3cik 05.07.09, 16:33 Kto próbował się wydobyć z objęć Plusa ostatnio ten wie jakie sztuczki stosują w salonach. "błąd systemu" "awaria komputera" "trzeba zapłacić karę" "ksero nie działa, proszę przyjść za 3 dni"... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: woland Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru do.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 17:24 A czy wie ktoś może czy trzeba być tzw. zarejestrowanym użytkownikiem w przypadku telefonu na kartę czy ot tak można iść do nowego operatora i numer zostanie przeniesiony? Z góry dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.multimo.pl 05.07.09, 17:31 Trzeba być zarejestrowanym. Czyli idziesz do "swego" salonu, rejestrujesz kartę i idziesz do drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mothermania Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru 05.07.09, 17:46 A co z forsa na tej karcie? Przepada, czy tez moze byc przeniesiona? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z nią? 05.07.09, 18:01 Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z nią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 18:07 Oczywiście, że przepada. Bez przesady, jaki operator oddałby pieniądze, które już otrzymał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z IP: *.multimo.pl 05.07.09, 20:08 Jakie bez przesady? Za granicą oddają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z IP: 217.202.151.* 05.07.09, 23:23 Ale to Polska, nie "zagranica". Swoją drogą, to w Polsce pre-paidy to bajka, w porównaniu do Włoch. Tutaj każdego pre-padia trzeba zarejestrować (bez codice fiscale - naszego NIPu nie ma szans), plus taryfy po 15 centów/minutę...nie wspomnę o tych, w których trzeba płacić za ODEBRANE połączenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z IP: *.multimo.pl 05.07.09, 23:40 Włochy to kraj z lewicowymi tradycjami - np. wybitny ultralewicowiec Mussolini itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z IP: 217.202.151.* 05.07.09, 23:44 Heh...mieszkając tutaj i mając do czynienia z wszelkimi urzędami oraz biurokracją, to mogę śmiało stwierdzić, że Polska to kraj ultra-liberalny, w którym administracja działa bardzo sprawnie ;) No, chyba że tylko w Lombardii tak jest, w co szczerze wątpię, bo na południu jest ponoć jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Właśnie! Forsa na kartach najważniejsza-co z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 23:41 nie powinny przepaść, bo pieniądze są moje a nie operatora i na mojej karcie a nie jego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru do.. IP: *.centertel.pl 05.07.09, 18:24 czy "promocja" obejmuje rowniez date ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.ghnet.pl 05.07.09, 21:56 pomogłbym ale nie zrozumiałem. chodzi Ci o "dane" ? Prosta sprawa, jesli dostałeś nowy regulamin to możesz wypowiedzieć umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.adsl.alicedsl.de 05.07.09, 18:42 No nareszcie!!!!! Brawo UKE. Na pohybel roznym oligarchom, ktorzy probuje nas doic. Wkurzajace, ze oni sami nigdy na to sie nie zgadzaja, a do wszystkiego trzeba ich zmuszac. Ja bym jeszcze prosil o kolejna koncesje zeby ceny poszybowaly w dol... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.multimo.pl 05.07.09, 20:05 A ja bym prosił o likwidację koncesji. Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru do... 05.07.09, 19:00 No współczuje operatorom ale z punktu widzenia klienta to bajka Odpowiedz Link Zgłoś
pitland.pl Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru 05.07.09, 19:43 ciekawe jak to będzie funkcjonować w praktyce - np. problemem przy przenoszeniu numeru jest system promocji w postaci "do 10 w ramach sieci osób masz rozmowy za 1 grosz za minutę". Tego nie można przenieść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru do.. IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.09, 20:13 Przeniesienie nr telefonu tylko na kartę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 20:34 Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 20:34 Ale jak jesteś uwiązana umową to bez zapłacenia kary za zerwanie się nie obejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 23:43 a ja im wcale nie współczuję, oni robią na nas grubą kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgymunt Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:26 Dokładnie taką samą sytuację miałem w Częstochowie,gdzie są dwa salony na przeciwko siebie.W obu 'padł system' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 23:47 trzeba było spytać to jak się dzieje, że komórki nadal działają mimo padniętego systemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo nie wspolczuje operatorom IP: 212.180.168.* 06.07.09, 06:22 ba! jestem mocno szczęśliwy że ktoś wresczcie dobiera się tym złodziejom do dupy! ile oni bezprawnie kasy ze mnie wyciągnęli to strach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZ Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru do.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 08:56 Ja z Plusem ide już na noże. Całkowite olewanie klienta, gagnianie go po salonach po 5x (sic!) w tej samej sprawie. Jak telefon jest na kartę, to w ich systemie nie ma miejsca gdzie można wpisać REGON, więc odzucają z tego powodu wnioski o przeniesienie numeru, chociaż mają REGON podany, ale go niby nie widzą przy ocenie wniosku. Oczywiście system prawie codziennie nie działa. Sprawa ciągnie się od 2 miesięcy. Zaraz poszukam linka do UKE i piszę skargę, może dostaną chociaż karę, dziady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:48 a ja na razie przedłużam swoją umowę w orange - mam biznes. Na wakacje mam abo za złotówkę... i nie narzekam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru do.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.09, 15:12 Wniosek o przeniesienie numeru Plusa do Play złożyłam 11 lipca...dziś jest raptem 15! Plus stwierdził,że "system" zdublował mój wniosek i bla bla bla.....jestem wściekła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lakers2 Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru 15.07.09, 16:10 Witam Mi sie udało przenieść numer z Ery do Play bez problemów . Wniosek złożony 13.07 ok.16:00 zaczął działać w Play dziś rano :). pzdr. lakers2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosienka Re: Od poniedziałku darmowe przeniesienie numeru IP: 79.139.95.* 16.07.09, 17:42 to Ci zazdroszcze takiego bezproblemowego przeniesienia nr z Ery. Ja juz od tygodnia jestem w ich salonie prawie codziennie i codziennie wynajduja nowy problem ze zwolnieniem numeru. Wczoraj dowiedziałam się "że przeniesienie nr tak szybko jest technicznie niemożliwe i takie rzeczy są tylko w teorii :D" a mi wyznaczyli datę zwolnienia numeru na 7.09 (przy wniosku złożonym 13.07 również)..jednak ja tego tak nie zostawię, prawo jest jedno dla wszystkich i Era tez musi go przestrzegac..nawiasem mówiąc - najgorsza sieć w Polsce, wszystkim odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość aktywacja IP: *.mofnet.gov.pl 28.10.09, 12:26 A gdzie można się zwrócić jeżeli operatorzy zwlekają z przeniesieniem numeru? Ile wogóle czeka się na aktywację karty u nowego operatora? Odpowiedz Link Zgłoś