Dodaj do ulubionych

nazwisko REDYK

01.12.04, 23:22
jest to rzadkie nazwisko i podobno kazdy, kto je nosi jest
spokrewniony....moze uda mi sie to sprawdzic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Strawberry Re: nazwisko REDYK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:14
      Właściciele hurtowni RETMARK w Radzyminie tak sie nazywają.Moja firma współpracowała z w/w hurtownią.
      • barbabietola Re: nazwisko REDYK 02.02.05, 14:44
        dziękuję!
    • Gość: a(L)icja Re: nazwisko REDYK IP: *.crowley.pl 06.02.05, 23:12
      moja koleżanka ma takie nazwisko i mieszka w Wawie, z tego co wiem jej ojciec
      pochodzi z okolic szczytna (i cała rodzina redyków oczywiście)
      • barbabietola Re: nazwisko REDYK 07.02.05, 15:11
        Gość portalu: a(L)icja napisał(a):

> moja koleżanka ma takie nazwisko i mieszka w Wawie, z tego co wiem jej ojciec
        > pochodzi z okolic szczytna (i cała rodzina redyków oczywiście)

a moze wiesz dokladnie jakie to sa okolice tego Sczytna? bo by sie zgadzalo....
        • Gość: a(L)icja Re: nazwisko REDYK IP: *.crowley.pl 07.02.05, 18:54
          dokładnie nie wiem, ale spróbuje spiknąc Cie z tą kumpelą na forum, mysle ze z
          nią juz powinnas gadać, cierpliwosci:)
          • renataredyk Re: nazwisko REDYK 08.02.05, 14:14
            hejka, to wlasnie ja. moja kolezanka dala mi znac ze szukasz redykow. moj
            ojciec pochodzi ze spychowa.
    • Gość: a(L)icja Re: nazwisko REDYK IP: *.crowley.pl 11.02.05, 11:51
      skoro moja koleżanka pofatygowała się żeby ci odpisać, to może chociaż jej za to
      podziękuj
      wiem ,że może doszłaś do wniosku, że to nie ta rodzina, ale wypadałoby nawet to
      napisać
      • barbabietola Re: nazwisko REDYK 18.02.05, 13:14
        przede wszystkim to chciałabym podziękować Tobie za odpowiedź na mój post i
        inicjatywę w poszukiwaniu, no i za "fatygę"... DZIĘKUJĘ !!!

jednakże nie wiem skąd ten zaczepny i niemiły ton Twojej odpowiedzi...

może Ty codziennie tu zaglądasz, ja niestety nie mam takiej możliwości. Mam
        małe dziecko i tysiąc spraw na głowie, więc nie często uda mi się wykraść
        chwilę dla siebie i wówczas nie zawsze chciałabym ją przeznaczyć na siedzenie
        przed kompem.

• Gość: a(L)icja Re: nazwisko REDYK IP: *.crowley.pl 23.02.05, 16:29
          sorry na prawdę ale po prostu stwierdziłam, że doszłaś do wniosku że to nikt z
          twojej rodziny i po prostu zignorowałaś moje starania- dlatego kwkurzyłam sie ze
          nie odpisujesz
          nie nierz tego do siebie i jeszcze raz przepraszam jeśli Cię uraziłam
          mam nadzieję, że jakoś się dogadałyście z renią
          pozdrawiam:))
          p.
          • Gość: renataredyk Re: nazwisko REDYK IP: 62.77.166.* 25.02.05, 19:26
            dogadalysmy sie, dogadalysmy. i jest bardzo sympatycznie. na pewno
            barbioletka:) rozumie wszystko!:) i wybaczy. poprostu na forum rozni ludzie sie
            trafiaja i przyzwyczailismy sie do tego ze zawsze spotkamy szybciej
            nieuczciwych i chamskich ludzi niz tych milych i uczciwych. takie czasy. kiss
            • Gość: a(L)icja Re: nazwisko REDYK IP: *.crowley.pl 27.02.05, 22:04
              pozdrawiam Cię Reniu "forumowo' :)))
            • barbabietola Re: nazwisko REDYK 01.03.05, 00:34
              z "takimi czassami" wprawdzie niekoniecznie się zgodzę :) raczej różni ludzie
              się trafiają, jednak nie zawsze należy z góry oceniać i przypinać etykietki :)
              zaskoczył mnie ton wypowiedzi Alicji, ale uznałam, że to pewnie "gorszy dzień",
              człowiek ma wtedy dość wszystkiego i nieprzemozną chęć mówienia / pisania tego
              co pomyśli i basta! ale ja się nie gniewam... bo byłoby bez sensu gniewać się
              na kogoś kogo się nawet nie zna :) w każdym bądz razie dogadałyśmy się z Renatą
              i oprócz sympatycznie to jest jeszcze zaskakująco i intrygująco! pozdrawiam i
              każdemu, kto poszukuje życzę życzliwej duszy jak Alicja, która mało tego ze
              napisala że zna nazwisko, to jeszcze przekazała dalej informację że ktoś
              szuka :)
              • Gość: renataredyk Re: nazwisko REDYK IP: *.dsl.netsource.ie 08.03.05, 19:48
                ja ciebie tez pozdrawiam ALICJO:))))

> z "takimi czassami" wprawdzie niekoniecznie się zgodzę :) raczej różni ludzie
                > się trafiają, jednak nie zawsze należy z góry oceniać i przypinać
                etykietki :)

zgadzam sie z toba barbioletko na miliard procent. tak powinno byc i robie
                wszystko by tak bylo.i wierze w idealy, szczerosc, prawde, sprawiedliwosc i tym
                sie staram kierowac w zyciu i kazdy powinien sie tym kierowac.jednak wiesz ze
                teoria swoje, a praktyka swoje, czlowieka gubia pewne rzeczy, a sama wiara jest
                ciezka. szczegolnie kiedy spotykasz sie tylko z zaczepnymi, chamskimi
                odpowiedziami, lub olewaniem kogos na skale swiatowa przez dlugi czas, psychika
                reaguje w ten sposob, ze niczego dobrego nie oczekujesz juz po nastepnych
                ludziach. wiem ze jest to zle, ale tak jest co poradzisz. dlatego kiedy tak sie
                dzieje i potem spotykamy kogos kto nie wiesza na ciebie psow no i zrobisz ten
                blad ze ocenisz go zle opierajac sie na swoich zlych doswiadczeniach,
                przepraszasz go i przyznajesz sie do zlej oceny. i to sie nazywa wyjscie z
                sytuacji z godnoscia. a alicja to stara forumowiczka (oczywiscie nie wiekiem
                zaznaczam, mlodzik jeszcze z niej)) i dlatego tak cie ocenila, bo czesto
                spotyka sie z nieuprzejmoscia. wiem cos o tym, kiedys, za dawnych czaso
                siedzialam na forum jak maniaczka. dopoki nie zepsul mi sie komp:)a teraz
                jestem na obczyznie to juz w ogole to rozumiem.

ej, alez ja sie rozpisalam? czy ja nie zanudzam ta psychologiczna nawijka?
                sorry, jezeli tak.

ale fajnie sie z wami gada kobitki:)))))))
                calusy:****************************
                • barbabietola Re: nazwisko REDYK 27.08.05, 11:24
                  Droga Renko
                  nie wiem czy to i kiedy przeczytasz, ale chcialam Ci napisać że baaaardzo się
                  cieszę że Cię poznałam. Albowiem "na żywo" jeszcze sympatyczniej się z Tobą
                  rozmawia, a Twoja żywiołowość i energia - godna pozazdroszczenia - mam nadzieję
                  że jest zaraźliwa. Do tej pory nie wierzyłam zbytnio w rózne znajomosci
                  internetowe, raczej skłaniałabym się do opinii podobnych co Alicja...ale teraz
                  wiem, ze jesli ktos sie otworzy na drugą osobę to mozna poznać naprawde fajną,
                  interesującą osobę i poszerzyc swoje grono znajomych, poszerzyc swoje horyzony
                  myslowe, bo kazda nowa osoba wnosi sobą cos nowego do naszego życia. no to
                  tyle. Pozdrawiam cie Renko
                  • Gość: Agnieszka Redyk Re: nazwisko REDYK IP: *.opera-mini.net 15.06.13, 11:23
                    dzien dobry tez szukam rodziny o tym nazwisku
    • Gość: Carla Re: nazwisko REDYK IP: *.opera-mini.net 27.10.13, 01:16
      Mój tata biologiczny też miał na nazwisko Redyk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka