konrad.w6 25.08.09, 08:37 Kupiłem ten telefon i nie wiem jak połączyć go z kompem. Instrukcja jest szczątkowa i niewiele wyjaśnia. W zestawie jest jakiś adapter pasujący do portu USB. Może ktoś mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysiek1042 Re: Sony Ericsson C-510. 27.08.09, 17:42 wystarczy podpiąć kabel, jedną stroną do telefonu, a drugą do portu USB w komputerze. Następnie po podłączeniu wybrać z menu telefonu opcję pamięć masowa. Nie trzeba instalować oprogramowania z płyty, ponieważ na podstawowe funkcje jak zrzucanie muzyki,zdjęć itp. jest niepotrzebne. Na upartego oprogramowanie na płycie załączanej z telefonem służy głównie do aktualizacji firmware, ale i to nie jest niezbędne. Także cała procedura podłączenia telefonu do PC jest prosta, żeby nie powiedzieć prostacka... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.w6 Re: Sony Ericsson C-510. 29.08.09, 15:40 Sprawa połączenia została rozwiązana, nie potrzeba kabla tylko kartę pamięci włożyć do załączonego czytnika, a ten podpiąć do Portu USB. Mam inny problem: na displayu pojawiła się literka "H" i nie wiem co ona oznacza. W instrukcji symbole na ekraniku wogóle pominięto. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek1042 Re: Sony Ericsson C-510. 29.08.09, 16:11 Literka "H" w lewym-górnym rogu wyświetlacza oznacza, że jest włączona sieć 3G (wideorozmowy włączone). Wyłączamy w USTAWIENIA/ ŁĄCZNOŚĆ/ SIECI KOMÓRKOWE/ Sieci GSM/3G/ WYŁĄCZ/WŁĄCZ Odpowiedz Link Zgłoś