Dodaj do ulubionych

SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ?

23.05.04, 00:55
no wlasnie? czy jest wiecej osob o tym nazwisku? Czy moze ktos wie, jakie
jest pochodznie tego nazwiska i skad ono pochodzi?
bede wdzieczna za wdzelakie posty
Asica Sidor
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.vc.shawcable.net 23.05.04, 06:13
      Sluzylem w Gdansku moim dow.byl por.A.Sidor milo go wspominam to bylo 25 lat
      temu.pozdrowionka.
      • Gość: Trochę ich jest. Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 09:11
        W Krzywdzie koło Łukowa żyje rodzina Sidor. W Piechowicach koło Jeleniej Góry
        żyje Zofia Ćwionkała z domu Sidor.
      • Gość: sidor waldemar Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:14
        sidor waldemar katowice 29.08.1958.
    • Gość: asica74 Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.ipt.aol.com 23.05.04, 12:53
      o! jak milo!
      moja rodzina mieszka w Tomaszowie Lubelskim, na zamojszczyznie. Ale oprocz
      rodziny taty mego brata, nie znam zadnych innych. PAmietam, ze obilo mi sie
      nazwisko Sidorczuk.
      Jestem ciekawa jakiego pochodzenia jest to nazwisko? Polskie? Ukrainskie?
      • Gość: GAMP69 Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 17:37
        DZIEWCZYNO !!! OTWÓRZ KSIĄŻKĘ TELEFONICZNĄ MIESZKAŃCÓW LUBLINA, ZRÓB SOBIE
        CIEPŁĄ HERBATĘ I ZACZNIJ CZYTAĆ, CZYTAĆ, CZYTAĆ... TAK NA MARGINESIE MÓJ TEŚĆ
        TO SIDOR ! POZDRAWIAM
    • Gość: buuu Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.chello.pl 23.05.04, 19:24
      Ola Sidor pracuje w klubie kultury w Falenicy bardzo sympatyczna plastyczka,
      młoda.
      • Gość: alinda Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.arcor-ip.net 23.05.04, 20:17
        Dawno temu moim nauczycielem historii byl pan SIDOR - imienia nie pamietam.
        Cztery lata temu spotkalam bylego profesora na zjezdzie szkolnym. Przemily
        starszy pan. Okolice Lodzi ale nie wiem gdzie dokladnie zamieszkuje. Pozdr.
    • jova1 Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? 25.05.04, 14:47
      w olesnicy pod wroclawiem mieszka rodzina sidorow ale oni wywodza sie z okolic
      jaroslawia na rzeszowszczyznie i to chyba jest kolebka tego nazwiska gdyz ma
      ono podobne brzmienie do nazwisk lemkowskich i ukrainskich.
    • Gość: ANIA Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.interparts.biuro / *.interparts.com.pl 26.05.04, 15:12
      SIDORÓW JAK PSÓW:)JA TEŻ NOSZE TO NAZWISKO. SPORO LUDZI O TYM NAZWISKU MIESZKA
      NA BIAŁOSTOCCZYŹNIE, W ŁOMŻYŃSKIEM I NA MAZURACH. NIE JEST TO WCALE RZADKIE
      NAZWISKO....POCHODZENIE PODOBNO BIAŁORUSKIE..
      POZDRO DLA WSZYSTKICH SIDORÓW
      ANIA
    • Gość: kuba Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:29
      Bardzo duża rodzina Sidorów mieszka w Lubartowie (Lubelskie). Jest to
      tzw. "stara lubartowska rodzina".
      Pozdrawiam
      • jayin Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? 21.09.04, 10:46
        :-)
        Dwóch moich znajomych - braci o tym nazwisku jest w składzie fajnego szantowo-
        folkowego zespołu Yank Shippers.

www.yank.szanty.art.pl
    • Gość: sunnypol Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.dashofer.pl / 212.160.156.* 14.10.04, 09:13
      Moi dziadkowie nazywają sie Sidor :)
      • Gość: sunnypol Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.dashofer.pl / 212.160.156.* 14.10.04, 09:15
        Pochodzą ze Lwowa:))))
      • Gość: zaba Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.proxy.aol.com 09.11.04, 01:41
        Sidorowie moeszkali w <przemyslu, przy ul.Wodnej; Jeden byl Adam.
    • Gość: kryśka Najsławniejszy Sidor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 18:42
      Marek Sidor - b. wiceminister, prezes Urzędu Lotnictwa Cywilnego
      • Gość: julek Re: Najsławniejszy Sidor IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.05, 22:49
        Nieee... Najslawniejszy to Lech Sidor, byly Mistrz Polski w tenisie ziemnym w
        latach 90-tych.
    • Gość: mnkra Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.11.04, 11:01
      Halina Sidor chodzila do 2 LO w Nowym Saczu,jej siostra byla pielegniarka w
      gabinecie szkolnego dentysty,
      • Gość: LILPOP Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 13:44
        W Prokuraturze Okręgowej w Gorzowie Wlkp. pracuje prokurator nazwiskiem Sidor
        imienia nie pamiętam
        • miss_dronio p. dr Sidor -stomatolog z Gorzowa Wlkp. 25.03.05, 19:26
          Bardzo dobra dentystka i przemiła osoba:)
        • go2hell Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? 05.07.05, 20:18
          mnie to chyba nikt tu nie przebije. jestem z Lublina (gdzie się nie obrócisz,
          to Sidorów pełno).Oprócz siebie poznałam,nie ruszając się w tym celu z tegoż
          miasta, trzy inne Anny Sidor. Pierwsza to była moja histeryczka
          (tak,'histeryczka' a nie'historyczka' z podstawówki) - oczywiście miałam u niej
          przewalone, poza tym inni nauczyciele usilnie chcieli wiedzieć, czy
          moja 'mamusia' nie uczy historii:) Druga osoba napatoczyła się przy okazji egz.
          wstępnych na studia - odróżniano nas po dacie urodzenia (no, na szczęście nie
          była jednakowa).Nie wiem, jakie są dalsze losy mojej imienniczki, bo dostałam
          się, ale tam nie studiuję. Trzecia Anna (Sidor to nazwisko panieńskie) uczy
          mnie teraz na studiach (i znowu przewalone). Najlepsze jest to,że też chodziła
          do tej podstawówki,co ja i przytrafiła jej się owa słynna 'histeryczka' ;]
    • iwonka1981 znam jednego 24.03.05, 14:37

w woj. dolnosląskim mieszka
    • Gość: charity Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.lubaczow.sdi.tpnet.pl 13.07.05, 23:00
      W Korzeńcu koło Przemyśla i w samym Przemyślu. Z tego co słyszałam to
      ukraińskie nazwisko. Pozdrawiam :)
      • Gość: bruner Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.cable.mindspring.com 15.07.05, 11:19
        i ja Sidor. Mieszkam Na Florydzie. Szukalem cos na temat historii tego
        nazwiska. To ponoc jakas mieszanka wegiersko-francuska.
    • Gość: Joanna Re: SIDOR- CZY JEST NAS WIECEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 00:55
      Oczywiście, że jest więcej Sidorów. Moja mama z domu Sidor pochodzi z Końskich.
      Ma dwie siotry i brata.

Poydrawiam,
      Joanna
      jzz@autograf.pl
    • Gość: Anna Sidor jest nas więcej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.14, 18:56
      Od kąd pamietam moja rodzina ma korzenie w Majdanie Górnym pod Tomaszowem Lubelskim, chyba najwięcej Sidorów jest na lubelszczyźnie...
      • Gość: Ania Re: jest nas więcej IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.15, 03:03
        Moja rodzina pochodzi z Majdanu Górnego -konkretnie dziadek Jan Sidor chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej o swojej rodzinie to kontakt do mnie :
        Anna Sidor proszę pisać na maila ania3319@gmail.com

Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka