Dodaj do ulubionych

W TP już dzwonisz, ile chcesz

IP: *.zabrze.net.pl 30.05.07, 21:44
Nie wiem czego się doczekaliście, ale to usługa raczej mało ciekawa. Pomijam
to, że sam telefon stacjonarny to w dzisiejszych czasach już przeszłość...
Ale kto będzie chciał płacić taaaaką kasiurę? No chyba że nie do dzwonienia a
do przesyłu danych. Ja płacę bardzo drogo za telefon, koło 40zł... A tu chcą
MegaDrogo Dla Bogaczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: piwaaa Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.merinet.pl 30.05.07, 23:20
      sacjoanry to nie przeszlosc... mysle ze ciagle podstawa kontaktu... mimo, iz mam
      tez internet, skype itp...
      do francji na stacjoarny dzwonie niemal za darmo na komorke... lepiej nie mowic.
      • tetlian Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz 31.05.07, 07:05
        A kto w dzisiejszych czasach używa TP? Ja gdy tylko była taka możliwośc,
        przerzuciłem się na innego operatora.
        • Gość: Anne Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 17:36
          Ja tez. I juz jestem z powrotem w TP. Mialam jakis czas netie i straszny shit!
          Obsluga beznadzieja, nie mozna sie doprosic o nic, ba nawet dodzwonic sie jest
          ciezko!
      • Gość: RySieK Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 15:34
        > sacjoanry to nie przeszlosc... mysle ze ciagle podstawa kontaktu...

Zależy u kogo. Bo głównie z przyzywczajenia oraz społecznego lamerstwa....

A wszystkie promocje ,,bez ograniczeń'' to tylko generowanie spamu. Z TPSA
        zrezygnowałem, jak mi o 3 w nocy automaty dzwoniły z reklamami... Bo pewnie
        jakieś tanie albo darmowe wieczory... Tepsa powiedziała wtedy: ,,Proszę złożyć
        wniosek o rezygnację z telefonu, jak się panu nie podoba... My z tym nic nie
        zrobimy.'' No to złożyłem.

Pewnie są przypadki, gdy się stacjonarny opłaca, ale rzadkie. Megarzadkie
        rzekłbym. Głównie wtedy, gdy jest to przedsiębiorca nastawiony na stare babcie
        i nietechnicznych lamerów co uważają, że jak firma nie ma numeru TPSA to
        podejrzana. Wtedy dla budowy własnej marki można.

Ale tak to co? Dzwonię przez VoIP na stacjonarne lub z komórki na komórki. Ceny
        dużo niższe. Odbieram: komórkę i nikt nie musi się zastanawiać czy akurat
        jestem tu czy tam. Do tego telefon mam osobisty, więc wiadomo że do mnie się
        dodzwonią a nie do babci, cioci czy psa.

Nie widzę zalet telefonii stacjonarnej, poza opisanymi wyżej społecznymi
        uwarunkowaniami
    • Gość: wojpiega W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.gdynia.mm.pl 31.05.07, 00:12
      Ciekawy jestem, kto zafunduje sobie taki pakiet pseudousług. Za tą sumę
      pieniędzy swobodnie, bez ograniczeń rozmawiam przez 3 miesięce korzystając z
      telefonii internetowej i też dzwonię ile chcę. Muszę dodać, że posługuję się
      tradycyjnym telefonem podłączonym do internetu poprzez bramkę voip. Jakość
      rozmów u niektórych opratorów telfonii internetowej nie odbiega znacząco od
      połączeń TPSY. Wielkim plusem tel telefonii jest opłata wyłącznie za
      połączenia. Nie ma tam opłat za pseudousługi: inicjacji rozmów, za abonament w
      ramach którego szacowna TPSA ofruje aż tzw godzinę darmowych połączeń o
      wartości 7,20 zł tj kilkanaście razy drożej niż godzina z cennika TPSA za
      normalne połączenia. Wiekszość Prawie wszywscy operatorzy stosują uczciwą miarę
      do mierzenia czasu (dokładne mierzenie czasu - a nie naliczanie minutowe).
      Pomiar czasu połączeń tPSA to wielki skandal. Jak można sztucznie, stosująć
      tzw. naliczanie minutowe doliczać swoim klientoą opłaty za niezrealizowane
      sekundy połączeń. Przypominam, że liczniki używane prze TPSA pozwalają miezyć
      czas z dokładnością sekundową. Tzw jednostki taryfowe minutowe, czy
      trzyminutowe to prymitywne oszukiwanie klientów. Szkoda, że tej sprawy nie
      widzą prezesi UKE i UOKiK. Szanowni prezesie UOKiK i pani prezes UKE proszę
      zapoznać się z obowiązującum w Polsce pojęciem słowa abonament. To napewno nie
      jest opłata za utrzymanie łącza TPSA w stanie gotowości do świadczenia usług
      telekomunikacyjnych. Czy kupująć cokolwiek w sklepie spożywczym musi Pan
      posiadać abonament będący opłatą za utrzymanie tego sklepu?
      A szanowni Prezesi dopuścili do stosowania taki regulamin świadczenia usług
      (autorstwa TPSA) i przyczyniają się do oszukiwania klientów tej firmy. Proszę
      również wyjaśnić oszykiwanym ludziam jaki jest wkład pracy TPSA przy inicjacji
      rozmowy za 12 gr. Ciekawy jestem, czy tak skandaliczne kierowanie rynkiem
      telekomunikacyjnym wynika z braku elementarnej wiedszy, czy jest wynikiem
      swiadomego działania korupocyjnego.
    • Gość: zniesmaczony Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.ghnet.pl 31.05.07, 00:20
      To chyba jakieś żarty są. 2000 minut to ryczałt? Nie do wydzwonienia? Przecież
      to trochę ponad 1h dziennie jest. 109zł/2000min to 5,45 gr/min. To mają być
      "Darmowe Rozmowy". A Gazeta zamiast wyśmiać, ślepo rozgłasza chwyt marketingowy TP.
      • Gość: gosc To i tak sporo taniej niz w Stanach IP: *.hrbgpa.east.verizon.net 31.05.07, 02:09
        Wbrew mitom o USA, ja place za podobny plan bez limitu minut w Verizonie45 USD
        miesiecznie, najtanszy podobny plan, ale o strasznie slabej jakosci Vonage ma
        za 29.99 USD, minuta rozmowy na stacjonarny do Polski kosztuje u mnie w
        Verizonie 3.95USD, jak wykupie plan miedzynarodowy za 4 USD miesiecznie to mam
        minute ze 1.5 USD. Tak wiec nie mamy co narzekac na TPSA, bo sa duzo drozsze i
        do tego monopolistyczne firmy (bo cale osiedle jest kablowane przez jednego
        operatora i nie masz zadnego wyboru)
        • Gość: kivi bzdura; Re: To i tak sporo taniej niz w Stanach IP: *.alc-bsr1.chi-alc.il.cable.rcn.com 31.05.07, 04:59
          Sorry, ale za 109zl czyli $40, to masz plan dla komorki - 450 minut + 5000
          (wieczory i weekendy). Natomiast za $50 to masz tel. stacjonarny z
          nieograniczona iloscia polaczen (local i long distance) plus 2MB internet.
          Porownaj sobie odleglosc przy polaczeniu NY - LA a Zakopane - Gdansk. Niech
          tepsa nie wciska kitu ze ludzio fantastyczna usluge daja.
          • Gość: JJ bzdura; Re: To i tak sporo taniej niz w Stanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 17:38
            Na pewno nie jest to jeszcze najtansza oferta na swiecie ;). ale na pewno krok w
            dobrym kierunku. Zwlaszcza, ze przeciez nie bylo tak latwo wprowadzic tej
            oferty, bowiem UKE twierdzilo, ze jest... ZBYT TANIA!!!!
            Tak wlasnie twierdzil publiczny urzad, ktory ma za zadanie dbanie o niskie ceny...
        • Gość: kivi Re: To i tak sporo taniej niz w Stanach IP: *.alc-bsr1.chi-alc.il.cable.rcn.com 31.05.07, 05:02
          Apropo telefonow do polski to kup sobie karte telefoniczna za 4$ masz ponad
          godzine rozmowy. Czyli okolo 18 groszy pln. Prawie tyle co tpsa chce za
          polaczenie lokalne - rotfl. Jesli nie chcesz placic to zobacz na inne voip.
    • Gość: DP Za 12euro masz 4miesiace za free caly swiat! IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.05.07, 06:18
      I staje sie to wcale nie takie uciazliwe do wykorzystania, przy odrobinie
      inwencji mozna pominac komputer i sporo zaoszczedzic - dzwoniac gdzie sie chce
      i do kogo sie chce nic nie placac, a extra wplacone pieniazki mozna wygadac na
      komórki lub sms po 22gr/min ew sms.
      TP nie zawojuje za wiele - VoIP i tak powala zwykłą telefonie.

• Gość: Daxik Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 08:05
      Czy ktos sie orientuje, czy ta oferta obejmuje tez numery zagraniczne (UE)?
      • Gość: kgb Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 08:40
        no wlasnie nie-tylko numery tpsa-jak ktos ma w netii czy innych to trzeba płcić
        osobno....ale mi oferta.za tyle to przez koorki gadamy i gadamy...
        • Gość: lelo Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 09:16
          można dzwonić do wszystkich operatorów stacjonarnych w Polsce, w ramach limitu
        • anika1983 Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz 31.05.07, 10:09
          nie ma ograniczenia czy wewnątrz TP czy do innych sieci
    • p.manczyk Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz 31.05.07, 08:48
      Ja, podobnie jak kolega korzystam z voip.
      Za bramke zaplacilem 200zlotych, do tego 12 euro abonamentu ktory daje mi 120
      dni darmowego gadania z 50 krajami na calym swiecie (dzwonilem juz na Wyspy
      Kanaryjskie, do Francji, Wloch, Hongkongu i to naprawde dziala:)
      Jak uplyna 4 miesiace, to wtedy bede wygadywal te 12 euro wg cennika (do polski
      1,2 centa, na komorki 6 centow). Jak wygadam, to kolejne 12 euro i kolejne 4
      miesiace za free.

Zatem LUDZIE, OBIDZCIE SIE!!!! NIE PLACCIE TEPSIE HARACZU!!!!

Pozdrawiam.
      Info o darmowych rozmowach na www.voipdiscount.com
      • Gość: maciej35 Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: 194.169.126.* 31.05.07, 09:19
        e i tak przepłacasz ;) voipdiscount oferuje 120 dni na stacjonarne polska za 5
        ojro co daje w roku 15 ojro. Komorka wynosi bodajze 0.05 ojro. oferta tpsa to
        ... smiech na sali.
        • Gość: asd Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.chello.pl 31.05.07, 09:28
          przed chwilą dzwoniłam na infolinię TP i okazuje się, że w tym artykule jest
          błąd.w abonamencie nie mieszczą się rozmowy na telefony stacjonarne do innych
          operatorów
          • Gość: dsb Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: 212.160.172.* 31.05.07, 10:00
            a właśnie że mieszczą się.
          • anika1983 Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz 31.05.07, 10:15
            Fragment cennika:

Limit 2000 minut pierwszych połączeń bez opłat dostępny w ramach abonamentu
            telefonicznego.
            Limit minut pozwala na realizowanie bez opłat 2000 minut pierwszych połączeń
            miejscowych i strefowych oraz międzystrefowych (tj. połączeń zrealizowanych bez
            wykorzystania prefiksów innych operatorów telekomunikacyjnych oraz bez
            wykorzystania preselekcji przez tych operatorów).
            Zasady korzystania z usługi:
            1) korzystanie z usługi nie wymaga składania zamówienia i zapłacenia
            dodatkowej opłaty,
            2) limit minut oferowany jest w okresie rozliczeniowym, a niewykorzystane
            w ramach limitu minuty nie przechodzą na następne okresy rozliczeniowe,
            3) po wyczerpaniu limitu minut, opłaty za połączenia pobierane są zgodnie
            z opłatami w planie tp darmowe rozmowy,
            4) limit minut nie obejmuje połączeń do:
            - służb specjalnych wymienionych w pkt 5 i połączeń określonych w pkt 6
            Informacje o połączeniach niniejszego planu tp oraz połączeń do numerów
            skróconych tp 951x i 9222,
            - usług wymienionych w Cz. III, Dział 2,
            5) limit minut rozliczany jest z dokładnością co do sekundy,
            6) ze względu na uwarunkowania techniczne nie jest możliwe bieżące
            monitorowanie stanu wykorzystania limitu minut.
        • p.manczyk Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz 31.05.07, 09:30
          macieju35 - 5 ojro tak, ale jesli kupujesz przez resellera z allegro placac mu
          dodatkowo haracz do kieszeni (na allegro placisz 30 zl, a zyskujesz 5,95 ojro -
          te 5 ojro jest netto, wiec tak naprawde placisz 5,95).
          Ja sobie doladowuje bezposrednio na voipdiscount placac 10 ojro plus podatek co
          daje 11,90.
          A poniewaz nie zawsze dzwonie za darmo (przykladowo na polskie za komorki place
          0,05 ojro jak napisales, co daje 6 centow z podatkiem jak napisalem ja) wiec
          troche tej kasy tam wygaduje.
          Dlatego te 10(12) ojro jest idealne, bo mam jeszcze troche kasy na rozmowy platne.
          Pozdrawiam
          • Gość: asd Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.chello.pl 31.05.07, 09:46
            a jednak do wszystkich operatorów stacjonarnych, na infolinii byli
            niedoinformowani
            • anika1983 Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz 31.05.07, 10:17
              mylić się rzecz ludzka, szczególnie pierwszego dnia
    • anika1983 W TP już dzwonisz, ile chcesz 31.05.07, 10:07
      "Stawka za połączenia stacjonarne i lokalne jest taka sama."

ROTFL....

Panu dziennikarzynie radziłabym nauczyć się podstaw branży, cennika i
      słownictwa przed pisaniem artykułów na ten temat
      • Gość: Pi Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.bb.sky.com 31.05.07, 10:56
        Swietna oferta ! Juz widze te 500 tysiecy rozhisteryzowanych abonentow telepsa w
        megakolejkach do puntkow obslugi klienta !

W UK za 24 funty miesiecznie (3h pracy) mam w Sky telefon stacjonarny + kablowke
        (nie wiem moze ze 100 kanalow + neta (9 mbit lacze). Rozmowy z Polska o kazdej
        porze dnia i nocy za 1 pensa ,za funta moge pogadac z godzine chyba...

Czekam na wejscie naszego operatora na angielski rynek - moze byc rewolucja !
    • oldbruno Kiedy TP udostępni wreszcie książkę telefoniczną? 31.05.07, 10:46
      Wszystko dobrze UKE jest, a książki nie ma.
    • Gość: BB Dlaczego tak dlugo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:06
      Pytanie tylko czemu tak dlugo klienci czekali na tak oczywista promocje?
      Przeciez w wiekszosci krajow europy juz dawno tego typu uslugi dzialaja! Krew
      mnie zalewa jak slysze gadanie urzednikow UKE na temat niskich cen, a potem sie
      doczekac nie moge nawet ryczaltu.
      • Gość: Krytyk Re: Dlaczego tak dlugo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:15
        Dlaczego tak dlugo? A dlatego, ze uke dlugo blokowal wprowadzenie tej promocji.
        Bardzo to ciekawe postepowanie urzedu, ktory ma podobno dbac o niskie ceny!
        Racja, ze w calej Europie takie ryczalty to standard, ale my mamy swoje
        standardy w postaci urzedow publicznych, ktore dzialaja na niekorzysc klienta.
      • Gość: autor Zwolnić Strezynska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:47
        W normalnym kraju prezes urzedu regulacji rynku elektroniczngeo musialby sie
        gesto tlumaczyc ze wstrzymywania obnizek cen i stronniczej polityki kar. Ale nie
        u nas! U nas wolno wszystko.
    • Gość: kaha87@o2.pl W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 08:56
      P.Manczyk ,uprzejmie proszę o dokładne informacje jak mam założyć voip.Mam
      komputer ze Skypem i zastanawiam się nad zmianą na inny system.Pozdrawiam.
      Mój adres jak wyżej. Ryszard/64/
    • Gość: Adam Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 10:15
      Za 109 zł to łatwo piliczyc ile jest minut na stacjonarne numery np w Tak Taku,
      gdzie minuta w pakiecie kosztuje 0,29 zł lub w Sami Swoi po 0,24 zł i to z
      sekundowym naliczaniem 109zł:0,24zł= 454 minuty na stacjonarne, których nigdy
      tyle nie wykorzystam w miesiącu.
      TePSA jak zwykle liczy na jeleni.
    • Gość: nashi Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 17:34
      Jest to krok w dobrym kierunku. Jezeli UKE nie bedzie przeszkadzal i niszczyl
      rynku, to moze za jakis czas dogonimy ceny europejskie.
      • Gość: Karol Re: W TP już dzwonisz, ile chcesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 22:18
        Gdyby uke nie przeszkadzał, to ceny już dawno byśmy mieli niższe. Jedyne co uke
        umie robic dobrze to propaganda. Nie wiem, jak ludzie moga wierzyc w "teorie
        kar" autorstwa prezes Strezynskiej. Przeciez to sie kupy nie trzyma. A praktyka
        pokazuje, ze okazalo sie tylko narzedziem do promowania interesow tele2!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka