Gość: giezik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 11:56 z takiego zestawu ryb: dorsz, tołpyga, wędzona makrela. Sie zaczela wlasnie robic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: P. Re: a dzis zupa rybna IP: *.proxy.aol.com 07.01.04, 00:59 Rosyjska ucha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna_jl Re: a dzis zupa rybna IP: *.230.62.62.9nanterr1-0-ro-bas-1.9tel.net 07.01.04, 02:23 ...czy bouillabaisse ze starego portu w Marsylii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: a dzis zupa rybna IP: 213.25.170.* 07.01.04, 08:14 po prostu mialem smaka na zupe rybna. W konskwencji nabyle te trzy co powyzej, ugotowalem wywar, rozdrobnilem, dodalem puszke pomidorów, wloszczyzne i na koniec smietane. Ot i tyle. Piiiszna wiszla Odpowiedz Link Zgłoś
baky Makrela wędzona? 07.01.04, 09:17 Gość portalu: giezik napisał(a): > Piiiszna wiszla No właśnie. Przy gotowaniu zupy rybnej nigdy jej nie brałem pod uwagę. Po co ona? Do smaku? Rozdrobnioną dodajesz do zupy na koniec, czy jak? Oświeć mnie łaskawco. Chcę wypróbować. :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: Makrela wędzona? IP: 217.11.134.* 07.01.04, 10:48 pomysl na te makrele (czy dowolna wedzona rybe) to pochodna takiego przepisu na chwoder z wedzonego łupacza (bądź dorsza). Rybe wedzona kroi sie na duze kawałki - tak żeby zmieściła się do gara. Gotuje ok. 10 min. Wyjmuje i później mieso pokrojone w kawałeczki dodaje z powrotem do wywaru. Dzieki temu zupa ma taki "dymny" posmak Odpowiedz Link Zgłoś
baky Wielkie dzięki 07.01.04, 11:10 Gość portalu: giezik napisał(a): > Dzieki temu zupa ma taki "dymny" posmak Pomysł na zupę z rybką wędzoną jest zacny! W najbliższym czasie ugotuję. Na bazie okonków, może jeszcze jakichś innych małych rybek (jakie się uda kupić), "wkładka", to będzie sandacz i dorsz wędzony. Tak zrobię!!! PS. Ale mi narobiłeś chęci :o)))) Odpowiedz Link Zgłoś