Dodaj do ulubionych

Nokia podobna do k750i

11.09.07, 19:35
Witam!
Znacie jakąś Nokię podobną pod względem funkcji i ceny do SE k750i? W SE boję
się awarii joysticka. Poza tym w Nokiach z motywem zmieniają się ikonki w menu
:), a SE trzeba flashować. Telefon może być z klapką. Ewentualnie może być też
inna marka. Podoba mi się także Motorola V3x ale nie ma irdy :(
Obserwuj wątek
    • blq Re: Nokia podobna do k750i 11.09.07, 19:49
      1. na co Ci przestarzała IRDA, skoro jest bluetooth? ze starymi złomami chcesz
      wymieniać... co? tapetki 128*128? a może dzwonki MIDI, jak by mp3 nie było
      (których złomy nie obsługują?). nie znam żadnego nowoczesnego telefonu, ktory ma
      irdę, a nie ma bluetootha

2. motorola v3x ma przecietną baterie, przecietna jakosc mp3 i przecietny
      aparat. nie wiem, co w niej z k750?

3. awarii dzojstika nie ma co się bać, pod warunkiem że nie nosisz telefonu w
      zasyfionej kieszeni, nie naciskasz "pełną parą" na gałkę no i nie zagrywasz się
      w jawowe gry

4. k750 bez dzojstika (a na dodatek z EDGE) nazywa się w810i. albo k610i (wersja
      bez radia, z gorszym aparatem, "za to" z 3G)

5. nokia? 6233 polecam. gorszy aparat (na poziomie tego z k610) za to lepsze
      filmy kręci (o epokę lepsze, już się na youtube nadają). poza tym świetny
      telefon z dobrą baterią, dobrze wykonany, fajny.

• kolodziejo Re: Nokia podobna do k750i 11.09.07, 19:50
      michal016 napisał:

> Witam!
      > Znacie jakąś Nokię podobną pod względem funkcji i ceny do SE k750i?

Podobna pod względem funkcji będzie droższa, a podobna pod względem ceny będzie
      gorsza.

> W SE boję się awarii joysticka.

To już było przerabiane wiele razy i w k750i nie psują się jak w poprzednich
      modelach (k700, 500, 508, 300...).

> Podoba mi się także Motorola V3x ale nie ma irdy :(

Taka jest tendencja na rynku. Najnowsze Nokie też już wychodzą bez IrDY. Kiedy
      telefon ma nowocześniejszy przecież Bluetooth i łącze USB to po co komu stara
      podczerwień i przytykanie telefonów do siebie, żeby się broń Boże coś nie
      poruszyło i nie rozłączyło??
    • barracuda7110 Re: Nokia podobna do k750i 11.09.07, 19:51
      V3x ma bluetooth, który jest 100 razy wygodniejszy i szybszy niż przestarzała
      irda. Jedyne z nokii co mi w tej chwili przyszło do głowy to 6280/6288 ale one
      są większe, droższe i na pewno nie przebijają k750i pod względem parametrów.

Ps mam v3x i dopóki nie zaczęła ostro wariować (chyba soft :/) to byłem zadowolony.
      • kolodziejo Re: Nokia podobna do k750i 11.09.07, 19:53
        Trzech naraz i każdy prawie to samo ;)
        • Gość: a Re: Nokia podobna do k750i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 20:37
          a trzeci doda ze ma K750 od póltora roku i tez dzojstik dziala bez problemow ,
          zreszta jest gwarancja na telefon 2 lata
          • michal016 Re: Nokia podobna do k750i 12.09.07, 18:54
            Dzięki za odpowiedzi :)
            Z tą irdą to macie rację, ale siostra ma k310i (z irdą i bez bluetooth) więc
            podczerwień czasem może się przydać. Chyba kupię tego k750i. Wiem, że jest
            gwarancja nawet jak kupię go na allegro, ale musiałbym go zawieźć do salonu SE,
            a najbliższy jest kilkadziesiąt kilometrów od mojego domu (uroki życia na wsi
            :D), więc z gwarancją też nie ma łatwo. Ale skoro mówicie, że joy jest
            wytrzymały... :)
            Pozdro
            • Gość: skeezy Re: Nokia podobna do k750i IP: *.chello.pl 12.09.07, 19:30
              A co to jest salon SE?

Gwarancja będzie, jak będzie dowód zakupu i prawidłowo wypełniona karta gwarancyjna.
              • Gość: K2 Re: Nokia podobna do k750i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 12:57
                A więc skazany jesteś na K750:), trójka tych panów powyżej ma
                naprawdę 100%ową rację, noki w tej cenie i z tymi możliwościami
                nieznajdziesz.
                Mam k750 już 9 miesięcy (oczywiście w futerale, aby mi sie nie
                zniszczył, mądrzejszy jestem po doświadczeniach z innymi SE) i
                naprawdę mówię ci że z dżojstickiem nic się nie dzieje (czyszcze
                pędzelkiem raz na 2-3 tygodnie). Bateriua jest naprawdę świetna ,
                nokie sie umywają:), a menu jest znakomicie skonstruowane i ułożone
                (świetnie się pisze smsy, lepiej jak w nokiach).
                Jedyne co nokie mają lepsze to aparaty, bo SE mimo swoich 2MPx w
                porównaniu z nokiami z seri "n" robi naprawdę badziewne zdjęcia i
                daleko mu do aparatu:(
                • blq Re: Nokia podobna do k750i 13.09.07, 13:36
                  > Jedyne co nokie mają lepsze to aparaty, bo SE mimo swoich 2MPx w
                  > porównaniu z nokiami z seri "n" robi naprawdę badziewne zdjęcia i
                  > daleko mu do aparatu:(

nokie serii N? ktore? chyba n93, n73 i n95, wszystkie 2-4 razy drozsze od k750.

n porownywalne cenowo do k750 robia gorsze fotki. nie wiem co chcesz od aparatu
                  w k750, jak na telefon dobry aparat, makro piekne wychodzi, tylko zdjecia
                  wieczorem i przy niewielkim swietle nie nadaja sie do niczego.

• michal016 Re: Nokia podobna do k750i 14.09.07, 15:09
                Racja, ale jeszcze gdzieś musisz ten telefon oddać. Gdybym go kupił np. w Orange
                to im zanoszę i niech się martwią, wysyłają do SE (w Warszawie czy gdzieś tam w
                świecie :)). Ale jak kupię na allegro to nie mam go gdzie zanieść :/ No chyba że
                wysłać...

Ale mniejsza z tym. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jeśli wgrywając nowy soft
                (nowe menu czy jakieś cuś) pójdzie coś nie tak (zwiecha kompa, padnie bateria,
                cokolwiek) i telefon nie uruchomi się, to czy po ponownym wgraniu softu
                podniesie się, czy będzie się nadawał na złom?
                • Gość: Kali Re: Nokia podobna do k750i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 16:02
                  Co za problem? Kup nowy telefon prosto z Orange na allegro. Jest troche takich.
                  Wymagaj karty gwaranncyjnej i faktiry zakupu w zestawie. Wtedy mozesz bez
                  problemu go reklamowac w salonie Orange. To nawet lepsze. Bo czesto te gwarancje
                  "producenta" w telefonach nie z salonu to jedynie gwarancje sprzedawcy.
    • Gość: Denmark Re: Nokia podobna do k750i IP: *.kretahusnet.dk 14.09.07, 16:39
      Joysticki w K750i psują się niemiłosiernie, a panowie którzy na górze tak sobie
      przytakują to forumowe towarzystwo wzajemnej adoracji.
      Wrzuć w google "K750i uszkodzony Joy", a sam się przekonasz jak wiele osób
      narzeka na tę przypadłość.
      "Nie noś w kieszeni, nie graj w gry itp" - najlepiej w ogóle joya nie używać
      żeby się nie zepsuł:D
      • blq Re: Nokia podobna do k750i 14.09.07, 18:03
        zejdz z tego proxy
        nie udawaj Duńczyka
        przestan pierdoły pisać, ciągle pod innymi nickami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka