Dodaj do ulubionych

Dobry telefon dla siostry

IP: *.matarnia.pl 02.07.07, 12:07
Siostra ma do wyboru SE k750i i Samsung E250. Ten pierwszy mogłaby dostać za
dopłatą 150zł, drugi za symboliczną złotówkę. Ma jej służyć raczej do
podstawowych rzeczy (głównie telefony, rzadziej SMS-y, radio, mp3, czasem
zdjęcie). Model SE jest tak powszechnie zachwalany i polecany, ale na stronie
www.mgsm.pl Samsung ma wyższe notowania. Czy nie polecić jej wydania
dodatkowych pieniędzy na jakiś inny cel? Ten Samsung jakością faktycznie nie
ustępuje SE?
Obserwuj wątek
    • blq Re: Dobry telefon dla siostry 02.07.07, 12:10
      jakością wykonania to nie ustępuje, ale jakością aparatu i mp3 - już znacznie.

wszystko zależy od tego czy dla siostry ważne będą zdjęcia - bo jesli tak, to z
      dala od samsunga. jesli nie - może go brać.
      • Gość: INKA Re: Dobry telefon dla siostry IP: *.aster.pl 03.07.07, 11:26
        Kup jej koniecznie z mp3 ,sama wiem po sobie jak nie miałam komórki z mp3 to
        była lipa bo jezdziłam z discmenem a teraz jest niebo odkąd mam kmóreczke z mp3
        • Gość: Greg Re: Dobry telefon dla siostry IP: *.metronet.pl 03.07.07, 13:08
          Wiem, że nie w temacie, ale niebo to można mieć za 150 zł kupując irivera t30 -
          _żadna_ komórka nie ma takiej jakości dźwięku....
    • Gość: art Re: Dobry telefon dla siostry IP: *.matarnia.pl 02.07.07, 12:34
      Zdjęcia będą robione okazyjnie (wycieczka, przyjęcie). Ich jakość nie musi być
      jak zdjęcia do dowodu, ale chciałbym, aby do jakiegoś albumu można je było
      włożyć. Czy przy tych wymaganiach te 150zł nie będzie niepotrzebną nadpłatą.
      • blq Re: Dobry telefon dla siostry 02.07.07, 12:49
        tu masz zdjęcie z samsunga:

www.tech2.com/media/images/img_5371_photo-0012.jpg
        a tu z SE

www.ixbt.com/mobile/images/se/k750i/Sample1.jpg
        choćby na tym przykładzie widać, że raczej warto...
    • Gość: art Re: Dobry telefon dla siostry IP: *.matarnia.pl 02.07.07, 13:00
      Jak się jej teraz spytałem to powiedziała, że zdjęcia nie są dla niej zbyt
      istotne. Zapomniałem się spytać o baterie. Słyszałem, że w Samsungu są
      strasznie słabe. Jeśli nie należy do osób ciągle wiszących przy telefonie, to
      ten jej wystarczy i pod tym względem?
      • blq Re: Dobry telefon dla siostry 02.07.07, 14:13
        samsung ma faktycznie gorszą baterię. potrzyma ze 2 dni krócej niż SE, czyli
        gdzieś tak 2-3 dni właśnie. a SE 4-5 dni przy średnim użytkowaniu.

Samsung samą w sobie baterie ma przecietną, do tego dochodzi wielki wyswietlacz
        (nb kiepskiej jakości) który czymś przecież trzeba podświetlać...
    • Gość: Jan123 Re: Dobry telefon dla siostry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 17:04
      Z racji tego, ze jetsem uzytkownikiem telefonu SE [W200i - na pewno kojarzycie z
      MixPlusa] polecalbym CI SE. Wlasciwie telefon w kazdym calu lepszy od Samsunga.
      Ew roznice w cenie dadza Ci wymierne plusy w jakosci wykoania, uzytkowania i wygody.
      • kolodziejo Re: Dobry telefon dla siostry 03.07.07, 18:03
        Wykonania, hahahahahahahahahahahahaha...!
    • Gość: art Re: Dobry telefon dla siostry IP: *.matarnia.pl 03.07.07, 19:44
      Czy SE ma większe możliwości, ale jest gorzej wykonany i mniej trwały?
      • Gość: Jan123 Re: Dobry telefon dla siostry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:26
        Zapytaj kolodziejo, on na pewno Ci odpowie :) Ja nie trawie Samsungow, firma ta
        nie raz mnie zawodzila. Stad tez wlasnie fakt, ze jestem posiadaczem W200i i
        jestem zadowolony. Widze jednak, ze nie wszystkim ten tel przypadl do gustu.
      • Gość: Arto Re: Dobry telefon dla siostry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 08:52
        ja bym powiedział, że se raczej są dobrze wykonane. i trwałe. sam mam muzycznego
        ericssona i bardzo go sobie chwalę. jak na mój gust zebranie muzyki, prostych
        zdjęć i telefonu w jednym ułatwia bardzo życie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka