Dodaj do ulubionych

Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru do...

05.07.09, 16:33
Kto próbował się wydobyć z objęć Plusa ostatnio ten wie jakie sztuczki stosują
w salonach.
"błąd systemu"
"awaria komputera"
"trzeba zapłacić karę"
"ksero nie działa, proszę przyjść za 3 dni"...
Obserwuj wątek
    • Gość: woland Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru do.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 17:24
      A czy wie ktoś może czy trzeba być tzw. zarejestrowanym użytkownikiem w
      przypadku telefonu na kartę czy ot tak można iść do nowego operatora i numer
      zostanie przeniesiony? Z góry dziękuję:)
      • Gość:   Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.multimo.pl 05.07.09, 17:31
        Trzeba być zarejestrowanym. Czyli idziesz do "swego" salonu,
        rejestrujesz kartę i idziesz do drugiego.
        • mothermania Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru 05.07.09, 17:46
          A co z forsa na tej karcie? Przepada, czy tez moze byc przeniesiona?
          • business3 Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z nią? 05.07.09, 18:01
            Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z nią?
            • Gość: 123 Re: Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 18:07
              Oczywiście, że przepada. Bez przesady, jaki operator oddałby pieniądze, które
              już otrzymał...
              • Gość:   Re: Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z IP: *.multimo.pl 05.07.09, 20:08
                Jakie bez przesady? Za granicą oddają.
                • Gość: t Re: Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z IP: 217.202.151.* 05.07.09, 23:23
                  Ale to Polska, nie "zagranica".

Swoją drogą, to w Polsce pre-paidy to bajka, w porównaniu do Włoch. Tutaj
                  każdego pre-padia trzeba zarejestrować (bez codice fiscale - naszego NIPu nie ma
                  szans), plus taryfy po 15 centów/minutę...nie wspomnę o tych, w których trzeba
                  płacić za ODEBRANE połączenia.
                  • Gość:   Re: Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z IP: *.multimo.pl 05.07.09, 23:40
                    Włochy to kraj z lewicowymi tradycjami - np. wybitny ultralewicowiec
                    Mussolini itp.
                    • Gość: t Re: Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z IP: 217.202.151.* 05.07.09, 23:44
                      Heh...mieszkając tutaj i mając do czynienia z wszelkimi urzędami oraz
                      biurokracją, to mogę śmiało stwierdzić, że Polska to kraj ultra-liberalny, w
                      którym administracja działa bardzo sprawnie ;)

No, chyba że tylko w Lombardii tak jest, w co szczerze wątpię, bo na południu
                      jest ponoć jeszcze gorzej.
                  • Gość: gość Re: Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 23:41
                    nie powinny przepaść, bo pieniądze są moje a nie operatora i na mojej karcie a
                    nie jego
    • Gość: lelek Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru do.. IP: *.centertel.pl 05.07.09, 18:24
      czy "promocja" obejmuje rowniez date ?
      • Gość: Misiek Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.ghnet.pl 05.07.09, 21:56

pomogłbym ale nie zrozumiałem.
        chodzi Ci o "dane" ?

Prosta sprawa, jesli dostałeś nowy regulamin to możesz wypowiedzieć umowę.
    • Gość: www Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.adsl.alicedsl.de 05.07.09, 18:42
      No nareszcie!!!!! Brawo UKE. Na pohybel roznym oligarchom, ktorzy probuje nas doic.

Wkurzajace, ze oni sami nigdy na to sie nie zgadzaja, a do wszystkiego trzeba
      ich zmuszac.

Ja bym jeszcze prosil o kolejna koncesje zeby ceny poszybowaly w dol...
      • Gość:   Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.multimo.pl 05.07.09, 20:05
        A ja bym prosił o likwidację koncesji.
    • savrin Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru do... 05.07.09, 19:00
      No współczuje operatorom ale z punktu widzenia klienta to bajka
      • pitland.pl Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru 05.07.09, 19:43
        ciekawe jak to będzie funkcjonować w praktyce - np. problemem przy przenoszeniu
        numeru jest system promocji w postaci "do 10 w ramach sieci osób masz rozmowy za
        1 grosz za minutę". Tego nie można przenieść.
      • Gość: Ula Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru do.. IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.09, 20:13
        Przeniesienie nr telefonu tylko na kartę?
        • Gość: 123 Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 20:34
          Nie.
          • Gość: 123 Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 20:34
            Ale jak jesteś uwiązana umową to bez zapłacenia kary za zerwanie się nie obejdzie.
      • Gość: gość Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 23:43
        a ja im wcale nie współczuję, oni robią na nas grubą kasę
    • Gość: zgymunt Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:26
      Dokładnie taką samą sytuację miałem w Częstochowie,gdzie są dwa salony na
      przeciwko siebie.W obu 'padł system'
      • Gość: gość Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 23:47
        trzeba było spytać to jak się dzieje, że komórki nadal działają mimo padniętego
        systemu
    • Gość: leo nie wspolczuje operatorom IP: 212.180.168.* 06.07.09, 06:22
      ba! jestem mocno szczęśliwy że ktoś wresczcie dobiera się tym złodziejom do
      dupy! ile oni bezprawnie kasy ze mnie wyciągnęli to strach!
    • Gość: IZ Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru do.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 08:56
      Ja z Plusem ide już na noże. Całkowite olewanie klienta, gagnianie
      go po salonach po 5x (sic!) w tej samej sprawie. Jak telefon jest na
      kartę, to w ich systemie nie ma miejsca gdzie można wpisać REGON,
      więc odzucają z tego powodu wnioski o przeniesienie numeru, chociaż
      mają REGON podany, ale go niby nie widzą przy ocenie wniosku.
      Oczywiście system prawie codziennie nie działa. Sprawa ciągnie się
      od 2 miesięcy. Zaraz poszukam linka do UKE i piszę skargę, może
      dostaną chociaż karę, dziady.
      • Gość: gosc Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:48
        a ja na razie przedłużam swoją umowę w orange - mam biznes. Na wakacje mam abo
        za złotówkę... i nie narzekam..
    • Gość: aga Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru do.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.09, 15:12
      Wniosek o przeniesienie numeru Plusa do Play złożyłam 11 lipca...dziś jest
      raptem 15! Plus stwierdził,że "system" zdublował mój wniosek i bla bla
      bla.....jestem wściekła!!!
      • lakers2 Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru 15.07.09, 16:10
        Witam
        Mi sie udało przenieść numer z Ery do Play bez problemów .
        Wniosek złożony 13.07 ok.16:00 zaczął działać w Play dziś rano :).

pzdr.
        lakers2
        • Gość: gosienka Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: 79.139.95.* 16.07.09, 17:42
          to Ci zazdroszcze takiego bezproblemowego przeniesienia nr z Ery. Ja juz od tygodnia jestem w ich salonie prawie codziennie i codziennie wynajduja nowy problem ze zwolnieniem numeru. Wczoraj dowiedziałam się "że przeniesienie nr tak szybko jest technicznie niemożliwe i takie rzeczy są tylko w teorii :D" a mi wyznaczyli datę zwolnienia numeru na 7.09 (przy wniosku złożonym 13.07 również)..jednak ja tego tak nie zostawię, prawo jest jedno dla wszystkich i Era tez musi go przestrzegac..nawiasem mówiąc - najgorsza sieć w Polsce, wszystkim odradzam
    • Gość: gość aktywacja IP: *.mofnet.gov.pl 28.10.09, 12:26
      A gdzie można się zwrócić jeżeli operatorzy zwlekają z
      przeniesieniem numeru? Ile wogóle czeka się na aktywację karty u
      nowego operatora?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka