Gość: GSM IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.03, 19:43 Dziś w artykule w GW o programistach do komórek była wzmianka o kimś kto używa komórki jako pilota do TV. Czy to jakiś typ komórki czy kwestia dodatkowego oprogramowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barracuda7110 Re: Komórka pilotem do TV 10.09.03, 00:50 z tego co wiem to tylko nokia 3650 moze byc uzywana jako pilot tv. w tym telefonie jest to chyba kwestia wgrania mu jakiegos programu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zowix Re: Komórka pilotem do TV IP: *.NET / *.stella.net.pl 10.09.03, 20:01 Bodajże jeszcze N7650 ma taką możliwość, oczywiście po wgraniu odpowiedniego softu, który nazywa się IR Remote Control czy coś takiego :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michaelandro Re: Komórka pilotem do TV 10.09.03, 23:51 Ja mam to zainstalowane w n7650. Dziala wysmienicie, ze wszystkimi urzadzeniami jakie mam w domu. tyle tylko ze ma ograniczona ilosc odpalen, potem trzeba zrestartowac program. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
m_baczek Re: Komórka pilotem do TV 11.09.03, 17:13 Można używać komóry jako pilota każdej marki użądzeń audio-wideo,Ale musisz zainstalować odpowiednie oprogramowanie i oczywiście musi to być telefon z IrD-ą a najlepiej Nokia7650 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosa Re: Komórka pilotem do TV IP: *.acn.pl / 10.68.4.* 11.09.03, 17:47 Czy wyście kompletnie pogłupieli? Po kiego .... wam pilot w komórce? Co innego gdyby zamontować małą fontannę i zamrażarke do piwa ale PILOT ?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: May79 Re: Komórka pilotem do TV IP: *.acn.waw.pl 11.09.03, 19:57 Rosa, ale nie ma sie po co denerwowac - toz takie piloty juz dawno temu byly dostepne w zegarkach. A dla komorek to tylko kolejny bajer, na ktorym producenci beda zarabiac. Czy to ma wiekszy sens nie jestem pewien, ale zobacz ilu podnieconych maniakow za chwile bedzie walilo do salonow kupic taka komorke. A pozniej beda sie cieszyc mogac zmienic kanal w TV swoja cudowna komorka, sluchajac z niej muzyki na MP3 i robiac zdjecia w miedzyczasie. A przepraszam, beda jeszcze sprawdzac poczte, i czatocac przez internet z kolega, ktory siedzi w pokoju obok. Dobra, zlosliwy jestem, ale jak dla mnie, to tylko kolejny debilny sposob na wyciaganie ze mne kasy, przez producenta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radossci Re: Komórka pilotem do TV IP: *.idea.pl 11.09.03, 22:47 każdy telefon wyposażony w symbiana i ir - bardzo udatna funkcja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssniuniek Re: Komórka pilotem do TV IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.09.03, 00:52 witam, ja wlasnie ostatnio rozwalilem pilota od telewizora a mam komorke z irdem 6310i i ciekawe czy mozna w niego wgrac tez program bo kabel mam zeby sie polonczyc z kompem , jaki to jest program!!!!!????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radossci Re: Komórka pilotem do TV IP: *.idea.pl 17.09.03, 00:59 Niestety nie. Twój telefon nie obsłuzy tej aplikacji Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im Re: Komórka pilotem do TV IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 09:32 a ja mam fajnego pilota z ogromna ilością kolorowych przycisków i chciałbym go przerobić na komórkę tylko nie bardzo mam pomysła jak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalony Re: Komórka pilotem do TV IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 21.09.03, 11:10 Tez pracuje nad tym od jakiegos czasu, a przynajmniej od momentu kiedy moj pilot utonol w zupie pomidorowej.Jak tylko skoncze projekt napisze co o tym na GW PZDR Odpowiedz Link Zgłoś