dexter182 14.10.09, 15:01 witam, czy ktoś wię gdzie w warszawie mogę znaleźć mielone migdały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta.r.8.5 Re: mielone migdały 14.10.09, 16:10 a nie możesz kupić migdały i je zmielić? czy to nie jest takie proste, bo nigdy w sumie ich nie potrzebowalam ani nie mielilam, wiec tylko proponuje Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: mielone migdały 14.10.09, 16:51 Bywaja w sklepach, widzialam tez na bazarach. Albo w takich woreczkach bialych ze zdjeciem (ale tam jest niestety dopaprany cukier i niewiadomoco) albo w skromnych foliowych z metka 'maka migdalowa' - tanie, ale zmielone razem ze skorka (co z jednej strony jest dobre, bo taka maka migdalowa ma wiecej aromatu, a zdrugiej - niedobre, bo ciasto wychodzi dropiate). Jesli masz malakser, zmiel sam. Migdaly musza byc suche i chlodne, do miksowania dodaj troche cukru, zeby wchlonal wydzielajacy sie podczas mielenia olej (czyli zeby mąka nie zbrylala sie). Jesli chcesz migdaly przed mieleniem zblanszowac, to zrob to poprzedniego dnia, zeby wyschly (najlepiej je podsuszyc, a nawet podpiec w piecu - 5 min w 180C). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwaśna śmietana Re: mielone migdały IP: *.chello.pl 14.10.09, 16:57 W sklepach Simply (dawna Elea), w sklepie tortownia.pl (możliwy odbiór osobisty na Pradze). Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia1607 Re: mielone migdały 14.10.09, 18:11 Migdaly mozesz sama zmielic jak juz wczesniej wspomniano, ja tez czasem mielilam jak mi zabraklo mielonych, ale nie dodaje nic, zadnego cukru. Wazne aby byly suche, wtedy dobrze sie zmiela. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: mielone migdały 17.10.09, 12:50 tylko trzeba uważać, zeby nie mielić zbyt długo, bo migdały są tłuste i jak się je za długo mieli to robi się twarda paćka zresztą to dotyczy większości orzechów... ja zawsze mielę, nawet nie wiedziałam, że można kupić gotowe zmielone. Takie mielone to jak już ktoś napisał mogą być wymieszane z nie wiadomo czym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: mielone migdały IP: 144.30.61.* 14.10.09, 23:10 ja pare dni temu potrzebowalam mielonych migdalow - wrzucilam je do mlynka do kawy. same migdaly, bez cukru, wyszly ok, a tarta z migdalowym nadzieniem, do ktorego ich potrzebowalam, jeszcze lepsza :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś