Dodaj do ulubionych

Stawski Mateusz - potomkowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:29
Do celów genealogii poszukuję danych o Wymienionym w tytule wątku (żyjącym
ok.1840-1890)i jego bezpośrednich potomkach i przodkach.
Chętnie nawiążę kontakt z osobami, których przodkiem mógł być.
Obserwuj wątek
    • Gość: widawa Re: Stawski Mateusz - potomkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 13:33
      Ponawiam mój apel do wszystkich którzy mogą podać jakiekolwiek dane na temat z
      powyższego postu.
      Będę zobowiązany za jakieś wiadomości i ewentualny kontakt.
      • Gość: widawa Re: Stawski Mateusz - potomkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 10:55
        Nie mam jednak żadnego odzewu. W kraju jest ponad 3000 osób o tym nazwisku Dużo
        w Warszawie. Jakże trudno nawiązać jednak kontakt ...
        Podtrzymuję bo może się powiedzie w końcu.
        • Gość: widawa Re: Stawski Mateusz - potomkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 08:27
          Apeluję o pomoc. Genealogia zatrzymała się na tym pokoleniu. Będzie cenna każda
          śladowa nawet informacja o wymienionym. Dodać mogę że należał do cechu młynarzy
          owczesnych na terenie obecnego woj.łódzkiego. Jestem pewien że muszą istnieć
          potomni, wielu prawdopodobnie w Warszawie.
          Pozdrawiam.
          • Gość: regikor Re: Stawski Mateusz - potomkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 15:11
            moja daleka krewna to Inia Stawska dawna lekkoatletka zamieszkiwała w latach
            międzywojennych w Toruniu ale po wojnie wyemigrowała do Stanów do Detroit miała
            córke Krystynę ur. 1952-4 która zmarła na białaczke w wieku ok 20 lat oraz
            syna Sylwina był starszy i napewno zyje w Detroit Ich dziatkowie są pochowani w
            Toruniu na cmentarzu Parafialnym kościoła Sw.Jakuba ok roku 1960-70
            • Gość: widawa Re: Stawski Mateusz - potomkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:50
              Gość portalu: regikor napisał(a):

> moja daleka krewna to Inia Stawska dawna lekkoatletka zamieszkiwała w latach
              > międzywojennych w Toruniu ale po wojnie wyemigrowała do Stanów do Detroit
              miała
              >
              > córke Krystynę ur. 1952-4 która zmarła na białaczke w wieku ok 20 lat oraz
              > syna Sylwina był starszy i napewno zyje w Detroit Ich dziatkowie są pochowani
              w
              >
              > Toruniu na cmentarzu Parafialnym kościoła Sw.Jakuba ok roku 1960-70

Dziękuję za wpis. Aby jednak się odnieść i stwierdzić czy owi dziadkowie są
              potomkami Mateusza Stawskiego konieczne są przynajmniej ich imiona. Biorąc
              jednak pod uwagę,że wspomniany Mateusz żył w woj. łódzkim, linia Stawskich z
              Torunia może od niego nie pochodzić. Niemniej, jeśli to możliwe proszę o
              podanie ich imion.
              • Gość: regikor Re: Stawski Mateusz - potomkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 19:22
                popytam i dam Ci znać. Wiem tylko ze ta co wyjechała do Detroit to Inia
                Stawska była lekkoatletka w latach międzywojennych reprezentowała nawet Polskę
                chyba na Olimpiadzie w 1939 roku i napewno w pózniejszych latach na
                mistrzostwach lekoatletycznych.
                • Gość: widawa Re: Stawski Mateusz - potomkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 13:31
                  Gość portalu: regikor napisał(a):

> popytam i dam Ci znać. Wiem tylko ze ta co wyjechała do Detroit to Inia
                  > Stawska była lekkoatletka w latach międzywojennych reprezentowała nawet
                  Polskę
                  > chyba na Olimpiadzie w 1939 roku i napewno w pózniejszych latach na
                  > mistrzostwach lekoatletycznych.

Dziękuję. Będę czekać.
                  A tak z ciekawości - w jakim stopniu ludność polska zamieszkiwała Toruń i
                  okolice przed 1914 rokiem.
                  • Gość: widawa Re: Stawski Mateusz - potomkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:42
                    Potomni Mateusza Stawskiego w dalszym ciągu poszukiwani. Nie jest wykluczone że
                    ktoś z licznych osób o tym nazwisku z Warszawy i woj. łódzkiego mógłby
                    pochodzić z tej linii. Dla przypomnienia podaję że antenat żył w latach
                    ok.1840 - 1895 i m.in. miał synów Adama (1869-1928) i Grzegorza.
                    • Gość: ral Re: Stawski Mateusz - potomkowie IP: *.aster.pl 25.04.06, 13:03
                      Znam fotografa w Warszawie o takim nazwisku. Wpisz w googlach Darek Stawski
                      wyświetli Ci się jego strona, tam jest kontakt do niego (bo ja nie znam Jego
                      rodziny).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka