Gość: x IP: *.unitymediagroup.de 11.09.09, 02:09 na dewolaja z siekanego mięsa? Szukałem i nigdzie nie znalazłem :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f zna, pewnie:-) Tylko trzeba wiedziec, ze to 11.09.09, 08:42 po staropolsku sie zwie dziś. Chociaz jakies minimum wiedzy, zeby móc wyszukać. kuchnia.wp.pl/index.php/book/prop/id/1806/t_c/1 www.mojeprzepisy.pl/Przepis/kotlet_devolay_po_staropolsku/ precyl.pl/przepisy-kulinarne/284226-kotlet-devolay-po-staropolsku.html Idź lepiej pilnuj swojego wywaru i sztukli mięsa, juz niedlugo pewnie 4 godziny miną:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Ja znam... 11.09.09, 12:09 tego nie robilam nigdy z maslem, np.tak mozna zrobic z kazdego miesa kotlety przekroic a wiec zrobic male przeciecie a w srodku zrobic torebke i tam wladam ser i szynke,potem tak samo, tak samo z piersia kurczaka robie maly otworek a potem dorym nozem na ciemno robie torebke w srodku, wyczucie i tam daje ser,ziola,co kto chce, przez to ze to maly otworek a duza torebka nie mam problemu jej zamknac,wiec nic nie wyplywa, nawet jak by bylo maslo z ziolami, troche skomplikowane ale latwe, Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f wp w sam raz dla takich, co gotuja sztuke miesa 11.09.09, 12:43 po 3 godziny:-))) Sa i strony po neckie, ale trzeba wiedziec czego szukac, a ksiazek nie bede skanowal na pewno dla wywarowców:-)) Uwazaj, bosie miesko rozgotuje,mistrzuniu patelni. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f pewnie, ze zna, i juz podawal kilka razy, ale 11.09.09, 13:48 po staropolsku, wiec nie pasuje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f podalem co najmniej 3 linki do oryginalnych 11.09.09, 13:49 przepisow i co? Skasowano. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkka Re: zna ktoś przepis 11.09.09, 21:27 Z całym szacunkiem ale nie ma czegoś takiego jak siekany de volaille. Autorem kotletów de volaille był francuski kucharz Marie- Antoin Careme, który w XVIII wieku gotował dla wielu arystokratów i monarchów, w tym dla cara Aleksandra I. Inna nazwa tej potrawy to kotlety po kijowsku. A ponieważ wielokrotnie na tym forum broni się "czystości potraw" to ja teraz będę się upierać, że kotlet z siekanego miesa drobiowego nie jest i nigdy nie był de volaille a tym bardziej staropolskim. Odpowiedz Link Zgłoś