Gość: Beata IP: *.qld.bigpond.net.au 01.02.05, 11:10 czy moze wiecie cos na ten temat ? szukam polskich stron internetowych gdzie moge wyszukac potrzebne mi nazwiska z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andzia Re: drzewo genealogiczne IP: *.org 16.02.05, 19:57 nikt nie zna takich stron? a gdzie można sprawdzić genealogię swojego nazwiska? nic nie znalazłam w necie :( Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: drzewo genealogiczne 16.02.05, 23:06 www.rat.de/kuijsten/navigator/poland/index.html Tu powinnaś znależć..takich stron jest sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
hellas Re: drzewo genealogiczne 18.02.05, 16:45 www.genealog.home.pl to jest dobra strona, na której możesz znależć bardzo dużo wiadomości na temat herbów, tworzenia drzewa genealogicznego no i strony baz wszelakiego rodzaju na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: drzewo genealogiczne IP: *.qld.bigpond.net.au 19.02.05, 13:45 dzieki wielkie za wszystkie informacje bardzo mi pomogliscie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avocado Re: drzewo genealogiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 11:15 Zajrzyj jeszcze tutaj: www.ornatowski.pl/index/index.htm Znajdziesz tam herbarze a w nich wiele nazwisk. Przyjemnosci w szukaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
matami Re: drzewo genealogiczne 01.03.05, 19:16 A do stworzenia własnego drzewa przyda Ci się program Brother's keeper. Chyba najlepszy z dostępnych spolszczonych. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kasialeb Re: drzewo genealogiczne 21.05.15, 09:49 kontakt kasia_nice@interia.pl Może ktoś cos pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: drzewo genealogiczne 23.05.15, 12:04 Moim zdaniem najlepiej tworzy się drzewo poprzez wyszukiwanie wstecznych aktów stanu cywilnego. Akta powyzej 100 lat przechowywane są w archiwach państwowych. W nich jest szereg informacji o pochodzeniu, zamieszkaniu, zawodach. Wymaga to trochę cierpliwości, ale i sprawia duzo przyjemności. Np z tylko z jednego aktu urodzenia sporządzonego przed r.1946 możesz dowiedzieć sie takie informacje: - nazwisko i imię, imiona, data i miejsce urodzenia tej osoby, stan cywilny jej rodziców, nazwiska ich i imiona, nazwisko rodowe matki, wiek rodziców w momencie urodzenia sie dziecka, ich miejsce zamieszkania, ich zawody oraz dane dot.rodziców chrzestnych. Moga tez znajdowac się informacje, kiedy i gdzie ta osoba zawarła zw. małzeński i z kim /nazwisko i imię/ lub też informacje o jej zgonie-kiedy i gdzie zmarła. Odpowiedz Link Zgłoś
kasialeb Re: drzewo genealogiczne 21.05.15, 09:48 Szukam wszelkich danych o Rodzinie Durszewicz Stanisław (mój Pradziadek) okolice Torunia,Kuczwały,Chełmża,Papowo, Nazwisko Lebowski,Wysocki,Gotówko,kochanowski Okolice Moniek ,Korycin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: drzewo genealogiczne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.16, 19:32 Stanisław Durszewicz to mój prapradziadek. Jego żoną była Julianna. Ich córka Władysława wyszła za Józefa Jarzynkę (Kuczwały). Monika, Czesia, Bożena i Rysiu to ich dzieci. Monika wyszła za Zygmunta Tylusa (Papowo Toruńskie), Czesia za Eugeniusze Kaczmarczyka (Piła), Bożena za Jana Kurkowskiego (Chełmża) a Ryszard poślubił Marylę (Kuczwały). Po więcej informacji proszę pisać na email paula150299@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś