Gość: jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.03, 15:16 Poszukuję krewnych o nazwisku Gawryś(Kurpie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mainecoon Re: Gawryś IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 03.05.03, 01:02 To moje panieńskie nazwisko :) Mój Tato pochodzi z byłego Tarnobrzeskiego, a - niestety - do korzeni nigdy nie dotarłam. Pozdrawiam HAnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Gawryś IP: *.acn.pl 24.05.03, 17:52 Znam kogoś o tym nazwisku - to jest mój znajomy, zamieszkujący w Kielcach (stale dotąd mieszkał w Warszawie). Jest z 1971 rocznika. Może to jakiś Twój krewny?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Gawryś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 23:03 Nie wiesz z jakich jest stron? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwon Re: Gawryś IP: *.przysucha.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 11:08 Moja mama pochodzi z rodu Gawrysiów. To nazwisko wywodzi się z okolic Radomia niedaleko Przysuchy. Nasza rodzina jest takrze na Śląsku i na Pomorzu Zach. Może jesteśmy spokrewnione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Gawryś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 21:45 To nazwisko mojego męża,a że je noszę dlatego jestem zainteresowana.Pozdrawiam rodzinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: Gawryś IP: 62.233.204.* 30.07.03, 15:43 mialam kolezanke w liceum o tym nazwisku a na imie asia na tylko ona jest z okolic żarnowa tak mysle w kazdym badz razie kieleckie strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famia Re: Gawryś IP: *.chello.pl 03.08.03, 22:39 a ja znam tomka gawrysia, ktory obecnie ma okolo15lat i mieszka w warszawie! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulwa Re: Gawryś IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 15:12 Wiem, że (chyba)dyrektorem Ogrodu Botanicznego w Powsinie jest Wiesław Gawryś - może to Twoja Rodzina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: split Re: Gawryś IP: *.nas25.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 04.08.03, 16:57 Gość portalu: jola napisał(a): > Poszukuję krewnych o nazwisku Gawryś(Kurpie) Sprobuj ustalic rok , kiedy pierwszy Gawry (rodzina) przyjechal do Stanow Gdzie w kraju to nazwisko jest popularne Na tej podstawie mozesz zaczac szukac w ksiegach parafialnych bo maja tez zaznaczone kiedy dana osoba wyemigrowala . Kazda parafia ma internet , zalezy tylko od tego czy beda na tyle uprzejmi zeby ci pomoc . Duzo cierpliwosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
pstosia Re: Gawryś 09.08.03, 11:46 witam, w braniewie (warmia) jest mnostwo gawrysiow , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxnik Re: Gawryś IP: *.access.telenet.be 14.05.16, 17:21 Witam posiadam takie nazwisko, a mój dziadek (Stanisław) pochodził z okolic Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś