IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 21:22
Witam!
Mam telefon SE K320i kupiony w sklepie bez simlocka, chce uzywac go w Erze (abonament) prosiłbym kogoś kto ma taki tel w Erze i wysyła z niego MMS-y o pomoc w konfiguracji. Mój nr gg 6249937.
Obserwuj wątek
    • Gość: skeezy Re: SE K320i IP: *.chello.pl 09.08.07, 22:01
      Spróbuj z ustawieniami K310i (strona operatora, bądź producenta).
      • Gość: kkk Re: SE K320i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 22:17
        Próbowałem i operatora i producenta i k310i nic nie daje
        • Gość: skeezy Re: SE K320i IP: *.chello.pl 09.08.07, 22:59
          To może ręcznie? www.adminer.pl/gprs/
          • Gość: kkk Re: SE K320i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 14:26
            tez nic
            • yavorius Re: SE K320i 10.08.07, 14:49
              A masz aktywne MMS? I co to znaczy TEŻ NIC? Taki komunikat masz na
              wyświetlaczu?
            • Gość: skeezy Re: SE K320i IP: *.chello.pl 10.08.07, 14:55
              1. Utworzenie profilu internetowego:
              Ustawienia -> Łączność -> Ust. internetowe -> Profile internetowe -> Nowy profil -> Nazwa: np. Era MMS -> Łącz, używając -> Nowe konto ->Dane GPRS -> APN: eramms -> Nazwa użytkownika: eramms -> Hasło: eramms -> Zapisz

2. Ustawienia wiadomości:
              Wiadomości -> Ustawienie -> Wiad. obrazk. -> Serwer wiadom.: mms.era.pl/ servlets/mms -> Profil internetowy: wybierasz uprzednio utworzony.
              • Gość: kkk Re: SE K320i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 20:37
                tak, MMS-y mam aktywne, przy wczesniejszym telefonie (t230) wszystko działało. Tego modelu (k320i) Era nie w swojej sprzedaży i pewnie dlatego są takie przewałki. To wszytko co mi podał skeezy (za co bardzo dziękuję) juz przerabiałem po trzy razy i żadnej poprawy. Próbuje jeszcze dezaktywować usługe i aktywowć ja z powrotem na moim koncie abonenckim.
    • Gość: kkk Re: SE K320i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 22:34
      Witam! to jeszce raz ja. Wreszcie udało mi się uruchomić MMS na tym telefonie. PO wielu próbach doszedłem do wniosku ze jest to telefon "single stack - TCP/IP only" (cokolwiek to znaczy), i adres IP w kontach danych trzeba skasować a zamiast niego w ustawieniach internetowych trzeba wpisać adres proxy i łaczyć sie przez niego.
      To że jest to telefon single stack - TCP/IP only to nie pisze tego nigdzie jak podają przykłady to dają doprzykładu tylko Nokie a mam też K750i itam nie moge znależć nigdzie serwera proxy więc to nie jest chyba telefon single stack - TCP/IP only. Jeszcze raz dziękuje za pomoc. Jakby co służę tarez ja pomocą. Mój nr gg 6249937
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka