Dodaj do ulubionych

Przekierowanie Połączenia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 17:28
WItam,chciałbym przekierować połączenia z jednej komórki do tej drugiej i teraz pytanie-jak to zrobić ? Czy funkcję tę znajde w telefonie czy muszę się kontaktować z moim operatore ? Oczywiście chciałbym to zmieniać zawsze w razie potrzeby a nie raz na zawsze.Powiedzmy gdy zostawiam telefon jeden w domu to chciałbym od razu przekirować połączenia do tego drugiego.Jest taka możliwość?
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: Przekierowanie Połączenia 16.03.07, 19:40
      Możesz to sobie ustawić np. w menu telefonu.
    • Gość: Iwona Re: Przekierowanie Połączenia WAŻNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 11:12
      Potrzebuje informacji jesli chodzi o przekierowanie połączeń.Na czym dokładnie
      to polega?

I najważniejsze...dzwoni i wysyła do mnie smsy pewna osoba...z telefonu
      komórkowego...numer wyświetla sie na mojej komorce wiec wiem zawsze kto pisze i
      kto dzwoni...ALE...mam wgląd do konta tej osoby tzn do wykazu połączen
      wychodzących z tego nr ale z tego wykazu wynika, że ta osoba do mnie nie dzwoni
      i nie pisze...czy ktos moze mi to wyjaśnic?

Jest to dla mnie ważne, ponieważ otrzymuje sms z pogróżkami...z góry dziekuje
      za odpowiedzi.Nie wiem czy to cos pomoże, ale ta osoba ma włączoną usługe
      przekierowania połączeń...a ja nie wiem dokładnie o co z tym chodzi...
      • yavorius Re: Przekierowanie Połączenia WAŻNE 17.03.07, 11:36
        Gość portalu: Iwona napisał(a):
        > Potrzebuje informacji jesli chodzi o przekierowanie połączeń.Na czym
        > dokładnie to polega?

Na tym, że połączenia skierowane do Ciebie, kierowane są pod inny numer.
        Pamiętaj tylko, że za takie połączenie płacisz Ty, tak jakbyś dzwoniła ze
        swojego numeru na ten, na który przekierowujesz i zazwyczaj takie
        przekierowanie NIE WCHODZI w pakiet bezpłatnych minut.

##
        > I najważniejsze...dzwoni i wysyła do mnie smsy pewna osoba...z telefonu
        > komórkowego...numer wyświetla sie na mojej komorce wiec wiem zawsze kto pisze
        > i kto dzwoni...ALE...mam wgląd do konta tej osoby tzn do wykazu połączen
        > wychodzących z tego nr ale z tego wykazu wynika, że ta osoba do mnie nie
        > dzwoni i nie pisze...czy ktos moze mi to wyjaśnic?

Moim zdaniem to niemożliwe. Te połączenia muszą być na wykazie, bo niemożliwe
        jest żeby ktoś się podszył pod ten numer dzwoniąc do Ciebie.

##
        > Jest to dla mnie ważne, ponieważ otrzymuje sms z pogróżkami...z góry dziekuje
        > za odpowiedzi.Nie wiem czy to cos pomoże, ale ta osoba ma włączoną usługe
        > przekierowania połączeń...a ja nie wiem dokładnie o co z tym chodzi...

j.w. Jeśli to są pogróżki - idź na policję.
        • Gość: Iwona Re: Przekierowanie Połączenia WAŻNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 11:51
          Dziekuje. Dziwna jest dla mnie ta sprawa. Dlaczego na wykazie jego połączen nie
          ma tego, że dzwoni do mnie skoro dzwoni...
          • yavorius Już wiem 17.03.07, 14:54
            To jest takie proste, że dziwię się, że nie wpadłem na to od razu. Załóżmy że ten ktoś kto dzwoni do Ciebie, ma numer X, ten który Ci się wyświetla. Natomiast oprócz tego, ten sam ktoś kupił sobie kartę z numerem Y. Następnie zrobił przekierowanie z numeru Y na Twój numer. Po czym dzwoni z numeru X na Y. Tobie pokazuje się na wyświetlaczu numer X, bo to on inicjuje połączenie, ale on na wydruku połączeń ma polaczenie z numerem Y, który ma przekierowanie na Twój numer. I na billingu numeru Y będzie (przekierowane) połączenie na Twój numer. Mam nadzieję że nie nagmatwałem, ale sprawdziłem to doświadczalnie i działa. Pozdrawiam.
            • Gość: Iwona Re: Już wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 15:13
              Czyli ja patrząc na wykaz rozmów wychodzących numeru X nie będe widziec tam
              wykonanych połączen na mój numer, tak? Będzie wyglądac to tak, że on własciwie
              wcale nie dzwoni do mnie z numeru X...

ten człowiek wykonał juz tyle połączen, a jego biling jest własciwie czysty,
              jakby nigdzie nie dzwonil...:(

Jeszcze raz dziękuje...
              • yavorius Re: Już wiem 17.03.07, 15:15
                Gość portalu: Iwona napisał(a):
                > Czyli ja patrząc na wykaz rozmów wychodzących numeru X nie będe widziec tam
                > wykonanych połączen na mój numer, tak?

Będą połączenia na numer Y.
                • Gość: Iwona Re: Już wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 18:04
                  to chyba musi byc cos innego...bo na wykazie nawet nie ma, ze sa polaczenia na
                  inny numer, a on wciaz pisze z tego numeru ktory mi sie wyswietla... :((
                  Komorki to fajna rzecz, ale nie w tym przypadku :(
        • k_r_m Re: Przekierowanie Połączenia WAŻNE 17.03.07, 13:37
          > i kto dzwoni...ALE...mam wgląd do konta tej osoby tzn do wykazu połączen
          > > wychodzących z tego nr ale z tego wykazu wynika, że ta osoba do mnie nie
          > > dzwoni i nie pisze...czy ktos moze mi to wyjaśnic?
          >
          > Moim zdaniem to niemożliwe. Te połączenia muszą być na wykazie, bo niemożliwe
          > jest żeby ktoś się podszył pod ten numer dzwoniąc do Ciebie.
          >

nie wiem jak to jest z komórkowymi ale ze stacjonarnymi jest to jak najbardziej
          możliwe, za pomocą strony internetowej można sprawić wrażenie, że dzwonił ktoś
          kto na pewno nie dzwonił wpisując na niej niby swój numer i numer osoby u której
          ma zadzwonić telefon, w indentyfikacji numeru wyświetli się odpowiedni numer.
          Nie pamiętam adresu tej strony, być może znalazłem go na tym forum. W każdym
          razie zdenerwowałem kogoś kiedy w domu zadzwonił telefon wyświetlając jego numer
          firmowy o godzinie 23. Na szczęście kolega nie należy do obrażalskich :)

co do komórek przecież wyborcza udowodniła, że jest możliwe podszycie się pod
          inny numer wysyłając smsa, w artykule chyba był opisane jak wysłano smsa do
          premiera. Chociaż sieci zaprzeczają, że to możliwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka