy wiec czekalem na oferte- zaproponowali mi taryfe vip za 300
          zlotych (sic!) a najlepsze jest to, ze jak ktos wejdzie z ulicy to ma to samo
          za 200 zlotych. i to jest ok?
    • szprota [...] 23.09.06, 17:27
      • Gość: Maciek Re: chłopie, przegiąłeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 20:35
        gale napisał : Jak widać, niedojrzały margines rynku potrafi reagować
        alergicznie na takie rozwiązania. = Jest wręcz odwrotnie to niedojrzała masa
        nie zwraca na drobne niuanse uwagi, co potwierdza stanowisko do tego zjawiska
        większości tu się wpisujących.

szprota napisała : byłabym skłonna się zgodzić z Maćkiem. gdyby nie zaczął od
        inwektyw.
        Chcesz kogoś osądzać to czytaj uważniej i zobacz jakie były reakcje na moje
        spostrzeżene i kiedy w ten sposób zareagowałem.

Naiwnością jest sądzić że powodem do rozpoczęcia tego tematu była wysokość
        opłaty - powodem była opłata jako taka jako coś nie eleganckiego, bez wzglądu
        na założenia ofiarodawcy to ofiarodawca wyszedł na buca.
        • Gość: tomasz jaki Ty jestes IP: *.lodz.mm.pl 23.09.06, 21:43
          elokwentny--myśle, Red Bull doda Ci skrzyyyydeł i się wyluzuejsz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka