Gość: realista IP: *.ds.pg.gda.pl 31.07.08, 19:56 no wreszcie :) bo zakładam że mp3 będą dobrej jakości, bez blędów, dobrze opisane i stream conajmniej 256kbps. Napewno bede kupował o ile ceny beda normalne (a nie 5zł za mp3) i wybór bedzie duży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MP3 W Plusie grają za grosze IP: *.acn.waw.pl 31.07.08, 20:27 kryptoreklama, pożałowania godna oferta dla frajerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyDRM Skończy się z jak z Yahoo IP: *.chello.pl 31.07.08, 20:40 Czytając artykuł w pierwszej chwili myślałem, że będę ich klientem, ale fragment "dodatkowo pliki są zabezpieczone mechanizmem DRM". Niech sobie każdy entuzjasta poczyta, jak los spotkał byłych klientów serwisu muzycznego Microsoftu i co teraz spotka klientów Yahoo Music. Sklepy kończą swoją działalność, a użycie DRM sprawia, że po ich zamknięciu tracisz dostęp do WSZYSTKICH utworów, które kupiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
bartolomeo_prignano Re: Skończy się z jak z Yahoo 31.07.08, 20:44 ...to żeś nie doczytał ...DRM będzie dotyczył tylko "wypożyczalni" piosenek a nie sklepu z empetrójkami, których się nijak nie da zabezpieczyć ...generalnie sam pomysł jest niezły ...cieszy to że Plusisko chce się jakoś rozwijać ...ale od zapowiedzi i planów do ich realizacji jeszcze może być długa droga ...zobaczymy i ocenimy trzeźwym okiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waniliowy z tego co zrozumiałem, to deerem będzie dla IP: *.tktelekom.pl 31.07.08, 22:31 pre paidu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosło Re: z tego co zrozumiałem, to deerem będzie dla IP: *.chello.pl 04.08.08, 20:46 dobrze zrozumiałes. niektorzy nie doczytują do końca tregulaminów albo nie oglądają nawet obrazków z opisem oferty i już psioczą. jak masz mixa to dostajesz za 20 zł 250 utworów, masz je w formacie mp3 i nie są zabezpieczone drm. a do tego można sobie wybrać telefonik. ta motka jest niczego sobie bym powiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN W Plusie grają za grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:28 Ciekawe czy te pliki dla internautów będą zabezpieczone DRM. Tak czy inaczej, mnie już przyciągnęli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHA - bez drmmmm! Re: W Plusie grają za grosze IP: *.chello.pl 31.07.08, 21:35 opcja przez internet będzie bez DRM - to draństwo tylko dla prepaidowców. I na poczatek bedzie mp3 128, ale maja dorobic tez wersje po 256 (tyle ze nie wiadomo czy dla wszystkich utworow, bo sie nastawiaja na komorki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: W Plusie grają za grosze 01.08.08, 09:46 Ile Ci płacą za pisanie takich pierdów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk W Plusie grają za grosze IP: *.chello.pl 31.07.08, 22:47 tak 8 gr ale najpierw wpłać 180zł lub 250zł i ściagaj przez rok, jakieś dziwactwo, ciekawe jakie tam będą utwory?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iroki Re: W Plusie grają za grosze IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 23:09 Wszystko jest za darmo więc po co płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN Re: W Plusie grają za grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 16:45 Po to, żeby było tego więcej. Chyba że wolisz słuchać biesiad TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN Re: W Plusie grają za grosze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 07:08 Hello chello Universal i np. SP Records - trudno tam nie znaleźć czegoś ciekawego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 W Plusie grają za grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 00:30 Sukcesu na pewno nie odniosa bo po co na przyklad placic 1grosz za mp3 jak ludzie moga miec ja za darmo w 30sekund bez zadnych niepotrzebnych powiazan z operatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ponieważ IP: *.cpe.netcabo.pt 01.08.08, 01:00 uczciwi ludzie doceniają pracę jaką włożył artysta w powstanie działa... Jeżlei tylko płatnosci będą wygodne, wybór duży i jakos odpowiednia, to moze im sieudać. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Mozart-za darmo, Ich3-za kasę. Bezsens! 01.08.08, 00:57 Mozart-za darmo, Ich3-za kasę. Bezsens! P.S. Dlaczego ja mam jeszcze dopłacać do tego interesu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth W Plusie grają za grosze IP: *.ntlworld.ie 01.08.08, 01:34 Muzyka za darmo jest legalna, dopóki nie czerpię z niej zysków. Nikt jeszcze nie udowodnił, że jest inaczej. Głupi ten, kto będzie płacić za Dodę, Rubika i inne Madonny. A pan prezes może mi skoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN Re: W Plusie grają za grosze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 07:20 Nie wiem, w jaki sposób ty wspierasz artystów, których utworów słuchasz. Co w tym głupiego? Pewnie nie usłyszałbyś nigdy "zespół wydał swoją drugą płytę", gdyby ludzie nie płacili za muzykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Re: W Plusie grają za grosze IP: *.ntlworld.ie 01.08.08, 10:12 Po pierwsze: jeśli to są "artyści", to ja jestem papież. To produkty wytwórni. Po drugie: zapłaci im wytwórnia, żeby wypromować swój produkt. Po trzecie: może bym i płacił, gdyby nie absurdalne ceny. Załóżmy, że płyta kosztuje 50 zł. Koszt jej wyprodukowania to ok. 2 zł (łącznie z pudełkiem i okładką). "Artysta" dostaje z tego gdzieś, powiedzmy, 8, resztę zgarnia wytwórnia. Nie mam zamiaru paść korporacji, które zamiast muzyki serwują jej przeciwieństwo. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN Re: W Plusie grają za grosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 16:41 Ta dyskusja byłaby ciekawsza, gdybyś pokazał, w jaki sposób niepłacenie artystom przez nas słuchaczy miałoby polepszyć jakość wydawanej muzyki. Kto ma płacić muzykom? Sponsorzy, reklamodawcy? Może ma im starczyć przychód z koncertów? Jak mają zyskać popularność? Jakoś nie widzę, żeby robili to poprzez rozpowszechnianie wszystkich swoich kawałków za darmo, gdyż prawie zawsze za któryś z kolei trzeba zapłacić. Znasz jakikolwiek zespół czy wykonawcę, który odniósł sukces rozdając każdy swój utwór za darmo? Ja nie znam. Dlatego podoba mi się inicjatywa przedstawiona w artykule. Dużo ludzi płacących małe pieniądze za muzykę, może sprawić, że wykonawcom będzie się opłacało tworzyć więcej. Na marginesie - nie mam nic przeciwko słuchaniu muzyki z sieci wymiany plików i wcale nie ciągałbym po sądach osób, które umieszczają w niej pliki wbrew prawom autorskim. Tak samo nie zakładam wcale, że każdy kto w taki sposób słucha muzy, będzie od razu żądał, żeby również koncerty dla niego były darmowe albo coś takiego. Mnie nie obchodzi kto zarobi na tym, że posłucham sobie fajnej muzyki. Po prostu zależy mi, żeby ona była. Zciąganie z kazaa itp.? Jakoś mnie nie przekonałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mynth W Plusie grają za grosze IP: *.met.pl 01.08.08, 08:37 jak na razie lipa (konto testowe). nie mp3 a wma, pliki po ściągnięciu nie otwierają się (nie chce mi się sprawdzać czy drm czy nie) Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: W Plusie grają za grosze 01.08.08, 09:01 "- W ankietach często pada argument: kupowałbym muzykę, gdyby była tańsza - mówi Marek Staszewski, przedstawiciel ZPAV, organizacji reprezentującej interesy producentów muzycznych. - Pozostaje mi tylko liczyć na to, że dzięki takim ofertom część z tych osób rzeczywiście spełni swoje deklaracje." Tak, cena faktycznie atrakcyjna... Tylko tam nic niema. A bałagan taki, że odechciało mi się już korzystania z serwisu. A ogłoszenia reklamowe powinny być zgodnie z prawem prasowym wyraźnie oznaczane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: platon W Plusie grają za grosze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 09:08 Okej, chociaz dla kogos z wybrednym uchem to pewnie sredni sklep. Ciekawy tez jestem w jakiej jakosci te mp3, pewnie max 192. I juz uwaga poza marginesem - wolałbym, zeby mnie plus przekonal atrakcyjną ofertą, abonamentami, ceną za minuty. Mam Plusa i z przykroscią porownuje nowe umowy minutowe np z nową ofertą Orange. Jak sobie policzyć przy tej samej 'rozmowności' i tej samej 'płatliwości' umowa w Plusie przeciągnie mi się na 40 miesięcy zamiast na 24 jak w Orange. Piszę o tym, bo się zdenerwowalem. I jestem coraz bliźszy zmiany operatora. Na szczęście można zachować numer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: W Plusie grają za grosze IP: 195.20.110.* 01.08.08, 09:47 Mam numer w Plus Gsm juz 8 lat i od 4 lat dostaje od nich znizke na abonament: teraz mam 50% na taryfe za 55zl, czyli mam 90 minut za 27,50zl i umowe tylko na 12 miesiecy, wiec to nie jest zle (rachunki srednio mam za cale 8 lat 40zl/miesiac, wiec nie jestem klientem megawaznym dla nich). Jedyny minus to, ze telefon kupuje poza abonamentem, ale raz na 2 lata i jakies zwykle aparaty. Zastanawialem sie nad Play - jednak brak przechodzenia minut mnie zniechecil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal W Plusie grają za grosze IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.08, 17:07 Przeczytałem wczoraj z dużym zainteresowaniem, zarejestrowałem się pobrałem 5 utworów ...i więcej raczej nie skorzystam. Na dziś to jest "wtopa" porównywalna chyba tylko z polskim startem eBay. Utwory wybiórczo rozrzucone, niekompletne (brak jakiegokolwiek pełnego albumu z tego co widzę), pojedyncze kawałki są chyba dla "smarkaczy z ADHD" nie potrafiących skupić się na jednej sprawie dłużej niż 30 sekund. Dla kogo to jest? Dla gó..arzy ustawiających sobie mega- cool-fullwypas-odjechane dzwonki? Beznadzieja IMHO. No i najgorsze ze wszystkiego - zainfekowane DRM - nie udało mi się odtworzyć tego ścierwa ani pod linuksem, ani pod XP z foobarem, ba nawet po WMP wyskoczył błąd, a system ma pobierane na bieżąco wszelkie aktualizacje z WU. Nie mówiąc już o tym, że nie da się odtworzyć tych zainfekowanych WMA (nie mp3) na podstawowym urządzeniu do jakiego tego typu pliki są przeznaczone, czyli odtwarzaczu mp3 (WMA przyjmuje, wyskakuje za to komunikat ("No Authority"). O kant d*y potłuc takie rozwiązanie. A abonentem plusa z tego powodu na pewno nie zostanę - wystarczy że płacę teraz dwa abonamenty u innych operatorów, więc o trzecim nie ma mowy. Za to najlepiej postarano się o swoje interesy - proces rejestracji jest 3-poziomowy, wymaga podania adresu email i obowiązkowo numeru telefonu (!nawet przy wybraniu jako kanału - interent!) cóż podałem email przeznaczony na spam/rejestracje, a numer jakiś stary prepaid więc niech te cholerne reklamy się zadławią. IMHO świetna inicjatywa, oczekwiana przez bardzo dużą grupę ludzi (podobnie jak eBay PL) zabita przez krótkowzroczność i bylejakość. Na dziś dużo bardziej opłaca się myszkować po wyprzedażach i aukcjach internetowych kupując normalne płyty cd audio, robiąc z nich mp3 i słuchając na przenośnym odtwarzaczu itp. podczas gdy nośniki fizyczne zbierają kurz. Arcyniewygodne, ale co zrobić - to dla mnie jedyny sensowy sposób by nie wydać majątku na muzykę. Sam tego nie robię, ale w pełni rozumiem i nie potępiam ludzi sciągających albumy z sieci - bez proszenia się, traktowania jak złodziej (DRM) i z fatalną ofertą (pojedyncze utwory). Takie coś z rozproszonymi, pojedynczymi utworami jak teraz oferuje Plus można sobie samemu nagrać w ramach dozwolonego użytku osobistego z radia internetowego itp. - Last.fm ma dużo większy katalog (tam też nie ma całych albumów za darmo, ale przynajmniej można tych nagrań "radiowej" - 128 kbps CBR jakości słuchać na sprzęcie przenośnym. Albo szukać perełek jak NIN, Radiohead, co lepsze albumy na Jamendo czy genialna inicjatywa Metalliki mającej po sprawie z Napsterem raczej kiepską prasę - koncerty od 1983 do 2003 w całości do pobrania za darmo w dobrej jakości poprzez The Vault. No i proszę porównać tamtejszą rejestrację (1 raz tylko email) z tą procedurą w Plusie obliczoną na wyciągnięcie danych osobowych. Proszę mnie źle nie zrozumieć - wiem że wykonawcy, tfu przede wszystkim producenci chcą się zabezpieczyć, ale od tego jest watermaking utworów, a nie infekcja ścierwem pt. DRM - czegoś takiego nie chcę nawet za darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieDajSięNabrać! Pliki z muzodajnia.pl to nie MP3!!!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 13:11 ...tylko WMA i to w dodatku DRM. To dramatycznie zawęża ilość odtwarzaczy mp3 zdolnych do odtworzenia pliku, nie mówiąc już o tym że skreśla z listy ten najpopularniejszy - iPoda... No nic, czekamy dalej na iTunes Store. A tymczasem posiłkujemy się torrentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek W Plusie grają za grosze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.08, 21:07 Wszystko OK, tylko dlaczego ta instalacja licencji na WMP trwa nieskończenie długo? Wie ktoś? Czekam już 30 minut i ciągle "trwa pobieranie praw użytkownika. Wszystkie niezbędne dodatki zainstalowałem i nic :/ Odpowiedz Link Zgłoś