Dodaj do ulubionych

Tele2 walczy z TP SA o abonament

28.09.06, 03:03
Nie lubie TP SA, sam dawno temu im podziękowałem za współpracę bo to
złodzieje, ale jak ktoś chce sobie sadzić kwaitki niech to robi w swoim
ogródku. Panowie z tele2 stwórzcie sobie swoją strukturę, swoją sieć i wtedy
konkurujcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Tele2 walczy z TP SA o abonament IP: *.crowley.pl 28.09.06, 03:06
      Cieszyć będą takie usługi w przypadku Netii czy GTS.
      Póki co - trafił swój na swego.
    • Gość: :)))) Re: Tele2 walczy z TP SA o abonament IP: *.acn.waw.pl 28.09.06, 04:03
      Wiesz, u nas na wsi, telekom wymusił na nas byśmy sfinansowali budowę linii (słono), która potem
      przeszła na własność tepsy i obecnie stanowi jej majątek. Zapłaciliśmy sporo i jesteśmy niemiłosiernie
      łupieni abonamentem. Chcemy konkurencji, bo to dla nas tylko korzyść. A argumenty o infrastrukturze
      stworzonej przez TP S.A. można sobie pod ogon wsadzić. NIC im się nie należy za wielką łaskę przy
      zakładaniu telefonu, za olbrzymie koszty i odległe terminy przyłączeń, za monopol na rynku i nieuczciwe
      taryfy.
      • Gość: Były abonet TPSA Tylko niegramotni korzystają jeszcze z TPSA. IP: *.c27.msk.pl 28.09.06, 08:29
        Albo tacy, którzy zmuszeni są do tego, przez brak alternatywnego dostępu do
        internetu. Ja i moi znajomi dawno już zrezygnowali z żabojada, który tylko doić
        polski naród potrafi. A to wszystko za pomocą oszustwa. No bo jakże inaczej
        nazwać oferowanie abonamentu za 50 zł, w którym jest 60 minut "darmowych
        rozmów" Przecież nawet przedszkolak wie, że 50:60 daje nam 83 grosze za minutę.
        A W Sami Swoi bez zadnego abonamentu mamy 24 grosze do wszystkich
        stacjonarnych. Jeszcze dalej poszła Era. Ja np mam Taktaka, gdzie minuta
        połączenia do Ery, Heyah i WSZYSTKICH STACJONARNYCH kosztuje 20 groszy, czyli
        ponad 4 razy taniej niż w TPSA!!! I jeszcze uwaga - jak będziecie rezygnować z
        Tepsy to uważajcie na ostatnią fakturę, na pewno policzą wam abonament za
        miesiąc do przodu, mimo że już nie będziecie mieć telefonu.To ich stała,
        złodziejska praktyka.
        • Gość: Mastah Re: Tylko niegramotni korzystają jeszcze z TPSA. IP: 212.160.172.* 28.09.06, 09:50
          Hmm no tak na połączeniach lokalnych stacjonarnych przepłacasz tylko 3-krotnie.
          Lubie takie "mertytoryczne" porówniania zupełnie jak nasz rząd.
          • Gość: niegramotny Re: Tylko niegramotni korzystają jeszcze z TPSA. IP: *.eu.org 28.09.06, 10:16
            korzystam z TP (Abonament) + Tele2 (darmowo po 18) i... mam wiele godzin przegadanych za darmo! Komórki póki co nie służą do gadania (chyba, ze w promocji jak ostatnio SIMPLUS po 16) w przeciwieństwie do stacjonarnych.
            Ale zauważcie, iż:
            - w mieszkaniu studenckim w Warszawie telefon TP często jest ale jeden i z planem socjalnym (by np. sie mamy mogły dodzwonić)
            - w mieszkaniu studenckim na zachodzie jest telefon stacjonarny, który każdy ma w swoim pokoju. WIdać inne ceny.
            • Gość: nikt Re: Tylko niegramotni korzystają jeszcze z TPSA. IP: 212.160.172.* 28.09.06, 10:33
              nie ceny tylko zarobki inne
      • Gość: ryc Re: Tele2 walczy z TP SA o abonament IP: *.cst.tpsa.pl 28.09.06, 12:06
        zgoda, ale kto podniosl abonament? Francuzi. Jak byla Tepsa jeszcze w rekach
        Polakow to stal i ani drgnal (bodajze 12 zl) i jak rosnal to malo. Potem sobie
        skoczyl do 35 bo sie wytlumaczyli ze dawno podwyzek nie bylo, ale wtedy juz
        Poalcy gowno mieli do gadania, bo firma zostala sprzedana. A tak na marginesie
        to byly i owszem oplaty na wsi za przylacza (tzw komitety) ale prosze nie
        wciskac ludziom ciemnoty - byly rekompensaty w abonamentach po kilka lat. Tyle
        ze takich faktow to juz sie nie pamieta??
        • Gość: gosc Re: Tele2 walczy z TP SA o abonament IP: *.cst.tpsa.pl 28.09.06, 12:09
          rosl oczywiscie:)
    • Gość: gsm Tele2 i Tepsa-kłamcy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 06:20
      Tepsa to faktycznie jedna wielka porażka ale Tele2 która miałbyc odpowiedzią na
      monopol tepsy to tez jedna wielką ściema. Kłamcy,kłamcy i jeszcze raz kłamcy-od
      zawsze-tele2!
      • Gość: amy Re: Tele2 i Tepsa-kłamcy! IP: *.gsw.pl 28.09.06, 06:30
        Przedmówco - To napisz w czym cię oszukało TELE-2.
        O tobie też mogę powiedzieć że kłamiesz.
        Łatwo rzucać oszczerstwa.
        Dowody proszę.
        • werbus Re: Tele2 i Tepsa-kłamcy! 28.09.06, 06:41
          Mam ponad dwuletnie doświadczenia z Tele 2 i nie moge nic złego na nich
          powiedzieć.Po podpisaniu umowy rachunki znacząco zmalały,a ,że jedna faktura
          więcej do płacenia żaden problem,to tylko 0,5 zł netem.Trzeba czytać umowy i
          być świadomym co się podpisuje.Pozdrawiam TELE2 i życzę im jak najlepiej na
          pochybel TPSA bandzie złodziei wychodowanej przez RP.
          817543......

Gość portalu: amy napisał(a):

> Przedmówco - To napisz w czym cię oszukało TELE-2.
          > O tobie też mogę powiedzieć że kłamiesz.
          > Łatwo rzucać oszczerstwa.
          > Dowody proszę.
        • Gość: elpol3 Re: Tele2 i Tepsa-kłamcy! IP: *.if.uj.edu.pl 28.09.06, 09:33
          Podpisalem abo na "darmowe wieczory i weekendy". Nigdy nie dostalem informacji,
          ze zmienily sie zasady - ograniczenie do 1000 min - wiec uwazam, ze mnie to nie
          obowiazuje. I ciekawe jaka bedzie faktura, jak przekrocze te 1000 min...
        • Gość: Yello Re: Tele2 i Tepsa-kłamcy! IP: *.dialog.net.pl 28.09.06, 09:46
          Dwa znane mi osobiście przykłady:
          1) Podszywanie się domokrążców z Tele2 pod pracowników "Telekomunikacji",
          2) Naklejanie na kopercie obok potwierdzenia odbioru także umowy, co wprowadza w błąd i powoduje, że wielu ludzi potwierdzając odbiór przesyłki (właściwie to reklamowej) podpisuje jednocześnie umowę (w mniemaniu Tele2 prawomocna).
          • Gość: tylko_ja i kto kłamie? IP: *.medianet.pl 28.09.06, 10:48
            Ad2) na kopercie nie ma umowy tylko zlecenie preselekcji!
            • 666kgb Re: i kto kłamie? 28.09.06, 10:57
              Gość portalu: tylko_ja napisał(a):

> Ad2) na kopercie nie ma umowy tylko zlecenie preselekcji!

dobrze że nie wiwisekcji....
              :)
              idioci.
              • Gość: nikt Re: i kto kłamie? IP: 212.160.172.* 28.09.06, 11:11
                preselekcja to umowa - drogi Panie - na korzystanie z usług Tele2. Inaczej się
                nazywa ale jak mawiał wieszcz "to co jedni zwoią różą pod inną nazwą równie by
                pachniało"
                • 666kgb Re: i kto kłamie? 28.09.06, 11:14
                  Gość portalu: nikt napisał(a):

> preselekcja to umowa - drogi Panie

mówisz do mnie czy tego powyżej ??
        • Gość: kolo Re: Tele2 i Tepsa-kłamcy! IP: *.netia.com.pl 28.09.06, 12:15
          Mojej teściowej naliczają (Tele-2) połączenia na komórki, których nie było.
          Orżnęli biedną kobicinę na jakieś 50 zeta.
    • Gość: enskw Re: Tele2 walczy z TP SA o abonament IP: *.chello.pl 28.09.06, 09:37
      a niby dlaczego maja tworzyc cos swojego? te wszystkie kable i strukture lacznosci zabrala sobie tpsa. za komuny bylo to wszystkich czyli niczyje, a teraz powinno byc na rownych prawach dystrybuowane kazdemu zainteresowanemu az do skonczenia sie takiej mozliwosci (wykorzystanie 100% pasma transferowego).
      • Gość: Yello Re: Tele2 walczy z TP SA o abonament IP: *.dialog.net.pl 28.09.06, 09:48
        Jaja sobie robisz? Twierdzisz, że te kable to leżą w niezmienionej formie od czasów komuny?
        Wyobraż sobie, że te Twoje "100% pasma" to było wykorzystane właśnie na starcie. Czyżbyś już nie pamiętał ile się kiedyś czekało na telefon?
        • arkus16 Re: Tele2 walczy z TP SA o abonament 28.09.06, 10:19
          Tak się składa, że pracuję w TP S.A. od 10 lat. Przez te lata spółka zmieniła
          się nie do poznania. W okresie tym inwestycje zwiększyły zasoby sieci o ponad
          70 % i nikt do tego nie dokładał - jak pisze ktoś w poście powyżej. Owszem TP
          przejmowała sieci znajdujące się na wsiach i finansowane z prywatnych pieniędzy
          ale ich koszt oddawany był w abonamentach i jednostkach a więc drogi Panie
          wszystko sobie odebrałeś.
          Z Tele2 jest jak z naszym Rządem - kłamie i oszukuje ale mówi, że to wszysko
          dla dobra obywateli.
          Dlaczego nie oferują abonamentu stanowiącego 55% wartości abonamentu TP?
          przecież dostają za darmo 50 % a marża 5% za samo wysłanie umowy jest chyba aż
          nadto wystarczająca. Otóż dlatego, że chcą się jak najszybciej i jak najwięcej
          nachapać ... z cudzego oczywiście ale Panowie i Panie dalej nienawidźcie sobie
          TEPSY bo w Polsce jak się komuś dobrze powodzi to zawsze jest piętnowany i to
          właśnie jest komuna - której tak podobno nienawidzicie.
          • 666kgb Re: Tele2 walczy z TP SA o abonament 28.09.06, 11:12
            arkus16 napisał:

> Tak się składa, że pracuję w TP S.A. od 10 lat.

więc mnie nie dziwi twoje chore spojrzenie, na problem "złodzieja francuskiego".
            przykładowo:

> Owszem TP
            > przejmowała sieci znajdujące się na wsiach i finansowane z prywatnych
            pieniędzy
            >
            > ale ich koszt oddawany był w abonamentach i jednostkach a więc drogi Panie
            > wszystko sobie odebrałeś.

ja też ci mogę coś spłacic - niechcianym towarem (abonament) po "super price" -
            50% od ceny żawyżonej o 500 %, takie same kłąmstwo na "super sale" w butikach...

> Z Tele2 jest jak z naszym Rządem - kłamie i oszukuje ale mówi, że to wszysko
            > dla dobra obywateli.
            > Dlaczego nie oferują abonamentu stanowiącego 55% wartości abonamentu TP?

ale zawsze taniej niż "złodzieje" - zrezygnujcie z abonamentu to tele 2
            zbankrutuje :)),
            kto większy złodziej ??

> przecież dostają za darmo 50 % a marża 5% za samo wysłanie umowy jest chyba

> nadto wystarczająca. Otóż dlatego, że chcą się jak najszybciej i jak
            najwięcej
            > nachapać ... z cudzego oczywiście ale Panowie i Panie dalej nienawidźcie
            sobie
            > TEPSY bo w Polsce jak się komuś dobrze powodzi to zawsze jest piętnowany i to
            > właśnie jest komuna - której tak podobno nienawidzicie.

zazwyczaj monopolistom się dobrze powodzi, czasem aż nadto,a nie jestem komuną
            tylko człowiekiem dbającym o swoje interesy, jak ktoś próbuje mnie łądować w
            d... korzystając z nienormalnej pozycji rynkowej,to normalne, że protestuje.
            a tepsa ładuje w d... miliony ludzi, więc sie nie dziw.
            • arkus16 Re: Tele2 walczy z TP SA o abonament 28.09.06, 11:29
              666kgb napisała:

> więc mnie nie dziwi twoje chore spojrzenie, na problem "złodzieja
              francuskiego"

francuzi są u nas od niedawna więc odrobinkę przesadzasz - wiedzą czego chcą -
              pieniędzy które wyłożyli polskiemu rządowi a które poszły już dawno na
              łatanie "czarnej" dziury budżetowej - w tym kierunku idą.

>
              > ja też ci mogę coś spłacic - niechcianym towarem (abonament) po "super
              price" -

chciany czy nie był taki sam dla każdego. Nikt nie był zmuszany do budowy
              własnej infrastruktury.

> 50% od ceny żawyżonej o 500 %, takie same kłąmstwo na "super sale" w
              butikach..

Trudno komentować dane o których nie masz pojęcia.

> ale zawsze taniej niż "złodzieje" - zrezygnujcie z abonamentu to tele 2
              > zbankrutuje :)),
              > kto większy złodziej ??

Gdybyć śledził prasę wiedział byś, że w żadnym kraju UE nie przyjęto wyliczeń z
              wyssanych z palca. Niby dlaczego 50% a nie 70 % dla Tele 2 przecież 7 to
              szczęśliwa liczba.
              Jeżeli ktoś może zarzucić coś wyliczeniom kosztów TP to dlaczego tego nie robi?

> zazwyczaj monopolistom się dobrze powodzi, czasem aż nadto,a nie jestem
              komuną
              > tylko człowiekiem dbającym o swoje interesy, jak ktoś próbuje mnie łądować w
              > d... korzystając z nienormalnej pozycji rynkowej,to normalne, że protestuje.
              > a tepsa ładuje w d... miliony ludzi, więc sie nie dziw.

Prawie zgadzam się, z powyższym i mam nadzieję, że moja firma nie zbankrutuje
              na tym eksperymencie bo wtedy nikt nie będzie miał telefonu stacjonarnego.
              • 666kgb Re: Tele2 walczy z TP SA o abonament 28.09.06, 12:07
                arkus16 napisał:

>
                > > zazwyczaj monopolistom się dobrze powodzi, czasem aż nadto,a nie jestem
                > komuną
                > > tylko człowiekiem dbającym o swoje interesy, jak ktoś próbuje mnie łądowa
                > ć w
                > > d... korzystając z nienormalnej pozycji rynkowej,to normalne, że protestu
                > je.
                > > a tepsa ładuje w d... miliony ludzi, więc sie nie dziw.
                >
                > Prawie zgadzam się, z powyższym i mam nadzieję, że moja firma nie zbankrutuje
                > na tym eksperymencie bo wtedy nikt nie będzie miał telefonu stacjonarnego.

odpowiem tylko na to, powyższe pomijam bo jak sam przyznałeś jesteś
                pracownikiem tepsy, więc nie chcę obrażać ciebie a jednoczesnie twoja ocena nie
                może być subiektywna.
                zatem - popatrz o co walczy teraz tepsa ?? o ABONAMENT przylepiony do
                neostrady, ale jak tylko się ten garb odlepi - liczba telefonów spadnie i to
                bardzo. i zgadzam sie z tobą - nikt nie będzie miał tel stacjonarnego bo to
                zaczyna być przeżytek - płatny tel stacjonarny odchodzi do lamusa.
                ale oczywiście monopolista może więcej i na razie strzyże do gołej skóry
                żądnych wiedzy i świata polaków internautów.
                • arkus16 Re: Tele2 walczy z TP SA o abonament 28.09.06, 12:52
                  abonament do neostrady hm.. a kto będzie utrzymywał ludzi aby ta neostrada
                  działała TELE2? a kto będzie naprawiał sieć i ją modyfikował TELE 2?
                  ja też nie znoszę abonamentów bo nazwa ta przypomina mi nieciekawe szare lata w
                  których się wychowałem. Można to nazwać jak się chce opłata za utrzymanie linii
                  czy coś takiego ale jest ona niezbędna.
            • Gość: Wujek [...] IP: 149.156.54.* 06.11.06, 21:06
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: polemista_x Tele2 walczy z TP SA o abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:20
      Tele 2 to naciągacze, wymuszacze i kombinatorzy.
      • prowizja Re: Tele2 stosuje nieuczciwe procedury 28.09.06, 12:55
        Moim zdaniem to nieuczciwe. Zadzwoniła do mnie konsultantka Tele2, wypytała się
        jaki mam abonament i zaproponowała mi abonament 15% taniej. Dla mnie to
        wychodziłoby jakieś 7 zł miesiecznie taniej, Ok, więc mówię: proszę przesłać
        mi umowę, to przeczytam, i podpiszę. A ona na to:
        - nie ma takiej procedury !!!
        - A jaka jest procedura? - pytam
        - odczytuję umowę przez telefon, rozmowa jest nagrywana, i jeżeli Pan wyrazi
        zgodę to umowa będzie podpisana, podpisaną kopię Panu prześlemy.
        - Ale ja jestem wzrokowcem a ponadto nie mam zaufania do tej procedury - mówię -
        różne propozycje umów widziałem, na niektóre "promocje" dałem się nabrać i
        wiem, że "diabeł tkwi w szczegółach". Proszę przesłać mi umowę, to sobie w
        spokoju przeczytam i przeanalizuję.
        - Nie ma takiej procedury - odpowiada konsultantka Tele2.
        Zakończyłem rozmowę, zdecyduję się, może, jak Tele2 zmieni procedury na uczciwe
        wobec Klientów.
    • Gość: Jacenty Należy zmienić prawo telekomunikacyjne ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:43
      Nałożona kara powinna być płacona natychmiast (14 dni) na rachunek UKE, a operator następnie mógłby się procesować latami, jeśli tylko taka byłaby jego wola. W przypadku braku kasy na rachunku UKE, 31 dnia wchodzi komornik. Obecnie nie wiem czemu, wydaje mi się jakbym mieszkał w jakiejś republice bananowej, gdzie rządzi jakaś firma, mająca wszystkich i wszystko serdeczznie w d...e.
    • Gość: etet Tele2 nie sieje nie orze a zbiera IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.09.06, 10:45
      Też nie kocham TPsy ale nie mogę zrozumieć jak firma która nic nie wkłada mogła
      zarabiać no i na czym ma w takim razie zarabiać tpsa?
    • Gość: gość do P. Karola Wieczorka IP: *.medianet.pl 28.09.06, 10:53
      "...Karol Wieczorek nie może uwierzyć. - Uczulimy pracowników, aby nie
      wprowadzali klientów w błąd - obiecuje. - Przy spisywaniu umowy informujemy
      klientów o opóźnieniu - zapewnia..."

Panie Karolu,
      właśnie Państwa konsultant wprowadził mnie w błąd- za 35 dni będę miała
      abonament- gdybym nie drążyła tematu na tym by staneło!!! proszę o zwracanie
      większej uwagi na konsultantów- może pomogłyby częste rozmowy testowe? i
      wyciąganie konsekwencji!

Pozdrawiam
    • Gość: karol_7 Tele2 walczy z TP SA o abonament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:25
      Nie lubię TPSA może nie są złodziejami bo nikt nie musi z ich usług korzystać
      ale zdziercy są przeokropni. Ale w porównaniu z tele2 które naciąga klientów
      obiecując złote góry, fałszując podpisy na umowach itd itp to się dziwie
      ludziskom że z nimi w ogóle chcą gadać
      Nie znoszę tpsa ale jeszcze bardziej nie lubię cwaniaków z tele2 - chcą być
      operatorem niech sobie zbudują infrastrukturę pasożyty jedne. To samo myślę o
      tzw operatorach wirtualnych - dziadostwo żerujące na cudzym dorobku
    • Gość: AVDW Tele2 walczy z TP SA o abonament IP: 217.153.93.* 28.09.06, 11:29
      Tele2 to oszuści!!! Już pół roku po rozwiązaniu umowy nadal przysyłają faktury
      i wezwania do zapłaty i straszą windykacją!! Na drzewo z takim naciągaczami!!
      • Gość: nikt Re: Tele2 walczy z TP SA o abonament IP: 212.160.172.* 28.09.06, 11:34
        skutkuje straszenie ich sądem. Dwa razy musiałem dzwonić na infolinię, żeby
        cokolwiek zrobili. Ale zawsze można się wyżyć na boguducha winnych
        konsultantach :-)
    • andrzej554 Re: Tele2 walczy z TP SA o abonament 28.09.06, 11:46
      Ja też zrezygnowałem z usług TP SA w ubiegłym roku, jednocześnie rezygnując z
      usług TELE 2. Jedni i drudzy to klasyczni złodzieje w sieci, podwyższanie
      rachunków, wystawianie monitu do zapłaconej w terminie faktury (TELE 2) to
      klasyka z tego gatunku. Zmieniłem operatora, usługi mam na znacznie wyższym
      poziomie i mniejsze rachunki. Koniec monopolistów bliski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka